Inte helt bra

Ibland känns det som att min kropp bara skall lägga av. Igår var jag illamående, svimfärdig och helt orkeslös. Jag kämpade mig igenom dagen även fast det kändes som att jag skulle rasa ihop hela dagen. När det var dags för middag så fick jag bara i mig några tuggor sedan gick det inte mera.
Idag har jag en jättehuvudvärk, svettningar och magen är inte alls med på noterna. Orken lyser fortfarande med sin frånvaro och jag vill bara bädda ner mig och sova.
Jag har tid hos doktorn 13 juli för att kolla magen och ta massa prover men fortsätter det så här så måste jag nog ringa på måndagmorgon och få en tid lite snabbare.
 

Manligt?

Jaha... här sitter jag i soffan, men vad får jag se på? Jo, fotboll... suck. Men vad ser jag?? Italiens målvakt har hårnålar i håret! Hahaha jag tror jag dööör. Undra om han känner sig manlig när han struttar omkring där med hårnålarna..
 
I gårkväll blev jag jättefrusen så att jag sov med tjocksockar, nattlinne, täcke och filt. Idag har jag också känt mig hängig och ingen ork alls. Men till mamma och hennes lasagne tar man sig alltid, även om det skulle innebära att krypa. Efter en kväll med mammamys så känner jag mig bättre. Dom jag har sagt förut, vad vore livet utan mammor?
 
Nu har mr A gått på semester, 10 veckor blir han hemma. Undra hur mycket damp han får? För mig innebär det att mina vilostunder är förbi.
 
Nä nu är det dags för besök hos sängen... Jag saknar min Hobbe

Bokat och klart!

Efter min vanliga morgonpromenad så fick jag besök av en kollega. Det var riktigt trevligt att sitta och surra en stund. Hon hade turen att få körning härifrån byn med sig till stan.
Nu är biljetterna bokad och klar inför mitt och Signes cirkusbesök på måndag. Det skall bli skoj att hitta på något tillsammans, bara hon och jag.
Lilla Minnah ligger och vilar så sött... jag tror att jag gör henne sällskap en stund innan jag får nästa besök!

Shoppingdag

Idag började vi dagen på IKEA, men vad besviken jag blev när både korven och äggröran var slut... Det är ju vitsen med fukosten där.
Det blev en shoppingdag på 6 timmar och jag hittade de jag köpte på rean så jag känner mig nöjd med dagen. Både jag och Minnah var trötta när vi kom hem.
Nu blir det vila i soffan innan jag hasar in till sängen som redan ser inbjudande ut. I morgon blir det en dag hemma...

Dagar som har gått och dagar som kommer

Jaha, då var det ett tag sedan igen då. Fy på mig!
 
Det har hunnit att vara midsommar, soliga dagar, långa promenader och ja... lite ditten och datten med andra ord.
 
Mitt magont kommer och går lite hur det vill. Jag har bestämt mig att ringa doktorn men jag glömde det idag, i morgon blir det.
På midsommarafton åkte jag och hämtade Linda och hennes lilla familj, hon stannade tills på midsommardagens eftermiddag. Det var mysigt med en inneboende... Få lyssna på Dimons småtassar, ha sällskap av Linda och Lykke på morgonpromenaden och att bara sitta och surra i solen.
Mr A:s kompis Foppa och hans familj kom på middag så det var en trevlig middag men den blev lite sen och jag hade hoppats att hinna duka lite finare. Mitt i stressen så fick jag ont i magen och det var inte direkt skönt för det kändes som någon hade stuckigt en kniv i magen på mig.
Både Mia och Foppa är jätte mysiga och jag hoppas att vi börjar umgås lite oftare än vad vi har gjort. Lättsamma som tusen!
 
Mammas lilla hjälpreda i köket!
Här sitter Mr A och vilar i solen
Linda och Lykke
Lykke är ju så söt!
Världens goaste Minnah på upptäcksfärd
 
I bland kan jag tycka att det är tråkigt att promenera på samma ställen, men då jag hade denna tanke senast så lyfte jag blicken för att inse att det är fin natur som jag omges av varje dag.
 
Idag har vi bestämt oss för att det blir en husvagnssemester tillsammans med syrran och Eva med familjer! Jag längtar såååååå mycket! Jag ser framemot att få se Sverige i sommaren med människor jag gillar mycket. Jag hoppas att det regnar någon natt så att jag får somna till ett smattrande ifrån taket. Tänk att min underbara dotter skall få åka på sin första av många husvagnssemestrar!!!
 
I morgon blir det en tur till IKEA för en frukost med Linda och Lykke... så jäkla gott och man ät mätt fram till middagstid.
 
 
 
 
 

Kärlek

Att vara hundvakt var en upplevelse. Onschi märkte vi knappt av, hon är så himla lugn och snäll. Hon ligger mestadels och vilar, kikar och slappnar av... Sedan har vi lilla Ture, han är raka motsattsen till sin syster. Han är mer i luften än på golvet. När han hade sprungit runt helt vilsen i pannkakan så vilade han... en stund! Sedan var det full fart igen. Vi hade stängt till övervåningen men han spran upp och ner i trappen ändå. Jag är van Hobbe som tar ett trappsteg i taget men Ture han hinner inte att göra så, så han hoppar nerför halva trappen!
På kvällen hörde vi hur Ture lade sig i trappen, efter en stund så hörde vi hur det rasslade till, kankse insåg han då att han inte är en liten hund för han ramlade ned för trappen när han slappnade av.
Jag skulle kunna skriva hur långt som helst om honom...
- Hoppa över soffan
- Ville hoppa på en självgående gräsklippare
- Han går på tvären när han är uppspelt
- Springer runt runt och leker med sin egen svans
- Smyger upp i soffan i tron om att ingen skall se honom
- Små skäller hela tiden när jag joggar med honom
- Så fort jag gick ut och rökte så låg han innanför dörren och väntade
- Älskar att mysa
- Älskar att få en stooor kram
- Otroligt vacker
- Han har totallt charmat mig...


Det är klart att hundarna också får tårta!

Jag saknar båda redan. Hoppas att dom snart kommer tillbaka

Idag har det inte varit en bra dag. Vaknade i morse och hade ont i magen. När jag gav Minnah välling så var det som att någon tryckte in tusen nålar i magen. När jag sedan skulle ta mig till badrummet (som ligger närmast sovrummet) för att dricka vatten så kände jag att jag höll på att svimma. Där blev jag liggandes på golvet i 40-45 minuter med en jäkla smärta och svetten bara rann. Jag är lyckligt lottad att Minnah är så snäll för hon satt sig bredvid mig och lekte glatt.
Efter en timme blev det lite bättre så vi tog oss till sängen där Minnah somnade och jag fick kurrera.
Det är bättre nu men jag känner fortfarande en molnande värk i magen.
Med andra ord har jag inte gjort mycket idag...




Som vanligt så hör jag bruset ifrån denna jäkla fotboll som är på tv:n... dags att sova.

Den stora dagen!

I dag har det varit full fart. Vi började med presenter vid frukostbordet till Burre!




Hon måste fundera på vad som händer... paket och besök två dagar i rad, men det är hon värd.

Vid lunchtid började det att ramla in folk, sedan var det full fart fram till middagstid.



Minnah fick massor av paket även idag. Det blev sandlåda, kläder, sängkläder, leksaker, lektält med en tunnel och pengar på sitt konto. Tack alla för alla fina presenter och trevligt besök!


När besöket hade åkt och middagen intagits så var det dags att hämta våra två nattliga gäster. Om man säger så här... det blev inte lugnare hemma...


Det här är Ture och Onschi, syrrans två hundar. Ja det är typiskt att det skall regna och att Ture tappar halva pälsen när man väl få rå om dem lite. Onschi är ju lugn och temid men Ture han är överallt, ständigt busig, skall gosa mm mest hela tiden. Nu har vi stängt till övervåningen och delat av nedervåningen.
Nu ligger Minnah och hundarna utslagna och jag är väldigt nära att också göra det.

Första firandet av dagar två

Idag blev det stressigt värre. Först jobb, sedan hem och plantera blommor, göra tårta, hänga upp ballonger och förbereda för dagens gäster.
Idag började firandet av Minnahs ettårs dag.
Min lilla älskling blir storflicka!









Äter man tårta själv så får man bada innan man lägger sig!

I dag har Minnah fått en gräsklippare, skottkärra, badleksak, smycke, trehjuling och en antik klocka.
Tack syrran med familj, Anneli med familj och pappa med familj för jätte fina och bra presenter.

Lilla dockebarnet sover nu så sött, helt ovetande att det är hennes dag i morgon också.

Planering

Nu är det planering och fix inför Minnahs stora dag. Tänka sig, det är första gången lillhjärtat fyller år. Det firas med paket i massor, rosa ballonger, rosa snören, massa kärlek och sin första tårta! Igår var jag och Minnah med Linda och hennes dotter i birsta hela dagen, jag hittade det mesta till Burres kalas. Idag blev det stan några timmar med Anneli. När vi åt lunch så beställde jag in en barnportion raggmunkar till Burre och hon tryckte i sig allt, hon är väldigt duktig på att äta. I morgon blir det en dag hemma, joggingrunda, plantering av blommor och lek står på schemat.

Det surrar i huvudet...

... av allt oväsen av fotbollen... tydligen skall detta vara på tv:n hela juni. Kul, jäkligt kul.. har lust att spränga tv:n redan nu så hur skall detta sluta?

Idag blev det bullbak för mig och Minnah så att vi har något hembakat att bjuda på när hennes stora dag närmar sig med stormsteg. Ett år har redan gått sedan jag träffade min underbara goburre som jag inte kan få nog av för första gången. Nu vet jag vad äkta kärlek är.

I dag kom Dennis och Dennis och hälsade på. Min kusin Dennis och hans sambos bror. Den sistnämnde hjälpte oss med lite elfix, mycket bra blev det. Kusinvitamin Dennis var visst "kontrollant" :-) Han kollade så att allt stod rätt till (dvs fika, leka med Minnah, och hålla mig sällskap medans vi kikade när andra jobbade) Båda Dennisarna får högsta betyg i utfört arbete. Min kusin är verkligen en mysig människa, man blir liksom glad av honom.

Hoppsan, nu blev fotbollen lite spännande... Chippen kom in på planen, han är ju söt!

Jag tror att min blogg kommer att bli uppdaterad oftare nu under juni med tanke på tv-utbudet kvällstid :-)

Nä jag tror att jag gör som Minnah, myser ner i sängen och somnar sött

Livet

Dagarna går, nätterna går... det mesta tickar på här i livet och ibland är det svårt att hänga med. I bland funderar jag på vad jag vill här i livet, hur jag vill leva det och hur jag vill att det skall se ut i framtiden. Livet levs bara en gång och då vill man känna sig tillfreds med det.
I bland är det svårt att hitta balansen... Ibland är det svårt att bara vara människa.
Att känna sig avslappnad inombords är nog en konst.

I lördags var jag på vårfest med jobbet. Jag hade riktigt trevligt och jag tror att jag behövde komma ut lite och bara slappna av.


Lilla gullifju är så duktig på att gå.


Idag har jag och Minnah varit hos mamma och Svenne och ätit grillat. Mr A skulle ut med ett gäng grabbar och kika på fotboll. Det kanske syns att Minnah sitter på hörnet och tar deras uppmärksamhet

Burre visar magen för Svenne

Även Svennes dotter, Malin, var med på middagen också.

Nä, det kanske är dags att hoppa i säng, slappna av och bara höra Minnahs andetag. I morgon är det träning igen. Mr A har lagt upp träningsschema för mig. Jag kan ärligt säga att det är skiiitjobbigt, jag tar verkligen ut mig varje dag. En vilodag i veckan fick jag. Yeey

Letar kraften

Nu har jag joggat varje kväll den här veckan men jag känner fortfarande att hela kraften och motivationen inte finns där. Men jag har gett mig fasen på att inte ge upp den här gången. Jag vill verkligen bli någorlunda nöjd med mig själv och min kropp. Jag vill kunna se mig i spegeln utan att jag får ångest. Jag vill kunna klä mig i de kläder jag vill. Jag vill kunna känna mig fin. Jag vill slippa att hålla in magen...

Som min moster sa.. "hur mår du? Så fort din blogg ligger nere så vet jag att du inte mår bra" Ja visst har hon rätt, som alltid. Aldrig kan man undanhålla något för hökögat :-)
Jag kan ärligt säga att jag har nått en punkt där luften har gått ur mig lite. För att förklara det på ett sätt: Just nu känns det som att spotta snus i motvind.

I går var jag och Minnah med mamma hela dagen. Vi började med frukost på IKEA och sedan blev det shopping i några timmar. Jag har alltid gillat att shoppa och gå och strosa i affärer. Det är rofyllt på något sätt plus att jag gillar nya saker. Den genen har jag fått av mamma. Jag har mött min överman på den biten... helt otroligt. Småbenen går som trumpinnar på henne. När jag har gått ner någon storlek så vet jag vilkens garderob jag skall kika igenom. Även fast hon är min mamma och är över 50år så är hon min bästa vän och vi har samma smak på mycket. Hon är inte tant än! Jag fastnade jättemycket för en tunika men hade inte råd att köpa den, senare på kvällen ringde mamma och sa att jag skulle åka och köpa den så betalar hon. Det är ingen överdrift när jag säger att min mamma är underbar. 

Snart fyller Minnah ett år. För mig är det årets viktigaste dag för vi skall fira lilla prinsessans första födelsedag och allt måste vara perfekt. Rosa ballonger, massor av paket, tårta, lek och hon skall få känna sig som en riktig prinsessa hela dagen. Å vad jag längtar!


RSS 2.0