Kvalitetstid med Burre

Minnah har varit lite dålig den här veckan så idag delar jag och mr A på att vara hemma.
Minnah ville jätte gärna ut även fast det blåser storm så det var bara att klä på oss och sticka ut ett tag.


Lysekil

Efter att varit hemma en vecka så blev det dags att åka till Lysekil för en handledareutbildning. Vi bor väldigt fint i transports stugor. Jag och Anneli med familjer har hyrt ena stugan i sommar så jag passar på att kika in området lite.

Jag steg upp 04:00 i morse så jag känner mig ganska slut nu. Snart är det middag och sedan blir det en god bok nedbäddad i sängen.


Tom i kolan

Två dagar har gått och dessa har varit fullspäckad med klimatfrågor, kommunikations planer, EU och mycket annat. Att lyssna och lära sig om politik tyckte jag lät lite trist innan jag åkte, men jag måste säga att jag har ångrat mig lite.
Många vet att det tas många beslut inom EU som påverkar oss dagligen. Många vet också att vi har folk i Bryssel som sitter och fattar besluten.
Många vet att vi är missnöjda med många av besluten.
Det många inte vet är att det är bara ca 40% som röstar när det är dags för EU val.
Jag blev riktigt förvånad när jag hörde den låga siffran. En av våra chanser att på verka är att vi har demokrati i vårt land. Men varför röstar så lite folk? Är vi för lata? Är vi själviska som inte tänker på våra barn och barnbarns framtid? Orkar vi inte att bry oss?
Jag vill att Minnah ska få en bra framtid och det ska jag fasen vara med att påverka. Det är inte bara EU det gäller, det är mycket annat man kan göra, det är bara fantasin som sätter gränser.
Nä, vid nästa val är det dags att sluta vara soffpotatisar och pallra er till vallokalerna!

På kvällarna har huvudet varit fullt så vad är bättre än att slappna av med en bok??


Borås

Helgen var riktigt mysig. Under söndagen strosade vi i gamla stan och sedan avslutade vi promenaden i Kungsträdgården på en uteservering, inte illa alls!

Efter två dagar hemma så var det dags att packa väskan för att åka till Borås för lite facklig kurs. Det är en väldigt fin och mysig stad. +8 grader, inte ett moln och vindstilla, ljuvligt!


RSS 2.0