Livet

Är våra liv uträknad av Han där uppe eller sker allt av en tillfällighet?
Många tror på ödet och att det är menat att det ska hända vissa saker i ens liv medans vissa tror att det är Han däruppe som styr det mesta. Men hur skulle Han ha tid att ha koll på allas liv dygnet runt, och hur kan Han vara så grym ibland? Tycker Han att folk är värda svält och krig eller har han en hjärnstörning som gör att Han inte förstår bättre?
Då tror jag hellre på ödet.... Men vem styr ödet? Gör vi det själv? vet vi undermedvetet vad som är bäst för oss själva? Ibland när man råkar ut för något tragiskt, händer det för att det ska bli bättre sedan eller händer det för att vi ska lära oss något? Men sedan när det går bra och vi är nöjda med livet så kanske det kommer som en belöning för vad vi gjort tidigare. Då går det iallafall inte ihop för mig, vissa elaka människor går det alltid bra för. Får dom belöning för att vara är ond?? Kanske är dom i livet för att straffa oss andra när vi gör dåliga saker...
Jag ska nog bara tro på ödet och att det slutar gott för de flesta. De som är onda blir nog straffad så småningom och vi som försöker att ha ett normalt och trevligt liv blir lyckliga.

Var det Han, ödet eller var det menat att jag skulle sitta och njuta av våren och sällskapet vid ett vinskydd på stranden igår?

Att älska...

Att älska någon är en stark känlsa, som man kanske inte upplever så ofta i sitt liv. Men alla är väll värd att älska? Men att bli älskad, kan alla verkligen förtjäna att bli det??
Jag har alltid haft svårt för att öppna mitt hjärta och kunna släppa någon nära inpå. Att älska någon har för mig varit svårt och jag tror inte att det är något som kommer när man har ett kort förhållande, man måste nog ha en vardag och ett liv tillsammans innan man vet helt säkert..
Den första som jag älskade var min stora ungdomskärlek, han som jag träffade i slalombacken, som fick en stav på ögonbrynet, han som lurade i mig att alla strips var lika långa när mac donalds öppnade, han som retade pappa med sitt fuskmek. Ja, han var lite småsjuk, och det är han fortfarande! Vi var tillsammans i ungefär 5år. Egentligen så vet jag inte om jag älskade honom för vi var så unga. Kanske så var jag bara förälskad.
Min andra var han som jag jobbade med, som sa den sämsta raggningsreplik som jag har hört. ' Ska vi åka hem till dig och ha sex? ' Ja, vi åkte hem till mig, sedan var vi ett par i några år. Förhållandet fungerade inte så bra på slutet så idag är vi bra kompisar istället. Det fungerar bättre.
Min tredje var inte så länge sedan. Han var den där efterhängsna killen som alltid var så full och jobbig när man träffade han på krogen. Men tydligen så hade han något som jag fastnade för. Det var ett svårt beslut när jag bestämmde mig för att flytta eftersom att jag inte mådde bra av situationen och det tog väldigt lång tid att komma över.( Nä, han var absolut inte elak mot mig) Och det var nog han som jag har älskat mest. Men nu i efterhand så är jag glad att jag gjorde det eftersom att jag mår mycket bättre. Vi var nog inte menad för varann.
Kanske så vågar jag att ta steget att släppa in någon i mitt hjärta igen, att våga älska.
Kanske så är jag redo... det känns så.

Att älska är en underbar känsla, att bli älskad är en underbar gåva

En ganska mysig helg

Förutom att jag har jobbat så har jag hunnit med att umgås med mina gudbarn och deras mamma. Igår kom dom och hämtade mig för att åka på vårmässan. Innan vi åkte dit så stannade vi på Yamahacenter, jag blev väldigt sugen på att köpa en motorcyckel även fast jag inte har motorcyckelkort än, men man måste ju ha något att övningsköra med. Men jag tror inte att jag köper en ny hoj då, den första får bli begagnad tror jag. Och om jag ska köpa en ny någongång så blir det inte på yamahacenter. Jag och Anneli var tydligen inga som dom ville lägga ner energi på eftersom att vi var två tjejer med ett varsit barn i handen. Har dom såna förutfattade meningar så ska dom få slippa att sälja!
Väl på vårmässan så var det jätte mysigt, att gå omkring med småtrollen och bara vara. Även fast jag var lite bakfull. Det var tur att Anneli var med, för jag är ganska lättlurad när det gäller försäljare och det är inte hon, så hon fick rädda mig ifrån att skriva på förlängning av mitt telefonabonemang två gånger. Helt otroligt hur dom kan prata omkull mig.
Jag köpte inte så mycket. Men jag hittade hundgodis som var så fina, men dyra, det blev bara två stycken men Hobbe blev jätte nöjd.



Efter vårmässan så var det dags för arbete igen. Tråkigt men det är bara att tänka på att man får lön.
Jag var trött men på bra humör även på jobbet. Mina gudbarn har en förmåga att få mig att må bra.

Idag däremot så var jag ledig på förmiddagen, helt underbart väder! På eftermiddagen åkte jag till Ljungaverk på fackmöte. Hobbe hade tur som fick ligga kvar ute i solen och mysa. Jag var väldigt avundsjuk på honom när jag satt i en lokal med dålig luft. Vi var tre stycken som åkte upp dit ifrån stan, och det kom två av över hundra medlemmar. Lite väl onödigt att lägga ner energi då tycker jag. Jag gör hellre något trevligare än att ödsla tid på något som inte är uppskattat. Nu ska jag åka bort några kilometer för att äta middag med två härliga människor.

En fredagskväll med dåligt samvete..

Igår var det bowlingkväll med middag. Efter några timmar på olearys bowling så gick vi vidare till många olika ställen. Efter några cider och dooleys så gick det inte att hålla sig ifrån rökningen, ja det är sant, jag rökte två cigg och jag njöt varje sekund! Det var en både ljuvlig och skamlig känsla som for igenom kroppen. Efter ett tag fick jag dåligt samvete eftersom att jag vet att vissa tror på att jag ska klara det rökfria livet. Jag vill inte göra någon besviken och allra helst inte mig själv. Nu är det nya tag igen och det som är bra är att jag inte är röksugen. Kanske behövdes en liten feströkning. Men i övrigt så var det en trevlig kväll med trevligt sällskap. Men jag kommer aldrig mera att gå ut på en fredagkväll, det var lite för ungt folk ute för min smak. Att gå på en pub och sedan åka hem, det kan jag göra, men inte att ha en helkväll ute, då får det bli på en lördag.


Till mina älskade

Om man ser till baka på det liv som har varit hittils så har jag haft mycket otur och mycket tur. Allt det som har varit mindre trevligt har format mig till den som jag är idag, visst... jag är skeptisk mot folk och har svårt att släppa in någon i mitt hjärta. Det är såna saker som är jobbiga. Men av att stirrat in i en vägg och har mått så dåligt att jag inte har haft någon livslust, det gjorde inget om jag levde eller om jag dog för jag brydde mig inte, till att ha fått tillbaka livet och tanken av att jag vill leva och att jag har underbara människor runt mig. Jag vet att min familj älskar mig och jag har sållat bort de vänner som bara tar energi ifrån mig. Nu har jag ganska få vänner kvar, men jag vet att jag betyder mycket för dom och att dom betyder oerhört mycket för mig, utan dom så hade jag nog fortfarande mått dåligt. När det händer något som är jobbigt i ens liv så får man veta ganska snabbt vilka som är ens sanna vänner. Varför ska man då ha kvar sådana som inte har hjärtat på rätt ställe? Som är ganska falska och som gärna vill ta över det mesta?
Men jag har haft några som jag har känt ganska ytligt, som jag har lärt känna mera på djupet. Det är jag otroligt glad för. Det viasade sig att vi har mycket gemensamt och det känns som att vi kan ha en lång gemenskap framöver. Men till en av er... lilla vän, jag hoppas att det kommer att ordna sig för dig. Du vet att jag finns här för dig.
Jag är jätte glad att ni alla finns i mitt liv!

Jag har sett massor av vårtecken i flera dagar men inte kommit mig för att fota några, så idag stannade jag bilen efter vägkanten för att kika på lite tussilago. När jag gick hukande i diket med kameran så kom det givetvis en bil, dom måste ha undrat vad jag var för tok!


Den lilla flickan grubblar...

Saknaden av att kunna visa känslor är stor, för någonstans efter vägens krokar har den förmågan försvunnit ... Den rädda lilla flickan kommer fram och blir rädd för att få sig ett skavt hörn på sitt hjärta igen, det finns snart inget hörn kvar att skava bort men är rädd för att dela med sig av det lilla som finns kvar. Kanske så ska man kasta sig ut för att våga chansa men väl där på kanten så kommer rädslan fram igen och man backar tillbaka. Hur får man tillbaka den rätta självkänslan, men hoppet finns att den kommer en dag för att säga att jag duger som jag är och att det inte är farligt att visa känslor och att jag är värd det.
Den lilla flickan grubblar på om hon kommer att kunna slappna av och må bra. Må bra med någon som bryr sig och som inte har ett egoistiskt tänkade. Det känns lite som att det är på rätt väg, någon har hjälpt den lilla flickan att känna sig omtyckt på slutet.
Vart går gränsen mellan att trampa på någons tår och att följa sin dröm? En av den lilla flickans längtan är att få köpa det lilla drömhus som finns i närheten, något som man kan pyssla om, inreda, plantera, och älska. Något som kommer att säljas inom en framtid, men... ser det ut som att den lilla flickan bara tänker på sig själv då? Ska man satsa på sin dröm eller ge upp för något annat som kanske blir bra?


Den lilla flickan grubblar vidare på livets gåtor i hopp om att hitta en lösning.


Rökfri och röksugen

Att vara rökfri i 3 veckor är mer än vad många trodde att jag skulle klara, men jag har lyckats och jag kommer att lyckas många veckor till. Just nu är jag sjuk. Jag har ont i halsen, snorig och hostig. Det gör att jag blir sugen på en john silver med filter, som är stark och som gör det gött i halsen men jag står emot.... jobbigt men det går. Istället för att åka till affären och köpa cigg så köpte jag en halv liter hallonsorbet som jag kyler ner min hals med. Så nu sitter jag med en svidande näsa som jag har smörjt in med helosansalva, ett paket sorbet, en mysig hund, snorpapper och ett par fula byxor... ja, det är tur att ingen ser mig.
När man ligger i soffan och är sjuk så är det ganska skönt att vara själv för att slippa bry sig samtidigt som man vill att någon ska vara i närheten och pyssla om en.
Idag orkar jag inte att skriva om mina funderingar, så jag laddar upp till ett senare tillfälle.


Sista dagen i fjällen

När man ine har skrivit i bloggen på några dagar så borde man ha mycket att berätta... men jag har mest känt mig hängig så jag har inte gjort så mycket förutom att bara varit ledig och myst omkring.
Idag skall jag åka hem och jag känner att det ska bli tråkigt men samtidigt skönt.  Tråkigt att behöva komma hem till vardagen och skönt att komma hem till vardagen....
Jag berättade för ett tag sedan att jag skulle bestämma mig angående hur jag ska göra med Hobbe, jag har kommit fram till ett beslut. Det är att det skulle vara otroligt skönt att kunna få tänka på bara mig själv och slippa att ha hund, men han betyder för mycket för mig. Jag kan inte vara så egoistisk att jag bara ska tänka på mig, så han ska få leva sina sista år utan förkortning. Min underbara (men bortskämda) hund.
I torsdags så kom den trevliga mannen hit och han är fortfarande kvar. Med tanke på att han känner syrrans sambo och ett annat sällskap här så blev det inte så stelt. Men jag tycker lite synd om honom för att jag har varit lite tråkig och sjuk.

I mitt huvud så snurrar många tankar om mycket nu men inget som jag hinner att ta upp nu eftersom att packning och hemfärd väntar.



Nu är det slut på den härliga tiden

Jo, det blir bättre

Kan man bli friskare när man får en trevlig överraskning? Ja, jag blev nog det idag. Jag låg hela igår kväll, i natt och idag på förmiddan med feberfrossa och illamående. Men vid lunchtid så fick jag ett trevligt sms och allt kändes bättre. Imorgon så får jag besök här uppe i fjällvärlden! Jag mår fortfarande inte bra men jag är på bättringsvägen. Efter att ha legat halva dagen så kom vi på att vi skulle ta skotrarna upp på svansjön, även småttingarna packades in i en skoterkälke. Det blev en väldigt lugn tur för mig och egentligen så borde jag ha stannat kvar i lägenheten.
Det har varit två alkoholfria dagar för min del, det brukar vara ganska ovanligt här eftersom det ofta händer att det blir ett glas vin till maten eller en iskall cider i solen, men jag kurrerar hellre så att jag är pigg i morgon! Men med tanke på att jag har hunnit att dansat på stolarna redan så kan jag nog ta det lugnt resten av veckan!




Jag trivs fortfarande med skotern


Att sitta gränsle på en manlighet...

Jo, det stämmer, ni läste rätt! Idag luftade jag den lånade Yamaha nytron. Eftersom att jag är fast vid ski-doo och lynx så var jag ganska tveksam om jag skulle gilla denna skoter mycket. När vi var på väg upp på fjället så tyckte jag att den var spårkänslig, men med tanke på hur skoterleden var så är nog alla skotrar det. Väl uppe på bättre led så tryckte vi på lite och jag blev glatt överraskad av denna maskin. Kankse lite för mycket för mig, men det var otroligt skoj. Skidlyft var inga problem och att köra ifrån grabbarna vara inga problem...  Men jag tror att den är lite för stor, lite för maffig och lite för mäktig för mig, men otroligt skoj! Mina armar värker men det är värt varenda lilla värk. Jag är oerhört tacksam över att den trevliga mannen lånade ut sin skoter till mig.
Med tanke på att jag hade kramp i magen och feber under våran tripp så var jag helt slut när vi kom hem, att vara ensam tjej (som inte har kört skoter på 2år) bland 6st gasglada grabbar är inte lätt alla gånger.



Hela gänget på fjället


En trevlig leksak


En slut sjukling som sover efter en underbar skotertur

Att sitta gränsle på en manlighet kan vara ljuvligt på fjället i solsken!

En slapp dag i fjällen

Kan man börja med en cider klockan 12.00 på en måndag? Jo, inga problem! När man sitter i värmen och njuter av ledigheten så är det lätt till att glömma bort både tid och dag. Det slutade med att vi inväntade after skii och där fortsatte partyt. Det var ett jätte bra band som spelade, dom heter två backar läsk och spelar mycket runt om i landet. Det var mycket fart och fläkt så tillslut så kom partypinglan fram... igen... jag hamnade dansande på stolen när dom spelade gammla godingar. Jag ångrar mig lite nu eftersom att jag fick lägga mig och vila  lite när jag kom hem till lägenheten, när man sedan vaknar så känner man sig lite bakfull. Jag brukar alltid ha en dag i fjällen när jag dricker och inte tänker mig för riktigt, den dagen blev idag. Men vad gör det egentligen? Jag blir bara gladare och ärligare så det är ingen större skada skedd, men ändå så känns det lite syndigt att dricka alkohol på dagtid. Om man kikar på facebook så ser man mest bilder när jag dricker mjölkdrink men det är inte så ofta som man kan tro. Egentligen så är jag ganska lugn. Men med tanke på att jag inte gillar att vara med på foton så blir det oftast att jag fastnar då jag är på fest. Jag är nog en typiskt hemmatjej som gillar att mysa och känna mig trygg. Ja, jag är 31 år och pensionär!
Nu måste jag vila bort min huvudvärk för att vara pigg i morgon när jag ska ut och lufta den trevliga mannens skoter... appropå honom, så hoppas jag att jag får besök på torsdag....


En resa mot fjällen

Efter några få timmar sömn den här helgen så bar det äntligen av mot fjällvärlden. Som vanligt försov jag mej lite så det var bara att kasta sig ur sängen för att stressa som en tok. Men när jag äntligen är på vägen och får känna att jag är ledig i en hel vecka, så kan jag inte låta bli att le för mig själv. Det ska bli en underbar vecka med härliga människor runt mig. Eftersom att jag valde att ta egen bil så passade jag på att hälsa på i en liten stuga i vemdalen. Det var nog den största anledningen till att jag åkte ensam, jo jag ska åka hem en dag innan mitt sällskap oxå, men jag hade kunnat åka med några. Men ibland känns det som att det kan löna sig att ha tråkigt några mil. Jag var otroligt rastlös och det var väldigt långtråkigt i hela bilfärden. Mitt röksug slog till med storm, idag är det 2 veckor sedan som jag slutade och hittills går det bra men nu fick jag verkligen kämpa, jag knaprade en ask läkerol och ett antal tuggummin så till slut gick det över.
När jag väl kom till vemdalen så blev jag glad och röksuget försvann. Jag träffade en kollega och hennes familj samt anledningen till att jag stannade, den trevliga mannen och hans son. Han är otroligt trevlig och omtänksam, men jag såg en ny sida av honom idag. Han har bra humor oxå. Det är tre väldigt bra egenskaper tycker jag. När jag var där så erbjöd han att jag fick låna med mig hans skoter, jag blev chockad och visste inte riktigt vad jag skulle svara, men det slutade med att jag och en väldigt stor släpvagn åkte vidare upp till hamra.

Jag har kommit på mig själv att jag ofta tänker på den trevliga mannen...



En utråkad tjej själv i en bil på väg mot fjällen....

En kort långfredag

Längtan till att få åka i väg och bara koppla av, bara att vara ledig i fjällvärlden kommer mer och mer. Nu är det nära, på söndag är jag äntligen där. Kanske tar man ett litet stopp efter vägen för att hälsa på någon som är i vemdalen, någon som jag tycker är väldigt trevlig. Skoterleden är bort tinad här hemma så att träffa på honom när man promenerar med Hobbe är ju inte så mycket att hoppas på. Jag har inte tagit upp han så mycket här på bloggen eftersom att vi inte har träffats så mycket, men det är en kille som gör mig glad. Mer än så berättar jag inte. Kanske behåller jag det för mig själv för att se vart allt leder och för att jag inte vill rusa fram med något så att det blir fel. Jag fortsätter bara att ha ett leende innombords ett tag till.
På min promenad med Hobbe idag så letade vi som vanligt vår tecken, förutom fåglarna och det underbara vädret så hittade vi några små tecken... Men Hobbe har som vanligt fullt upp med sig själv.. Just när jag skulle fota ett fint blåbärs ris som började bli grönt och härligt, så satte han sig på det och gjorde sitt stora behov... sedan balanserade han iväg på den lilla snö som är kvar, allt för att inte bli skitig. Ja, vad säger man....
Efter promenaden så åkte jag till affären för att inköpa lite att ta med till fjällen, när jag steg ur bilen så såg jag plötsligt en L200 komma, och för en sekund så blev jag glad, innan jag insåg att han som jag ville skulle sitta i bilen åkte till vemdalen igår.... lite förvirrad som vanligt!






Det är nära tills det börjar att bli lite grönare.



Hobbe njuter av vårsolen.


Mina tre små änglar

Ni fyller mitt hjärta med massor av kärlek. Utan er i mitt liv så skulle det vara otroligt tomt. Att höra era underbara skratt, att se dom underbara små människorna springa omkring med massor av energi. Att träffas och få en stor björnkram kan förgylla en hel dag så att man gå i något slags mysrus. Med er kan man bara vara... man behöver bara finnas till eftersom att ni inte bry er om så mycket förutom sällskapet. Även fast man vet att ni inte riktigt kan innebörden av ord så gör ni så att man smälter och bli tårögd ibland. Som när lilla Ebba 2år kommer fram och säger: Jag älskar dej Jessca. Tårarna var nära, och hade jag varit själv så skulle jag ha snyftat av lycka länge.... Jag tror inte att det går att förklara min kärlek till er för den är så otroligt stor. Jag får höra att jag skämmer bort er, men det bryr jag mig inte om.
Min saknad för ett eget barn är stor och jag hoppas att den lyckliga dagen kommer till mig någongång. Att jag får vara den som får hålla sitt eget nyfödda barn i famnen och bara känna lyckan av att just jag är delaktig till att ett nytt liv har kommit till världen. Kanske har jag hoppats för mycket de senaste åren så att jag har börjat att ge upp lite, men hoppet finns ju som alltid hos mig.
Men även om jag en dag får chansen att bilda en egen familj så kommer alltid mina tre gudbarn att vara en del av mitt liv, för jag vill inte ha ett liv utan dom.

Signe, Ebba och Amanda ni är mina tre små änglar, jag är en stolt gudmor som älskar er oerhört mycket


Signe som är min systerdotter


Ebba och Amanda som är min bästa väns döttrar


Ett otroligt svårt beslut

Kan man älska och vara otroligt less på samma individ samtidigt? Han har alltid funnits där genom mina svåra perioder och genom mina lyckliga stunder. Jag älskar honom men samtidigt så räcker jag inte till för att göra honom nöjd med livet.. ja, jag måste jobba, jag måste åka iväg ibland och han kan inte alltid följa med.Han blir sur och förbannad så han hittar på en massa tok hemma. När han väl får följa med så går det knappt att åka bil med honom eftersom att han låter konstant. Valet är väldigt svårt hur jag ska göra, men kanske måste jag tänka på mej själv och hur jag vill må... Vill jag verkligen vara på dåligt humör varje dag på grund av en hund? Men vill jag verkligen vara utan min älskling som jag delar kudde med varje kväll? När han ser på mig med dom underbara bruna ögonen, när han tröstar mig då han märker när jag är ledsen, När han är lycklig för min skull när det har hänt något bra.
Det är jätte jobbigt och jätte svårt att ha en hund när man är själv, jag har lyckats att lappa ihop dagarna i nio år snart och jag har haft tur att mina nära och kära ställer upp så mycket som dom gör. Varje gång som jag måste fråga om hundvakt så mår jag dåligt samtidigt som jag mår dåligt varje gång som Hobbe måste vara själv hemma i flera timmar.
Han skulle må mycket bättre om han fick komma till någon som har mer tid för honom och där han fick springa lös för att leka med sina pinnar. Men vilken vill ha en hund som är nio år och bortskämd?
Jag har bestämt mig för att fundera på hur jag skall göra under påsken då jag är i fjällen. Det blir nog det jobbigaste och svåraste beslut som jag har tagit hitils.



Min underbara hund...


En trevlig middag med tjejerna

Gud vad det är skoj att planera för en riktigt mysig tjejmiddag! En av dom som är bjudna tillverkar smycken, så kanske det blir ett litet smyckesparty samtidigt! Hon gör så fina smycken, hon är min favorit designer efter Efva Attling. Jag hoppas att dom som jag bjuder kan komma, och jag lovar att det blir inget jobbsnack även fast vi blir ett gäng växelhäxor. Nu blir det skvaller om allt annat som är typiskt för en tjejmiddag! Och givetvis vin! Jag tror att en mysig middag med lite party behövs för att tänka på något annat än den gråa vardagen. Här ska det planeras så att vi brudar får en riktig toppenkväll för det är vi värd!


En taxichaufförs funderingar på en lördagnatt

Förkvällen är en ganska seg tid när man kör taxi, man har gott om tid att sitta och fundera, både på gott och ont. Mellan knapptryckningarna på zonlistan så går hjärnan på högvarv och det slutar med att man har ännu mera funderingar. När det väl plingar till i mätaren så rycks man ur den lilla bubblan och man är tillbaka till verkligheten. Dom flesta som man kör är ju faktiskt normala och trevliga kunder, så den mesta tiden på ett skift i en taxi är trevlig. Men ibland så kommer man in i ett stim där man bara suckar och funderar på vad man har gjort för ont. Först så hämtar man någon som har haft en dålig dag, eller så beror det på ohyfs, som bara sitter och klagar, sen kommer dom här snåla som bara klagar på hur dyrt det är att åka taxi, men för f**n ta bussen om det är så j***a dyrt!!! Ingen har tvingat er, och JA en taxi har en tickande mätare i bilen! Då har man nått till en punkt där man sitter och biter ihop med ett tillgjort smile. Man pustar ut och tänker att nu blir det inte värre..Då plingar det till i mätaren igen och man hoppas på att det är en trevlig, normal människa... nä, då kommer det ett riktigt fyllo som inte har kunnat hålla tätt, om dom skall aldrig åka korta sträckor, efter att ha hållt andan i någon mil så är det bara att vädra bilen. Då är smilet borta och man biter ihop så att man har värk i käkarna och humöret börjar att svika reält. Sen får man pusta ut med alla trevliga, normala människor som gör att man blir på bra humör igen och man blir påmind om varför man kör taxi. När krogen stänger är det dags igen... den lilla casanovan som inte fick något ragg på krogen, gör ett sista försök när han ser att det är en tjej som kör. Såna killar kan verkligen låta patetiska. Och när dom frågar om man är singel.... Avslöja ALDRIG det!! Jag har alltid sambo och barn, dom blir lite bättre då. Men tro inte att dom ger upp. Dom målar upp en som man vore världens vackraste och smartaste och gör ett sista försök att få med en in. Men sedan så kommer en sån där normal människa igen och allt blir till det normala lagomt tills man åker hem och sover, för att stiga upp till en ny vacker dag.

Man stiger upp och tar en härlig frukost!




Visa mig ett tecken, och jag blir glad!

Kunde inte låta bli, måste få ett tecken för längtan är stor, måste få veta.... få veta om det är på gång. Det som jag har längtat till, det som får mig glad. Jag har sökt men jag hittade inget av de där stora tecknen... än... men jag ska söka vidare... för någonstans måste det visa sig.
Av någon anledning så har ag blivit förtjust i Lykke Li och hennes musik, jag brukar inte gilla den sortens musik men hennes röst är härlig och hon har en sån enorm känsla. Det är mycket smärta i rösten.
Jag spelar en av hennes låtar... och längtar vidare

Snälla våren, visa mig ett tecken, och jag blir glad!






Knopparna har inte börjat att visa sig, men det kommer nog strax!


5:e dagen

Tänk att jag har varit utan mina cigaretter i 5dagar! Jag tycker att jag är enormt duktig. Jag är fortfarande väldigt röksugen och det är värst efter maten. Men det ska gå! Det är många som stöttar mej. En lite ängel som stöttar mej är Ebba som är ca 2.5 år, vilken underbar människa, så liten men så mycket klokare än mej! Hon säger till mej att jag inte får röka, och ja, det är klart att man lyssna på henne då! En annan som har stöttat mej mycket är en människa som jag egentligen inte känner så väl och som jag träffade av en slump, men jag är väldigt  glad att jag gjorde det. Han har stöttat mej varje dag och det uppskattar väldigt mycket. Han verkar vara en härlig och omtänksam människa.
En som jag blev lite besviken på i går är en av mina närmsta vänner som hälsade på, och som frågade flera gånger om vi skulle gå ut och röka, varför uppmuntra någon att röka när man kämpar med att sluta? Det är väll bättre att stötta!


Tack alla!

Den lilla flickan och hjärtat

Hjärtat finns där, bakom en stark sköld som skyddar det väl, inte många kan komma åt det. Det blottar sig inte frivilligt, och även fast det försöker att visa något, så blir det osäker och försvinner snabbt  bakom skölden igen med rädslan för att det blir trasigt igen. Det är ett ganska ensamt hjärta som egentligen skriker efter någon att kunna blotta sig för samtidigt som rädslan och ångesten finns där.
Tankarna vandrar ofta iväg... både på gott och ont. Ibland vandrar det iväg till den trasiga lilla flicka som ofta satt och var oroad för ett nytt slag, en ny förföljelse, ny otrohet eller det svarta hålet som ständigt kommer att finnas där. Flickan som inte hade någon livsglädje kvar. Medans tankarna ibland vandrar iväg till den glada flicka med underabara vänner och familj, som försöker att se framåt och har ett mål i livet. Hjärtat försöker alltid att styra mot den glada flickan men ibland kommer iallafall den trasiga lilla flicka fram.
Hjärtat väntar på att bli läkt så att det blir lättare att bära och få en mindre sköld, för hoppet finns ju alltid kvar som en liten glöd därinne, som en liten lykta i mörkret. kanske har det inte läkt för att den rätta inte har funnits där. Kanske finns den rätta som tänder elden ihjärtat istället för glöden...


Den lilla flickan och hjärtat har blivit gladare, men det mörka finns fortfarande kvar lite där inne.


Luras eller inte?

Idag är det 1april och många luras. Jag har redan åkt dit på ett... av min kära vän och kollega. Han vet att jag går på det mesta eftersom att jag tror att folk är ärliga, jag tänkte ju inte direkt på att det var 1april idag. Det måste ha gått i arv efter min mamma för henne går det också att lura reält!
Men vartifrån kommer det egentligen att man ska luras just denna dag? Det har jag sökt och jag fick fram ett ganska bra svar.

En teori för aprilskämtens uppkomst är följande: Tidigare började det nya året den 25 mars och första april var oktaven, det vill säga den åttonde dagen, då festigheterna kulminerade och avslutades. När tidpunkten flyttades till första januari (år 153 f.Kr.) var det många som struntade i den nya situationen och fortsatte fira nyår i april. Ofta skämtades med dessa personer och senare blev det tradition att utsätta någon för skämt den första april.

Att narras april kan möjligtvis vara en kvarleva från romarnas Cerealia, som firades i början på april. Det sägs att Proserpina roade sig på Elyséens ängder och precis hade plockat famnen full med påskliljor, då Pluto tog med henne till underjorden. Hennes mor, Ceres, hörde ekot av hennes skrik och begav sig ut för att leta efter sin dotter; men det var helt förgäves, hon blev narrad att leta efter "ekot av ett skrik" eller söka efter "göken/dummerjönsen".

Man tror att första april-skämten kom till Sverige på 1670-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden - till exempel fick den lurade ett brev, en så kallad aprilsedel.

Kanske är det inte bara jag som åker dit på ett sjukt skämt idag.... man kan ju alltid hoppas....


RSS 2.0