En helg i korthet

På fredagen bar det av till Åkersberga för lite ungdomsforum. (ja, i transport är man ungdom till 35år) ÅÅÅ vad jag känner mig ung!
Det var en bra helg med trevligt folk. Fredagen var ganska jobbig. Efter ha stigit upp tidigt så blir jag småmossig i huvudet på kvällskvisten. På lördagen var det dags för seminarier och femkamp. Helt ärligt så trodde jag att jag skulle tuppa av när jag hoppade säck. Eftersom att jag hade klackeskorna på mig så hoppade jag brafota.... fint Jessie!! Det slutade med att jag hoppade fel och fick ont i tån. Efter halva vägen av hoppningen så kändes det som att jag fick ett astmaanfall... helvete vilken dålig hoppkondis jag har!!! Målet kändes otroligt långt bort och väl vid mållinjen stupade jag nästan....efter massor med minuter återkom andningen till normalnivå och det var bara att fortsätta till nästa grenar. Behöver jag säga att vi inte vann???!
På kvällen blev det lite party och det var otroligt trevligt.
Söndag:Vaknade med att jag hade ont ifrån den högra skinkan och ner till knä. Jäkla säckhoppning.. Sliten på dagen och tom på kvällen.

På lördag förmiddag pratade jag med min underbara vän Pelle. Han kom med ett tråkigt besked som gjorde mig nervös och rädd. Hans chaufför var med om en olycka på fredagnatt. Han kom körande på fridhemsgatan då en bil kom upp ifrån vintergatan med en jävla fart och körde rätt in i stackars Martin och hans kund. Bilen slungades neråt gatan i ungefär 30 meter. När Pelle kom dit så såg han inte först att det var hans bil som var inblandad. Jag kan inte ens försöka att förstå alla känslor som måste ha rusat igenom Pelle när han ser Martin komma emot honom. Killen som körde in i Martin ligger i Uppsala med allvarliga skallskador och ett ben får nog amputeras. Sist jag hörde något så visste polisen inte än om han var påverkad, men skulle han varit det så kan jag tyvärr inte tycka synd om honom. Martin och tjejen som åkte med honom klarade sig utan allvarliga skador. Lite öm och förmodligen mycket tankar fick dom. Det var nog tur att stackars Martin inte såg hur killen som körde in i honom såg ut... för det var tydligen ingen vacker syn... massor med blod och knäckt ben.
När det händer något sånt här med kollegor så kan jag börja tänka på hur otroligt fort det kan gå även fast man kör lugnt och tro sig ha koll på läget. Jag blir helt kall och nervös när jag tänker på att jag har många kompisar som kör taxi och är på vägarna jämt. En olycka kan hända så fort, det gäller bara att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt. 




Bambi

I morse när jag pratade med mamma i telefonen fick vi ett litet oväntat besök. Ett vackert besök som jag inte ser så ofta på gräsmattan... Hobbe tittar som vanligt åt fel håll så han såg ingenting. Där stod ett vackert, storögt rådjur och kikade på oss med sina stora öron på helspänd.
Som tur är så har jag för det mesta min kamera i närheten!



De senaste dagarna har jag känt mig lite nere på grund av olika omständigheter. Jag hoppas att det blir bättre snart igen.
När jag är lite smådeppig så vet de som känner mig väl vad som kan hända... något som får mig på lite bättre humör...
... idag blev det dessa!


Poff poff!!! Återigen har jag hittat ett par fina skor! Hur sköna som helst och hur underbara som helst... fast priset var inte så underbart.

Höst?

Kallt... grått... blåsigt... mörkt...kylan tränger in i märgen... tröttheten kommer smygande...Tända en brasa?... vrida på värmen? förbereda planteringen ute? städa? packa igen? fixa mat? reda ut funderingarna? byta gardiner? Nä jag tänder nog några ljus... ställer mig i en varm dusch och hoppas på att vädret är bättre när jag kommer ut därifrån...
Jag vill inte... det är obehagligt... det är deprimerande... det är piss med sånt här väder.

Bilen är trasig, undra hur många tusen det kostar att laga den... fasen vad jag är less på bilen... skitbil. 

Undra om Hobbe vill ligga skeden så att jag blir varm igen?

Mamma!!!! Jag behöver kålpudding!!!!

... skulle behöva en dooleys också...

Ibland har jag svårt att förstå vissa saker...

Solen borde komma fram snart... eller ska jag åka och sola solarium?

Vinna pengar vore inte dumt... då kanske bilen skulle bli lagad och jag skulle ligga på en tyst strand och bara höra vågornas brus och fåglarnas kvitter... det kan jag göra hemma men solfan är borta.

Utomlands över jul? Ja för vem vill inte det?

Skulle verkligen vilja ha en bit kålpudding nu...

Hemma igen...

... efter en liten semestertripp i Stockholm. Det har varit en avslappnande och trevlig helg med shopping och bra sällskap. Efter mycket arbete nu på slutet så var det riktigt härligt att bara vara och att inte ha några måsten.
Vi hade tur med vädret för både fredag och lördag var helt underbara, riktiga sommardagar och inte ett moln så långt man kunde se.
Det blev hotellfrukostar, shopping,god mat, drinkar, skratt och sol... och massor av skavsår. Men det är väll bara att plåstra om sina ömmande fötter, köpa nya skor som inte klämmer på blåsorna och tralla vidare. Det är inte mycket som stoppar shopping i stora staden :-)

Min underbara pojkvän är helt otrolig, jag kände mig som en prinsessa hela helgen. Han är omtänksam och go... jag kan inte annat än att njuta i närheten av honom.

Mr A njuter av en öl på en uteservering vid hötorget



Anneli är nöjd över att hon hittade nötter. Människan äter hela tiden men är ändå en liten tarm


Hasse njuter i skuggan


Ganska härlig syn...


Det är inte på många ställen som det finns dooleys i sthlm så det är tur att det finns annat att göra mjölkdrinkar av

bättre sent än aldrig

Jag har inte haft orken att blogga, jag har varit lite trött så jag har bara gjort alla tråkiga måsten och sedan sovit. Men nu är jag på hugget igen! Kanske beror det på att jag är övertrött och puckad eller att jag börjar bli sååå laddad inför min minisemester som vankas snart! Guuud vad jag skall mysa med mr A, Anneli och Hasse!!

Det här är ett foto som jag tog förra veckan på lilla Sara! Mosters dockebarn som man bara vill snusa på!



Här är nästan hela familjen. Bara pappa Nicke saknas


Mitt lilltroll får ju alltid vara med på foton för han är sååå vacker!


Och underbara mr A som förgyller mitt liv... jag kan bara inte få nog av honom


Förra helgen var jag som bekant till mamma för att inta lite grillad mat... lika gott som vanligt.
Här är mitt glas och mammas glas.... gissa om jag var avis...


MAT


Mamma och Svenne


Mammas mysiga grannar. Göran försökte att få mig att vara lite chaffis till honom i hans raggarbil. Jag måste ju säga att det var väldigt lockande eftersom att jag gillar att köra den modellen av bil, men tyvärr skulle jag upp och jobba dagen efter.


Det blev jackpot för Hobbe även denna måltid hos "mormor" med grillat och alla tillbehör! Lillkroppen njöt


Nä nu är det dags att hänga tvätt och sedan göra mig färdig för en tripp till Anneli där jag bjöd in mig på middag... jag är ju för bra!! ... undra om det lilla äcklet tycker det... men vem kan motstå hennes mat?? Nä just det, då får hon skylla sig själv. Vill hon inte ha middagsbesök så får hon nog se till att göra äckligare mat.... hihi

MEN....

Nu är det nära! Snart får jag sällskap på jobbet! Carina börjar klockan 13:00 och gud vad jag längtar. Det var länge sedan som jag jobbade med carnas så det ska bli trevligt att uppdatera varandra lite. Jag har jobbat med henne i alla år och det var hon som lärde upp mig.
Att sitta själv på jobbet i fyra dagar var ju inte så hippt... jag säger som Signe... " Det är inte loligt"

Under dessa dagar har jag börjat att följa en blogg som jag har blivit helt fast i... Det är Maria Montazami och hon är ju bara så skön! Henne skulle jag vilja vara med en hel dag för att ta reda på om hela hennes liv är i slowmotion... precis som hon pratar, men hon verkar vara otroligt familjär och trevlig.

Familjär... det kan man inte beskylla mig för de senaste veckorna. Igår var jag hos mamma och Svenne. Jag kände att jag knappt orkade att prata, jag ville bara sova. På kvällarna har jag däckat vid 21 och mr A har haft Hobbe mer än vad jag själv har haft. Jag är så tacksam för att han ställer upp som husse till min lilla kropp men ändå så känner jag ett otroligt dåligt samvete för att jag inte har haft den tid som jag vill ha till min underbara hund. De senaste dagarna har han tittat så surt på mig för att sedan gå och lägga sig. Det som är enkelt är att det går alltid att muta honom så att han blir glad igen. Jag har tur att mr A alias dampmannen har gjort min vardag lättare med hans underbara och sjuka humor och att han har varit så go emot mig. Min älskade pojkvän...



Tiden går sakta...

... och min nedräkning känns som en evighet. Jag har sju timmar kvar på mitt arbete. Tiden tar små myrsteg, jag är trött och uttråkad.
Att tillbringa en helg på arbetet är inte min favorit sysselsättning men det är ett ont måste om jag vill få en skaplig lön. Jag brukar ge bort mina skift till en kollega men att ge bort alla resulterar i att jag går massa timmar back på min lön, så nu är det bara att bita ihop och tänka på att det finns värre saker än det här.
Ikväll är det veteranbilar och lite ståhej på nordichallen, jag hade gärna velat gå och kika lite men tiden och orken finns inte så det slutar med att jag får läsa tidningen i morgon.

Idag blir det middag hos världens bästa mamma och Svenne. Jag tror att det vankas grillning... mmm inte illa. Svenne är en suverän grillmästare så det vattnas nästan i munnen bara man tänker på maten. Kanske man har tur att få med sig en liten matlåda tills i morgon?! Jag kan alltid hoppas.

ola la vad jag är trött.

Igår var jag så trött att jag låg under täcket före klockan 21:00. Mr A måste tycka att jag är tråkig som fasen. I kväll skall jag försöka att vara vaken under hela "så skall det låta". Jag längtar tills nästa fredag när vi skall på minisemester med Anneli och Hasse för innan dess är jag inte ledig. Jag har sex stycken mornar att stiga upp i ottan kvar att avverka, och med ottan så menar jag att larmet ringer klockan 05:00. Hur skall detta gå??
Dagarna har varit långa på mitt arbete för jag jobbar själv hela skiften, nu är det bara två tiotimmars skift i min ensamhet kvar... suck.


Vårstädning?

Umeådagarna var väldigt trevliga och ganska lärorika, men kanske inte så lärorika som jag trodde att det skulle vara. det härliga med att åka upp i landet är att stressen känns som bortblåst. Bara dialekten gör att man varvar ner till slowmotion.

Jag har bott i stan några dagar nu och det är ju skönt på sitt sett men samtidigt så känner jag mig sysslolös. Jag som gillar att pyssla och dona gör att jag längtar hem ibland. Men har man två boenden så är det bara att bita ihop när den känslan kommer. Nästa vecka skall jag bo hemma och då väntar det vårstädning och byte till lite mer sommriga gardiner. Sommaren bankar på dörren och det är dags att göra sitt hem lite mer luftigt. Men lite konstigt är det för jag har tappat bort lusten att bona om hemmet någonstans efter vägen. Det är väll lite olika faktorer som spelar in.

Igår fick jag äntligen träffa mitt underbara syskonbarn. En ljuvlig liten flicka som var så mysig att umgås med. Min kabel till kameran har jag hemma så jag kan tyvärr inte ladda ner några bilder... men jag lovar att dom dyker upp här så småningom.

Försök att njuta av livet, man lever bara en gång...

Trevlig helg

Min helg har varit avslappnande och härlig. Jag lever fortfarande i lyckoruset av att vara nybliven moster. Jag bara längtar till att jag får träffa henne!

Igår var jag och mr A på middag hos mina svärföräldrar. Kanongod mat, trevligt sällskap, gott vin och roliga spel. Mer än så kan man inte begära på en trevlig kväll. Imorse mådde jag mindre bra även fast jag inte drack speciellt mycket. Men som vanligt så blir jag alltid seg.

Nu är det packat och klart för en arbetstripp till Umeå. Jag skall vara där i två dagar och det blir säkert lärorika dagar och skoj att träffa alla långväga kollegor.

Nu är det dags att lägga sig på ryggläge i soffan igen...

Så där ja

Efter lite hjälp av Pelle (i vanlig ordning) så har jag nu fått till bilden på min lilla systerdotter! Visst är hon underbar?!



Och här är Ebbas nya frisyr som hon lyckades göra helt själv med en sax

Underbara dag!

Äntligen! Efter nio månader kom hon äntligen till världen, min lilla systerdotter. Det är ett riktigt lyckorus som går igenom hela kroppen och världen känns helt underbar! Jag bara längtar till att jag får träffa mosters gullhöna.
Under förmiddagen så var det en nervös Jessie som satt på jobbet... tänk om något går fel? Tänk om det händer något med syrran mm alla dessa frågor snurrade men när väl beskedet kom så kunde jag inte koncentrera mig mer på jobbet. Så där satt jag.. mer förvirrad än vanligt och bara log. Jag bara längtar tills jag får snusa på den lilla underbara tjejen. Nu har jag fyra små tjejer att älska helt villkorslöst och jag bara njuter.

Jag fick en bild ifrån Anneli i morse... det var en bild på lilla Ebba. Hon var hos frissan förra helgen och blev jätte fin i håret. I dag gjorde hon likadant... hon klippte håret själv! Det blev inte lika fint och hon blev ledsen när Anneli sa att det tar jätte lång tid innan det växer ut igen. De små liven är påhittiga och jag skulle vilja se Annelis min när hon såg att nästan allt hår var borta... Jag hittade ingen kabel så jag kan tyvärr inte lägga ut bilden här.

Idag har min bil blivigt fin. Den har fått nya fälgar på sig och jag måste säga att det blev riktigt fint.


Jag har inte fotat på länge och det beror på att jag inte har haft någon motivation. Idag small det bara till och allt har varit så kanon hela dagen så nu är jag och kameran tillsammans igen.


Underbara vår

Åke är ute och pysslar i det vackra vårvädret

Hobbe blir närgången när han tigger

Jobbigt läge

Att jobba två skift på en dag borde göra att man sover som en stock när man väl kommer hem. Men efter mitt nattskift så kunde jag bara sova tre timmar. Vad hände?? Nu sitter jag här och känner mig trött, men inte så trött att jag kan sova. Börjar nattskiften att ta ut sin rätt?

Även idag har jag och Hobbe joggat. Benen känns som bly och Hobbe ser chockat på sin matte som han i vanliga fall bara ser springa om hon blir jagad. Men idag höll han sig i skinnet och galopperade bredvid mig hela vägen, som han alltid gör när mr A joggar med honom.
Jag känner mig jätte duktig och det är riktigt skönt att komma in, ta ett glas vatten och en efterlängtad cigg.I morgon är det bara att ta nya tag igen.

Igår var jag till min underbara mamma på middag. Det blev bondomelett och jag hade sån tur att jag fick matlåda med mig, det blev Hobbes och min nattamat.

I morgonbitti är det dags! Jag blir moster igen!!!!!! FAN vad jag längtar

Jag joggar???

Idag blev det fackligt arbete på förmiddagen. Det gick ovanligt lätt att få något gjort även fast det är mitt första av två skift idag, jag skall nämligen jobba natt på mitt ordinarie jobb också. Jag skulle egentligen bara jobba fredag-söndag den här veckan men det blev lite omkastningar så det blev mån-ons plus fredag. Jag kan inte klaga för jag slipper att jobba helgen och det är värt mycket.

Jag har gett mig fasen på att gå ner i viktså den här veckan har jag börjat jogga med Hobbe.... fy i fan vad jobbigt!!! Benen värker, flåsningarna gör så att jag nästan ramlar omkull, Hobbe ser chockad ut och jag känner mig chockad! Men ack den som ger sig, det är bara att kämpa för den här somaren skall jag inte behöva gömma mig i vassen :-) Jag skall bli såååååå snygg!

Idag skall jag till mamma och äta... jag hoppas att det blir bondomelett.

En trött tjej

Att det skall vara så jobbigt att stiga upp vid 04:00 på morgonen, jag går som en zombie hela dagarna och även fast jag tvättar, städar, lagar mat mm så känns det som att jag inte hinner med något vettigt. I morgon jobbar jag nattskift och då lär det vara tvärtom, hur fasen skall jag hålla mig vaken hela natten???

Det är grått, kallt och blött ute. Det är svårt att se något positivt i tillvaron då men på något knepigt vis så har jag varit på bra humör och livet bara knatar på i jämn takt. Visst kan det kännas att livet bara rusar förbi ibland och man bara står och ser på när man sakta men säkert blir äldre man håller på att ramla av rullbandet som man står på och bara åker med. Samtidigt så känns det mer som ett vuxet liv där det mesta känns stabilt och tryggt. Att veta vad tillvaron har att erbjuda och man kan planera efter det.
Visst finns det saker som bubblar i huvudet och slår knut på mina funderingar men det är bara att gilla läget och hoppas att det löser sig snart.

På fredag blir jag moster och jag bara längtar!!!! Jag vill träffa mitt syskonbarn NU!!! Jag är så glad för min underbara syrras skull. Hon har hittat sin drömkille och byggt upp ett härligt liv med honom, hus, barn och hund. Det kan väll inte bli så mycket bättre? Jag hoppas att mina drömmar oxå slår in en dag...

Kött?

Igår efter jobbet blev det god mat med tillbehör. Lite konstigt är det att jag har börjat att äta så mycket kött jämnfört med vad jag gjorde innan jag träffade mr A. I går blev det salami och ostfylld fläskfilé och potatisgratäng. Det blev riktigt gott.
Efter det så gick vi till min hyresvärd och spelade spel, jo det slank ner lite dooleys också men jag mår bra idag ändå. Det var riktigt trevligt att umgås med dom lite.

Idag blir det nog en riktig slappardag, det är min första lediga dag på länge och  jag skall inte göra något ansträngande alls... bara vara ledig

RSS 2.0