Ditten och datten

Igår var jag och syrran och shoppade lite. Minnah fick presentkort ifrån mina kollegor på taxi som välkommen till världenpresent. Det blev lite smått och gott! Bildbevis kommer senare! Tack mina kära kollegor som vet att presentkort alltid går hem hos någon som älskar shopping!!

Det här med att vara förvirrad... Jo jag har gjort det igen! Som jag skrev förut så är min bil trasig så nu åker vi i mrA:s bil. På väg hem ifrån renoveringen av huset härrom kvällen så åkte vi in på macken. Jag gick in, handlade, gick ut, hittade inte bilen, stod som ett fån och kollade vart fasen mr A hade tagit vägen... tills jag upptäckte att bilen stod typ en meter ifrån mig... jag glömde att vi åkte en annan bil än min... Där satt mr A skrattande och skakde på huvudet. Man kan ju undra vart fasen jag har glömt min tankeverksamhet ibland.
Kanske skall jag införa "veckans Jessica" här på bloggen! Haha
                                                      

I helgen är det tänkt att vi skall börja flytta lite, iallafall det som skall på övervåningen så att det inte blir allt på samma gång. Plus att då kan jag pyssla lite med uppackning på dagarna.
                                 

Min älskade dotter har blivit såååå stor. Hon vill sätta sig upp nästan hela tiden när hon ligger. Det går inte så bra för henne men hon försöker iallafall. Hon är så söt när jag hjälper henne och hon tar i.
Mitt hjärta riktigt smälter när hon ler och låter lite samtidigt som hon ser lite blyg ut. Hon är bara så underbar! Jag riktigt älskar henne hur mycket som helst.

                                                

Vadderade väggar?

Ja, de som känner mig vet att jag är lite vimsig ibland. I bland kanske jag bjuder på mig själv liiiite för spontant. Härrom dagen när jag skulle ta morgonpromenaden med Hobbe så gick jag och kikade på renoveringen av ett hus här på gatan. Vips så låg jag på backen! Hobbe kollade lite knepigt på mig när jag låg där på alla fyra mitt i vägen. Jag tror att jag citerar Måns Möller "Asså shiiit!" vad pinsamt! Jag missade att det var en liten grop i vägen. När jag kom in skrattande med skrapsår på ena knäet och skitiga handflator så skrattade Mr A... " Om Minnah blir som dig och Hobbe så måste vi ha vaddrade väggar" Hmmm jo visst har han rätt om att både jag och Hobbe är lite klantig...
Det är mycket i huvudet under en renovering, kanske tänker jag inte ibland. som igår när jag skulle peta mig i ögat och glömde att jag hade brillerna på mig... :-)

Nu är vardagsrummet färdigt och väggarna i köket blir färdigt i dag. Jag hoppas att tapetseraren kommer och fixar de tre rum han skall göra nu snart. Han har spacklat men sedan har det varit lite snigelfart. I början sas det att han skulle vara färdig i fredags men än har jag inte sett ett färdigt resultat. Nu iveckan läggs ett nytt golv in i hela nedervåningen och 6:e oktober kommer köket. Guud vad jag vill att detta skall vara över nu så att vi kan flytta in!

Sandra: vi bor nästan bakom macken! så det blir ganska nära mellan oss, Fika och lekdag blir perfekt!

Minnah har verkligen insett att hon har en röst nu... Det blir bara högre och högre när hon pratar med katten Jansson! Men vi har verkligen ett snällt litet barn, hon har varit med några dagar till huset och hon ligger mest och leker.

För några dagar sedan sa jag till mr A att det här blir en bra månad för jag har så lite räkningar. Jo men vad händer??? En kompis lånade bilen till Åsele Tur och retur för att köpa en bil. När dom kom till Bispgården på väg hem så gick min bil sönder. Det slog gnistor under bilen och föraren tappade styrningen. Det slutade med att bilf*n fick åka bärgare hem. Jag kan bara tacka för att det var en kille som körde och att det inte var jag med lilla Minnah i bilen för då hade vi kunnat hamna i diket. Men men... nu står den hos pappa och är trasig. Där lär den nog få stå ett tag för den lilla ekonomi som finns när man går på föräldrapenning prioriterar jag på Minnah. F**ns jäkla skitbil. Det är inte det billigaste att laga en audi.
När vi har kommit till rätta med allt och nångång efter jul så blir det nog ett bilbyte. Jag skulle vilja ha en passat som syrran. Dom är fina.

Ooops!

Nu var det länge sedan som det kom ett litet inlägg här! Det har den enkla anledningen att jag håller på att renovera häcken av mig... Naglarna är nu ett minne blott, kort som satan och jag känner mig naken på mina händer! Men det är inget att göra, det är bara gilla läget.
Jag drömmer snart mardrömmar om färg, penslar och rollrar. Men nu börjar det att synas lite resultat. Underarbetet är så gott som färdigt. Mr A har satt upp väven i vardagsrummet och i morgon börjar han med köket. Tapetseraren har varit sjuk så han skulle börja med sovrummen och kontoret i kväll. På måndagmorgon drar golvarbetet igång... Och jag fortsätter att måla häcken av mig.
Mitt och Mr A:s liv denna vecka har bestått av renovering och sova.. Mr A har jobbat också.
Det är tur att det säkert blir jättebra när det är färdigt så att allt slit har lönat sig.

I kväll spela Mr A innebandymatch så jag tänkte passa på att ha lite fredagsmys med Minnah och Hobbe, men båda somnade så jag tog tillfället i akt och damsög, plocka undan lite tvätt och sånt som har varit totallt bortglömt den senaste tiden.


Renovering pågår

Det händer inte så mycket spännande i mitt liv nu. Det är mest sova, renovera och planera som står på schemat. Idag var Minnah med, hon sitter i sin babysitter och är så snäll.
På onsdag sätter tapetseraren igång med de tre rum han skall göra färdiga. Han sa att han skulle bli färdig tills på fredag. Äntligen börjar det snart att bli resultat av ett färdigt hus! På onsdag eller torsdag kommer väven som vi skall ha i kök och vardagsrum så på torsdag kommer mamma och Svenne för att hjälpa oss med den. Om ca 2 veckor blir köket monterat och då räknar vi med att kunna flytta in efter det! Golvet är inte på sin plats än men det skall ligga på plats inom två veckor...
Japp, i stort sett hela nedervåningen får sig ett litet ansiktslyft. Det märks i rygg, axlar, handleder och handflator... Jag är trött i kroppen och i huvudet. Tusen saker att hålla reda på och planera gör att jag knappt kan somna på kvällarna. Den kväll som renoveringen är färdig skall jag sätta mig ner med ett stort glas dooleys och sedan bara pusta ut!

Jag bara längtar efter att få inreda lilla Minnahs rum.

Vilket uppvaknande!!

Igår fick jag stiga upp tidigt. Jag jobbade!! Jepp, styrelsemöte på facket. Det var skönt att komma iväg och göra lite nytta. Sedan var det bara att svida om till byggarebob kläder och fortsätta renovera. Tapetserarkillen kom förbi och kikade på hans jobb. Han sätter igång till veckan. Sovrummet, kontoret och Minnahs rum skall han fixa. Kanon nu är vi på hugget! Det känns bra att det vi river får återställas till det finare så fort!

I morse hade jag och Minnah sovmorgon, hon somnade vid 23 och vaknade strax efter 09. När jag hade gett henne mat så loggade jag in på facebook. Aaaaah där hade mr A lagt ut en bild av Minnah i en TIMRÅ TRÖJA!!! Jag höll på att ramla ur soffan för jag håller ju på BRYNÄS! Som i facklig anda säger jag bara: Upp till kamp! Nu har min kära sambo lagt ribban. Det är ju klart att Minnah är en liten brynäsare!!! Shopping shopping!

Nu är det dags att göra sig klar för ännu en dag med renovering. Hittills är alla naglar hela :-)

Jepp, då är vi husägare!

Nu har jag inte bloggat på ett tag, det beror på att jag inte har haft något att skriva. Jag har hasat omkring som en zombie och varit sjuk.
Jag är fortfarande hängig men nu är det bara att bita ihop. Igår fick vi nycklarna till huset ca 15:00. Jepp! Nu är det på riktigt!!! Vi var hemma i stan igen strax efter 20:00. Under tiden i vårt hus så hann vi med att ta bort en spalie, riva bort golvet i vardagsrummet och riva större delen av köket. Mm det gick undan för det är ju så skoj att förstöra saker! Mammas man kom och hjälpte oss en stund och det syndes att han också gillar att gå lös med yxa och kofot.... The hulk is in the kitchen! Ändå tyckte jag att det gick lite långsamt med tanke på att Minnah var med. Men i morgon ska hon få gosa med sin mormor några timmar och på lördag får hon gosa med farmor. På så sätt kan vi måla och slipa lite, jag vill inte han henne med när det är dammigt och doft av målarfärg. Så i helgen hoppas jag att vi hinner med mycket!
Syrran var förbi en sväng i går. Hon erbjöd sig att komma med något ätbart någon dag så att vi slapp tänka på det. När jag sa att en älgstek skulle vara gott så fick jag en konstig min av henne! Haha!!

Jag skulle ta bilder hur huset såg ut invändigt innan vi började riva, men jag kom på det när vi var på väg därifrån så jag får försöka komma ihåg det idag istället... men då blir det utan kök och golv.

Det är såååå synd om mig!

Här ligger jag! Ont i halsen och kroppen... känner mig febrig och matt. Fyyy vad tråkigt det är att vara sjuk. Jag har inte riktigt tid med det här nu.
Tanken är ju att börja packa och på onsdag får vi nycklarna till huset så då är det bara att bli byggarebob och börja renovera.
I morgon ska syrran ut på Birsta city, jag som så gärna också vill dit med henne, men jag får nog ligga kvar här i ryggläge...

Nu orkar jag inte att skriva nå mera.

Det är såååå synd om mig!

Här ligger jag! Ont i halsen och kroppen... känner mig febrig och matt. Fyyy vad tråkigt det är att vara sjuk. Jag har inte riktigt tid med det här nu.
Tanken är ju att börja packa och på onsdag får vi nycklarna till huset så då är det bara att bli byggarebob och börja renovera.
I morgon ska syrran ut på Birsta city, jag som så gärna också vill dit med henne, men jag får nog ligga kvar här i ryggläge...

Nu orkar jag inte att skriva nå mera.

Party party... eller?

Igår var det dags att åka på tjejmiddag. Det var väldigt trevligt med mycket skratt som vanligt. Tiden bara rann iväg. Det blev ett pittstop i stan innan jag åkte hem. Det skulle jag gärna kunnat hoppa över för idag har jag mått som en huggorm... fyyyy, det är fasen inte värt att dricka när man mår så här dagen efter.

Idag var det bara att bita ihop, rikta till sig och ta på sig partystassen igen. Inte lätt kan jag säga men det gick. Klockan 15 skulle jag infinna mig på casinot för en träff med några av mina kollegor. Jag tänkte ta lite vin till maten men det blev tvärnit. En alkoholfri drink och en cola blev det för mig. Jag var riktigt seg men jag hade otroligt trevligt. Det var jätteskoj att träffas igen. Det måste vi göra om.
Minnah fick presentkort på Birstacity av mina kollegor så nu blir det shoppa av! Tack alla!!
Jag kom hem med plus i plånboken så jag var helnöjd när jag kom hem. Det blev en tidig kväll... 20:05 kom jag hem och några minuter senare satt jag i soffan med mitt snobben-nattlinne!

Nu myser jag med min underbara familj och inser hur gott livet är.

Jag orkar inte att ladda upp några bilder så det kommer så småningom.

Veterinär och tapeter

Dagen började med ett återbesök för Hobbe hos fröken doktor. Såren har läkt ihop över all förväntan som hon sa. Egentligen tyckte hon att vi borde röntga lillkroppen men med tanke på att han svarade så dåligt när han fick lugnande så är det en dålig idé. Det tog så många timmar innan han återhämtade sig. Hon tog ett leverprov på honom som inte visade så bra. Han hade förhöjda värden så nu blir det medicin pga det. När han har bra värden igen skall han få äta medicin mot sina leder tills vidare.
Vi fick även en remiss till sjukgymnastik. Ja lillkroppen behöver det!


Japp! Hit skall vi. Jag tycker att namnet känns bekant.... Haha! Hon är min mosters väninna!
Hobbe och jag gillar henne så jag skall ta och slåen signal till henne nu någon dag.

Hon är massör också... Hobbe gillar när folk knådar lite på honom.. undra om hon har en sån massagebänk som Agnes-Nicole hade till sin hund? En liten fluffig kudde kanske? Han gillar ju att bli behandlad som en liten kung!


På eftermiddagen åkte vi och kikade på mer tapeter. Idag hittade vi fina som var billigare än de vi hittade igår så vi passade på att shoppa! Nu är tapeter till kontoret och sovrummet inhandlat.. förutom fondväggen i sovrummet. Den skall vi beställa i morgon. En rulle av fondtapeten kostar lika mycket som hela kontorets tapeter... viss skillnad på pris.

Att en sån liten kropp som Minnahs kan överrösta tv:n när det gäller snarkningar! Haha hon är ju för go.


Uggs!!!

Idag var jag ute på Birsta city och tog en lunch/fika med en härlig vän. Det var riktigt trevligt för det känns som en evighet sedan vi träffades. Hon har samma humor som mig och jag blev på så bra humör av att träffa henne. Det behövdes verkligen en liten pratstund med tokfia. Minnah fick jättefina presenter av henne som kommer att passa perfekt i hennes rum.
När vi gick en liten runda så hittade jag miniatyr uggs till Minnah! Hon kommer att bli såååå söt i dessa!

Dom är ju så söta!! Sådan mor, sådan dotter... det är klart att Minnah gillar skor!

Sedan var det bara att åka hem och ge Minnah mat för att sedan åka och kika på tapeter. Vi skall tapetsera om kök, vardagsrum, sovrum, Minnahs rum och kontoret nu innan vi flyttar in och vi hittade fina till alla rum. Det blir ganska diskreta tapeter i hela nedervåningen, det känns stabilast plus att man vet att det håller länge.
Vi skall även byta golv i hela nedervåningen så jag ringde golvläggaren idag. Imorgon ringer han angående pris och tid. Det är en bekant till syrran som är golvläggare. När jag berättade för honom om Hobbes tassar så berättade han att deras hund hade rymt i helgen. När hon kom hem så hade hon skurit upp ena hela sidan på kroppen. Fyyyyy!!!

Om en vecka får vi nycklarna till huset. Då är det operation renovering som gäller!! Bort med alla lister, målning av tak, ta bort gammalt golv, riva kök och lite mera smått och gott. Den som vill hjälpa till är hjärtligt välkommen!! Fast inte mormor eller farmor, Minnah vill gärna umgås med någon av dem medans vi målar!

Trött.

Efter två dagars firande av mr A:s födesledag så glider jag ner i soffan med mitt snobben nattlinne och kikar på idol. Höll på att glida ner på golvet för att skämmas när vi fick höra på teddybjörnen Fredriksson i 8 tonarter! Oh my god!

Jag har börjat bli lite krasslig och känner mig hängig. Jag hoppas verkligen inte att jag börjar bli sjuk. Vill inte, vill inte, vill inte...

Nä nu måste jag vila lite

Kalasdags

Idag firade vi Mr A.s födesledag. Det blev fullt hus här i vår lilla lägenhet och imorgon väntas fler besökare.
Minnah chockade till och var vaken nästan hela tiden som hennes farmor var här.
När vi skulle lägga till oss i soffan och kika på idol så var det endast myrornas krig på alla kanaler... Lite less blir man ibland men det är ingen mening att hänga läpp för det är ju inte så att bilden kommer tillbaka fortare för det.

Här kommer dagens Minnah dos:

En sovande ängel

Mitt hjärta

Ännu en trevlig dag lider mot sitt slut

Dagen började med att jag vaknade av att Minnah skrek rakt ut och livrädd. Hon måste ha drömt en mardröm eller något. Jag tog henne i min famn och lugnade henne. När hon kände sig trygg och lugn så bäddade vi ner oss i sängen och mysde lite... båda somnade.
Sedan kom Anneli och barnen så jag passade på att åka och handla i lugn och ro. Sedan var det dags att kavla upp ärmarna. Jag gjorde en smörgåstårta till Mr A. Visst, Anneli var med och kikade så allt blev bra, men jag gjorde det mästa själv. Det blev lite ombytta roller, Jag stod i köket och fixade medans Anneli var med Minnah.
Jag måste säga att jag är lite stolt... Hoppas att den smakar lika bra som den ser ut. Fast det är ju Annelis recept så det blir säkert bra!
Sedan åkte vi och åt och skildes åt. Så det blev återigen en heldag med Anneli och hennes dockebarn. Avslappnat och trevligt som vanligt! Tack Anneli för att du hjälpte mig idag. Vad skulle jag har gjort annars?!

Som sagt så har jag varit själv med Minnah och Hobbe sedan i torsdags morgon. Fasen vilket pysslande det är så fort det är dags att rasta hunden. Anneli har hjälpt mig mycket plus att både mamma och min morbrors sambo har erbjudigt sig. Jag är så tacksam för att jag har såna omtänksamma människor i mitt liv.

Nu tänkte jag och Minnah ha lördagsmys, men hon somnade så här sitter jag i min ensamhet.


Minnahs påhitt!

Minnah ligger nu i sitt babygym och pratar med sin favorit, katten Jansson. Hon har kommit på att om hon lägger sitt knä på sin speldosa så börjar den att låta. Nu är det samma melodi om och om igen!
I morse när hon var hungrig fick vi ett litet problem... När hälften av maten var kvar så började hon att le hela tiden så hon hade inte tid att äta, sedan kom hon på att hon var hungrig och efter några sekunder började hon att tokle igen! Det tog lite tid att få i henne maten men det var värt varje ögonblick. Det är inte svårt att älska den lilla prinsessan. Hon utvecklas så mycket nu och det går så fort med allt. Verkligen underbar att se.

Idag har vi varit och lunchat med Anneli och hennes småtroll. Ja, det blev ju de obligatoriska varven på birsta city såklart. Hemkommen med tre shoppingpåsar känner jag mig skapligt nöjd. Ja jag måste säga att jag är nöjd över dagen i stort sett hittills.

Ikväll blir det fredagsmys!

Gräsänka

Jaha då är gubben borta. Men jisses vad jag har hunnit med mycket! Minnah sover så jag har passat på att städa hela lägenheten och röjt undan lite. Klockan är ju bara 11:30 och vid den tiden brukar allt gå i slowmotion här hemma. Nu skall jag passa på att ducha innan hon vaknar för då är det hennes tur att bada. Vi måste piffa till oss lite för vi får besök om någon timme av Anneli. Så skönt för då kan jag passa på att rasta Hobbe medans hon passar Minnah! Sedan bär det av till kålpuddingen. Eller var det mamma?! Jaja vi umgås väl lite med mamma och Svenne också när vi ändå är där!


RSS 2.0