Lite om mycket

Härliga vårdag kom äntligen lufsande! Jag hoppas bara att det håller i sig bättre den här gången, men det har ju en förmåga att bli kallt när jag har skrivit om den underbara våren. Våren är en underbar årstid med mycket vårkänslor och glädje i luften! Det kan bara bli bättre nu.
Min tredje rökfria dag och det går bra! Jag är stolt över mig själv. Tack alla som stöttar mig, det hjälper mycket. Jag är fortfarande röksugen och det känns hela tiden som att jag saknar något, men det blir bättre med tiden.
Jag har helt glömt bort att berätta om min födelsedags fest. Det var riktigt trevligt tycker jag, det som var synd är att några inte kunde komma, men till sommaren så blir det väll några grillfester. Innan festen så fick jag besök av en väldigt trevlig människa, som kom med en mini Hulda, fast egentligen så var det ingen fjällko men det är ju tanken som räknas och jag blev glad. Jag är glad att jag har fått träffa denna människa som verkar vara en väldigt trevlig och omtänksam person.
På kvällen kom det några kära vänner och jag tycker att det blev en lyckad fest även fast det inte blev så mycket folk. Men det är ju inte antalet som räknas, det är sällskapet. Vi åkte vidare på Aveny där det var lång kö för att komma in och sedan var det mycket folk, hade jag fått välja så hade vi nog stannat hemma och fortsatt med partyt. Jag var ganska lugn hela kvällen, inga snedsteg här!! Så det blev inte så mycket att gotta sig i för dom som trodde det!










Avsked ifrån 17års förhållande

Saknaden är ganska stor, men även lusten att bara umgås, även fast det bara gäller några minuter. De minuter som vi har umgåtts har varit både underbara och skadliga. Men nu är vårat förhållande brutet och även fast det är jobbigt nu så kommer det att bli bättre för både kropp och själ, men också för min omgivning. Jag kanske kommer att vara rastlös ett tag. och drömma mig bort till denna ljuvliga gemenskap, men det blir bättre med tiden.
Tankarna är tu delad, ibland skriker kroppen efter längtan och andra stunder så är känslan en stor frihet.
Jag ska kämpa för att lyckas och jag vet att jag kommer att klara det!

Idag är det min andra rökfria dag och jag saknar röda corner....

Den lilla flickan och lyckan

Varför försvinner shoppinglusten ibland? Det som är en av mina favoritsysslor. Kanske för att man inte har mått så bra eller kanske bara för att man har haft det lite stressigt den sista tiden? Eller kanske bara en kombination av allt. Lusten var borta i några veckor, men igår kom den tillbaka och jag blev överlycklig! Kanske börjar jag att komma tillbaka som den glada tjej jag brukar vara? Jag hoppas det .
I dag är det min födelsedag och dom flesta av mina nära och kära har varit här. Det har varit en härlig dag med mycket skratt. Jag kan skatta mig lycklig som har dessa människor i mitt liv. Utan dom skulle jag inte vara den jag är i dag. Dom har stöttat mig igenom mina otroligt jobbiga stunder som jag har haft i mitt liv, och jag hoppas att varken dom, jag eller Hobbe ska behöva genomlida sådana igen. Jag har inte skrivit om dom här, och jag vet inte om jag kommer att göra det, kanske något om något, men inte om mina jobbigaste perioder, inte som det känns nu. Vissa saker som är ett svart hål i hjärtat vill man inte vädra öppet. Man vill bara försöka att glömma...
Jag känner mig lättnad på något sätt, och glad för det som jag har idag, man ska inte blicka bakåt och älta. Jag ska leva i nuet och njuta för det jag har och det som jag kommer att få.
Idag lade jag mitt första bud på tradera, och jag fick det! Jag som brukar ha otur med sånt... oxå. Nu kanske han däruppe tycker att det är min tur att lyckas lite, och jag lovar att jag tackar och tar emot! Det känns som att turen är med mej och det är en härlig känsla!
I morgon skall jag ha fest och jag tror att det kommer att bli en kanonkväll. Jag laddar för att vara den partypinga som jag brukar!


Den lilla flickan och lyckan är vänner


Ljuvliga känsla

Jag sneglar upp mot den underbara soliga himlen, tar ett djupt andetag för att andas in den ljuvliga vårluften, hör fåglar som är nöjda med tillvaron! Äntligen så har våren kommit... igen! Jag hoppas att den har kommit för att stanna den här gången.
Är det vårkänslorna som ligger och bubblar lite smått under ytan eller är det pga att någon får mej att le?  Eller är det bara för att jag har insett saker som får mej att må bättre? Kanske båda sistnämnda, jag vet inte.
När det gäller han med det underbara leendet så tror jag, och det känns som att jag är redo att gå vidare, visst dyker han upp någon gång i bland i min hjärna, men inte alls lika ofta. Jag tror att det kanske inte var menat att det skulle vara vi. Jag tror att någon som är mer lik mej, väntar där ute. Kanske är han närmare än vad man tror??? Ja, vad vet man??  Man kanske möter någon på skoterspåret? Kanske någon mer självsäker och mogen?
Det är mycket funderingar, men jag tror att några har fler funderingar än mej när dom har läst det här. Men det bjuder jag på. Och du, Inger, jag avslöjar inget än!

Nu ska jag sätta mig i det underbara vädret och njuta igen...

Manligt?

Och vad är det egentligen vi tjejer tänder på? Jag tror att vi blir lite extra nyfiken på någon som visar sin manliga sida, det behöver inte vara mycket, en liten detalj kan räcka. Inte nått som är så överdrivet som att dra ut stolen till någon hela tiden, det tycker jag kan vara lite nörd varning...
Men vad är egentligen manlighet? Det kan vara en hårfin skillnad på manlighet och väluppfostran....
En sak som jag funderar på är att om man pratar i telefonen eller smsar och frågar hur någon mår, så svarar personen och sedan frågar hur man själv mår. Vissa frågar inte, utan berättar bara hur man själv mår och struntar i den andre... är man då ouppfostrad eller bara egotrippad??? Jag tror mer på egotrippad, eller att man inte bryr sig om andra lika mycket som sig själv....
Tillbaka till manlighet, jag tycker att det är manligt med en självsäker kille som har båda fötterna på jorden. En händig kille som inte är rädd för att ta i är också manlig. En kille som man känner sig trygg med

Har vi tjejer för höga krav på kille? Kanske håller dom manliga killarna på att utplånas av dom osäkra, taniga datanördarna??

Borta!

Våren kom med sitt underbara väder, sångerna av fåglarna och den laddande känslan spirande i kroppen. Allt var härligt, för det var ju vår i luften! Nackdelen var ju halkan men det är bara en liten detalj som man kan leva med. Hur härligt är det inte att sitta ute i solen med en skvallerblaska och bara njuta?!
Men....
Då vaknade man i morse, drog på sig kläderna och myste med tanken att man skulle ut i vårsolen..... mmm... med sömniga ögon kikar man ut.... SNÖ!!! igen!!! Det är inte sant! Och inte nog med det, både jag och Hobbe höll på att slå ihjäl oss, ja, halkan fanns kvar under snön. Men det var det enda vårtecknet som kvarstog....
Jo, det är mysigt med vintern oxå, men nu känns det som att den kan vara förbi.

Våren försvann lika fort som den kom.... som så mycket annat på denna planet

Vad tillåts man??

Att förneka sitt förflutna är att förneka sig själv. Men är man sig själv så är det alltid någon som har en kommentar. Ska man låtsas att vara någon som man inte är för att göra andra nöjda och glada? Nej absolut inte! Duger man inte för den man är så är det bara att gå sin väg för den som inte är nöjd. Jag tror att många inte riktigt vågar att vara sig själv hela vägen. Jag är nog själv lite så, även fast jag alltid försöker att vara JAG, men ibland tonar man ner sig för att göra andra nöjda. Varför egentligen? Är man inte nöjd med sig själv hur ska man då kunna vara glad?  Som alla förväntar av en?
Att ha en vän som man känner riktig på djupet är nog bland det bästa som går att få. Och jag är nog lyckligt lottad när det gäller sånt. 


Ska man vara sig själv eller ska man vara som man tillåts vara? Svår fråga...... eller?

En vacker begravning

Din sista tid med vänner och familj var otroligt vacker. Du kommer att vara saknad av många och du finns med oss i våra hjärtan. Du var som en ängel när du var till liv med ditt underbara leende, och jag vet att du går och tussar omkring som en ängel nu när du har lämnat oss. Det är en jobbig tid för dina nära och kära och jag vet att du sörjer för deras skull, men också att du vakar över din familj, och vill att dom ska gå vidare i denna jobbiga stund. Jag tror att man aldrig kan släppa sin sorg när man har mist en anhörig, men att man kanske kan försöka att leva med den. I hjärtat så finns det ju trots allt mycket plats. I mitt hjärta har du fått en plats.
Det är tragiskt att du ryktes bort så tidigt ifrån jorden, men jag hoppas att du har det bra där du nu är.

Må du vila i frid Eva.... Vi saknar dig

Med tanke på vilken vacker begravning det var, och att hennes tre döttrar pysslat med allt, så tror jag att hon är en otroligt stolt mamma.


Den lilla flickan och hennes rädsla för mod

Kan man ha mod till att göra allt det man vill innerst inne?? Jag tror inte det... Jag behöver iallafall mitt lilla skyddsnät, som alltid finns under mig. Vem vågar att hoppa ut för klippan utan skyddsnät egentligen?? Jag är nog lite avundsjuk på folk som klarar av det... att våga leva ut sina drömmar.
Jag känner att om huset fortfarande ska säljas och om allt går som det ska, så att jag får min lilla idyll, då har jag levt ut en liten dröm som jag har och jag känner att jag har mod till det.... Ett eget hem som man kan pyssla om och som man kan tillbringa sitt liv i. Det skulle vara en såklart  större dröm att träffa någon som man kan bilda en liten idyll tillsammans med, men den tanken har jag gett upp lite... Jag ska ta dagen som den kommer nu ett tag...
Men med mycket annat i livet så krävs det mod, mod att släppa in någon i livet, mod att öppna sig för en annan människa.. att verkligen berätta hur man känner och vad man tänker. Mod att våga gå in i ett förhållande med någon även fast man inte är redo med sig själv... För vem vet... det kanske blir att man får mer mod av att vara med människor som man håller kär och då ger det sig självt.
Kanske måste man ta fram sitt mod för att hjälpa någon annan, bara för att stötta och finnas som vän. Jag hoppas att jag är en person som mina vänner kan stötta sig emot även fast jag känner mig otillräcklig ibland.

När det gäller han med det underbara leendet, ja, han finns kvar i mina tankar fortfarande... kanske får jag snart mod till att tänka att jag är värd den bästa och att jag inte ska tänka på någon som var redo för ett förhållande med mig..

Den lilla flickans små funderingar

Varför får man ont i huvudet av allt tänkande? Kanske så tänker man för mycket .... eller så kanske man tänker på saker som är för krångliga, som inte går att reda ut på ett lätt sätt.. men som kanske löser sig själv så småningom...
Jag har hört av visa människor att man inte ska gräva ner sig i tankar i onödan. Men hur vet man att det är i onödan???  Det kanske man vet längts in men inte vill att det är sant. Kanske är hoppet starkare än visdommen.
När det gäller hoppet så tror jag att det är väldigt många som hoppas på det perfekta livet och som tror att det kommer att bli så en vacker dag. Men hur många är det egentligen som får det dom hoppas på?
Jag tror att man inte kan få allt som man hoppats på i sin lilla drömbubbla... Men en bit av den borde inte vara för mycket begärt.
När det gäller visdommen så tror jag att vissa är visare än andra och på så sätt kanske lyckats lite bättre men för det så kanske dom inte är lyckligare.
Kanske är hoppet bättre att ha än visdommen i vissa lägen?

Den lilla flickan fortsätter att filosoferar på sina små funderingar...


Mysdag

Efter en lång arbetshelg så måste man ha en riktig slappar dag, med tanke på att jag fick jobba 13 timmar igår så gick jag mest omkring hemma som en zombi. Men vad kan vara härligare än att pyssla, gå långpromenad med Hobbe och sedan göra en riktig mysmiddag? Nä, inte mycket. Ett störningsmoment var den lilla varelsen som satt och dregglade bredvid mig när jag åt mina grymt goda enchiladas. Fast han är trött idag eftersom att han också har jobbat i helgen, så är han aldrig för trött för att försöka att vara så söt som möjligt så att han kanske får en bit av min mat.
Det märks att det är vår i luften, många njuter av det underbara vädret och alla verkar bubbla av vårkänslor. Till och med Hobbe har fått fart på lillkroppen...... mmm det är sant!!
Idag tänkte jag inte vara sentimental även fast det kliar i mina fingrar som bara är laddad att få skriva av sig alla tankar som bubblar inombords....

Nu ska jag och Hobbe fortsätta att mysa med tända ljus och bara må gott.

som det syns på bilden så är hunden trött efter en arbetshelg.

En underbar vårdag!

Men vilket härligt väder! Det är underbart att höra fåglarna igen efter den långa vintern. Dom låter så förhoppningsfulla inför den kommande sommaren. Det skulle vara ganska skönt att bara behöva flyga omkring och kika ner på alla andra, ta en bit mat ibland för att sedan flyga vidare.
Men tillbaka till verkligheten.. Det är bara att fortsätta att träna, jobba och traska på i vardagen. Förra året missade jag att komma iform till sommaren men det här året kämpar jag med det eftersom att jag tränar varje dag nu för att tänka på annat plus att jag inte har så mycket matlust än. Lite hekton lär man ju tappa.... om man har tur!
Mitt lilla drömhus ska säljas så småningom. Jag har vetat det i någon månad men legat lågt eftersom det har varit som det har varit. Men nu har jag bestämt mej, jag ska kämpa för att få köpa det.
Och som i vanlig ordning så hör man många säga.... nämen du kan ju inte köpa hus själv.... JO det kan jag!! Och jag ska bevisa att man kan vara ensam tjej och få det man vill ha. Plus att klara sig själv! Men det tråkiga är att jag får nog lägga mina planer på att ta mc kort på hyllan ett tag till. Men vad gör det om man får det man vill ha, man måste ju lägga vissa saker på hyllan för att få andra saker, det gäller ju nästan allt i livet så det är inga konstigheter. Jag tror och hoppas att jag klara det!
Det här med kärlek har jag lagt på hyllan och så kommer det nog att vara ett bra tag framöver. Jag tänker fortfarande på han med det underbara leendet och långt därinne så hoppas jag att det blir vi igen samtidigt som att jag vill gå vidare och träffa någon som det inte är så komplicerat med. Jag vill ha ett enkelt och mysigt liv, men det verkar vara för mycket begärt i den här världen. Tänk att bara få älska någon och bygga upp ett liv tillsammans utan en massa strul. Hur lyckas folk med det???

Nä nu är det upp på träningsmaskinen för att trimma lillkroppen så att jag blir en snygging till sommaren!

Tre komiker och ett casino

Har nyss varit på casinot för att kika på komiker ifrån norra brunn med mina två bästa vänner. Kändes skönt att tänka på något annat än den tråkiga vardagen. Dom var riktigt bra och alla tre gjorde några riktiga fullträffar! Min favorit är som dom flesta vet Magnus Betnér, ingen av dom var i närheten av honom men dom fick väl godkänt iallafall.
Det är skönt att göra något sådant mitt i vardagen för att bryta av lite ibland. Visst går mina tankar fortfarande till han med det underbara leendet, men det känns bättre när man hittar på saker med sina kära vänner, då kan man bara vara och bara finnas, ingen begär något. Jag känner mig ganska lyckligt lottad som har såna underbara vänner. Båda är helt fantastiska människor som jag inte skulle byta bort mot något. Dom finns alltid där, i vått och torrt. Och jag finns alltid för dom. Jag ser dom som en del av min familj...
Det är en mysig miljö på casinot, synd bara att pengarna försvinner fort om man inte håller i dom hårt. Jag och 13st till ska dit även nästa lördag för att se på Motown fantastic four, det ska bli riktigt skoj!
När det gäller han med det underbara leendet, jag ska nog försöka att göra mitt bästa för att försöka att glömma och gå vidare, det är ju inte direkt någon idé att haka sig kvar och må ännu mera dåligt. Jag måste bara få mitt hjärta att släppa greppet om tankarna som så snabbt seglar iväg till honom. Och det är nog inte det lättaste, men jag ska nog kämpa på.

Mina nya deppskor

Mår man bättre av att shoppa när man är lite nere?? Ja, helt klart. Iallafall för stunden. Jag har en förmåga att alltid shoppa när jag mår mindre bra. Den här gången blev det ett par skor. Jag kom billigt undan eftersom att dom var på rea.
Jag tänker fortfarande mycket på han med det underbara leendet men livet måste gå vidare även fast det är jobbigt, även fast jag trodde att jag träffade rätt kille den här gången så är det bara att hoppas på att ödet inte spelade mig ett spratt. Är det menat att det skall vara vi så blir det kanske så någongång i framtiden men annars så kommer jag kanske att stöta på mr Right när jag minst anar det. Han där uppe kan ju inte driva med mig hur länge som helst. Annars så kanske han tycker att jag inte är redo riktigt än att binda mig och få mitt drömliv, kanske tycker han att jag ska vara den partypingla som gör tokiga saker ett tag till.
Med tanke på vädret i dag så kommer mina deppskor väl till lags, dom är ju ganska vintrig av sig, men helt underbara!! Jag måste tacka han med det underbara leendet för att han fick mig att köpa dom!



Mitt liv kommer att gå vidare i dessa ett tag framöver!

Jessie


Ett ensamt gult löv faller

Ett löv hänger ensamt  kvar på trädet en snöig marsdag... Lövet har gått igenom både vackert väder och några stormliknande dagar innan det till sist gav upp sin ensamhet på kvisten för att försiktigt sakta segla ner till den snöbelagda backen. Kanske blev det för ensamt där uppe, eller så orkade inte lövet att kämpa sig fast vid sin tro att det skall komma något löv som skall stanna längre. Ensamhet är ett starkt ord, och alla känner sig väldigt ensam och ledsen ibland. Men om lövet bara söker under den snöiga ytan så märker det snart att ensamheten inte finns, för under ytan finns nämligen lövets underbara vänner och den kära familjen, ibland glömmer man dom viktigaste i livet  eller kanske man tar dom för givet?
Lövet fick hör att det ska inte sörja för den förlorade kvisten, för det är kvisten som skall sörja för det förlorade lövet.

Ett ensamt gult löv faller...

Lilla flickan och hennes funderingar

Är det menat att alla skall hitta någon att dela sina liv med? Jag har blivit ytterst tveksam till detta. Om man levt i 30 år och fortfarande inte lyckats så blir man lite tveksam till om någon där uppe har bestämt att den här lilla flickan har det bäst om hon sitter hemma och grubblar själv....
Efter lite motgångar i livet så lär man sig att inte ta så mycket för givet när det gäller kärlek och lycka. Men när man träffar Han, med stort H och det underbara leendet så kommer hoppet tillbaka och man lever i en liten bubbla i tron om att nu har han däruppe ändrat sina tankar om mej. Allt är bra och jag är lycklig! Yes äntligen har jag träffat någon som gör mej lycklig och som jag trivs med, det här blir bra. MEN då spricker bubblan och man faller platt som en pannkaka ner till verklighetens gråa värld. Han med det underbara leendet var inte redo.... Och man hamnar på noll igen, sitter hemma och funderar på varför.
Försökte att ogilla han med det underbara leendet  för en stund, tänkte att det känns bättre då. Stog på träningsmaskinen och lyssnade på Katy Perrys hot´n cold i några dagar och tänkte att den här texten passar honom så bra:
You change yor mind
like a girl changes clothes
yeah, you PMS
iwould know

And you always think
always speak
correcticly

I should know
that you´re no good for me

Couse you´re hot and you`re cold
you´re yes then you´re no
you´re in and you´re out
you´re up and you´re down
you´re wrong when you´re right
it´s black and it´s white
we fight, we break up
we kiss, we make up

You don´t really want to stay
but you don´t really want to go

men sedan insåg jag att den inte gjorde det och att jag inte kunde börja att ogilla han med det underbara leendet, han är en för bra människa att ogilla..... Men hur gör man då? Blunda och gå vidare?
Efter detta sorgliga slut så ska jag bara fokusera på jobb och vänner ett tag framöver tills hoppet om att få träffa någon och vara lycklig kommer tillbaka, kanske jag lyckas nästa gång?
Men nu sitter jag här ett tag med en liten tår, som en liten flicka och hennes funderingar...... en liten ledsen flicka och hennes funderingar


Ja då har jag börjat blogga!

Välkommen till min sida! Här kommer dom flesta av mina tankar att hamna, ibland kanske det blir lite för ärligt och lite för personligt men det bjuder jag på. Om jag råkar att trampa på någons tår så ber jag om ursäkt redan nu! Sorry that´s life

RSS 2.0