Äntligen fredag!

Nu är det nära... Snart är det äntligen helg och i morgon ska jag sova längre än till 05:00.
Det blir inte en helt ledig helg för jag och min fackliga kollega ska till Östersund för lite fackligt arbete.
 
I kväll kommer min älskade mamma och äter middag med oss och har lite fredags mys till Let´s dance som drar igång. Det ska bli så mysigt! Det var länge sedan som vi bara slappade tillsammans.
Minnah vet inte att vi får främmande sedan och jag tänkte hålla på den överraskningen tills mormor knackar på dörren. I gårkväll sa hon att hon saknar mormor och "jag älskar mormor", så hon kommer att bli jätteglad!

Solen stärker!

 Ovan molnen finns det alltid en sol
 
 
 
Det börjar att bli riktigt behagligt väder. Vårjackan har tagits fram och energin kommer närmare och närmare. Som vanligt så är jag för snabb... Vårjacka och tunna kläder, hmmm jo jag fryser idag!
 
Snälla snö försvinn nu och kom inte med några överraskningar!!
 
 

Ingenting, ingenting... Det kom och det försvann!

Jaha, det mesta tinade bort, sedan damp det ner en hel del i helgen. Var det bara för att få massa slask? Idag har det varit en riktig vårdag med +8 grader, så det blev till att plocka fram vårjackan och med den kom vårkänslorna!
Innan mitt eftermiddagspass på jobbet så var jag och hälsade på syrran och hennes kollegor. Jag tror att jag gjorde lite facklig nytta där. Det där med facklig organisering sitter liksom ganska nära hjärtat och det är lätt att halka in på det ämnet plus att hjälpa till med det som går. 
Nu är det dags att mysa ner under täcket och hoppas att det är någon som tassar in och kryper ner intill mig och viskar " jag ääälskar dej mamma" mmm vissa har tur!!

Inte helt rätt!

Det har varit mycket fackligt arbete den gångna veckan. Roligt är det men jag kände mig helt tom i huvudet och med resultatet i handen så kan jag konstatera att det nog var helt tomt också.
I lördagskväll var det dags att fira mammas 60 års dag. Jag tänkte försöka att vila lite på eftermiddagen men det hann jag inte. Stressade för att göra mig färdig och insåg att min underkjol till klänningen var borta, jaha, måste hinna att köpa en ny innan festen... Väl i bilen så skulle jag räta till klänningen då jag inser att den sitter fast i dörren!! Fan, den släpas i snön!! När jag stod utanför Minnahs farmor och farfar(som skulle vara barnvakt)så inser jag att jag har tagit fel väska, väskan jag håller i handen innerhåller en kalender och en blöja! Frasen " det är inte sant" med en suck till avslut kändes bekant. Väl på H&M så inser jag att jag kan ju inte betala för kjolen och fick ta mrA:s kort.
Efter en ny underkjol, borttvättat vägsalt och en suck så kom vi fram till restrerande släkt, dock utan väska. Som tur är så har jag en underbar vän som åkte hem och hämtade min väska och tillbaka till stan igen, 3 mil.
Igår satt jag och filurade lite när jag insåg att pärlan på min tand var borta... "Fan, jag har svalt min pärla!!!" 
Nu sitter jag här med en silverfärgad platta på tanden och ser inte helt okej ut.
Nu kan det väl bara bli bättre?!

Sista kvällen...

... I Örnsköldsvik och det snöar riktigt mycket här. Jag hoppas att det avtar innan jag ska köra hem i morgon. Det var nog jobbigt att köra hit.
Jag längtar tills i morgon då jag får mysa med Minnah igen, jag saknar henne så mycket.
I morgon är det alla hjärtans dag och jag tror att min lilla dotter kommer att bli glad över hennes lilla present.

Nu är det dags att krypa till kojs för att vara pigg och fräsch i morgon.

Yes!

Dagarna går otroligt fort när man är kursledare. Det är full fart framåt och sedan tvärnit rakt ner i sängen, men roligt är det.
Det är supermysiga kursdeltagare och det gör halva kursen. Allt blir så mycket enklare och mer avslappnat. Tänk vilken tur jag har att få träffa så mycket folk som man lär känna och byter erfarenheter med sedan jag började att arbeta fackligt. Jag trivs verkligen med det här och jag känner mig lyckligt lottad. 
Att få lära medlemmar om deras rättigheter och skyldigheter är roligare för varje gång.

Nu är det dags att mysa ner i sängen så att jag är pigg i morgon.

Då var helgen över igen...

Gårdagens bio blev lyckad. Det blev lite svårt att sitta still de sista 20 minuterna för Minnah. Hon tyckte att tv:n var stor!

Idag var det dags att packa väskan för en vecka i Örnsköldsvik.
Det kändes lite vemodigt att åka ifrån Minnah igen men hon var så glad över att mormor ska vara med henne i morgon.

Det blev en jobbig bilkörning som tog längre tid än beräknat... Snö, regn, slask, nollgradigt, blåst och mörkt. Det gick knappt att köra om eftersom att det inte var plogat. Lite trist att inte ha någon att surra med var det oxå. Nu har jag och min kära kollega ställt ordning i utbildningssalen, fikat och varit på affären... Mina ögon vill gärna falla ihop så jag lyssnar på dom och kryper ner i sängen.



Äntligen helg!

Efter en dag med styrelseutbildning med ABF och sedan en turbo arbetsinsats på facket så var det dags att hämta Burre på dagis och göra helg! Det ska bli riktigt skönt att återhämta sig efter en stressig arbetsvecka.
I morgon tänkte vi gå på bio, inte vilken film som helst, det blir matiné med Bamse. Det ska bli intressant att se vad Minnah tycker om bio.

Nu ropar soffhörnet!

Onödigt gott!

Efter en lång arbetsdag var det dags att glida ner i soffan ett tag... Det kändes verkligen som jag hade pyspunktering, luften gick ur helt. 
Jag provade ICAs riskakor med äppel och kanelsmak, men dra p***** i lösgruset vad gott det var! Nästintill beroende framkallat. Mitt intag av kalorier är tyvärr förbrukade i dag, annars hade jag nog mulätit hela paketet!
Jag kan lätt rekomendera att smaka.

Jaha, då rullar pengarna igen. På tråkiga saker.
Bagageluckan hakade upp sig i går på något slags mellanläge. Den gick inte i lås samtidigt som den inte gick att öppna. Självaste låsanordningen hade hakat upp sig tydligen. In med bilen till berners... 7 timmar senare var det dags att hämta den. Låser upp ovh det tog inte många sekunder "klick, klick, klick" va fan!!! Låset låter fortfarande och nu fungerade det inte alls. Jaha då var det bara att låsa bilen och bege sig in och berätta att dom fick tillbaka min bil, ringde skjuts igen och åkte lite surt tillbaka till jobbet, jaga då blev jag utan bil tills i morgon. Har man inte utgifter så  kan man ju alltid skaffa sig det. 

I morgon är det en ny dag med nya möjligheter och nya tag! Dagen blir inte bättre än vad man gör den till och jag har bestämt mig för att göra min dag trevlig och positiv! Äntligen fredag och helg

Väntan

I helgen fick Minnah en ny pulka. Hon längtar så mycket att få åka på den så i morse medans jag sminkade mig så hörde jag hur hon tog på sig ytterkläderna, men sedan vart det tyst. Jag gick till hallen och fick se mitt älskade barn sitta och vänta i pulkan. "Inte bil, bara pulka" fick jag till svar när jag berättade att vi måste åka till dagis för mamma måste jobba... Vi hann med att åka lite på gården innan det var dags att åka till dagis 



Med och motgång

Helgerna rusar förbi lika fort som ett tåg (när dom går som dom ska) och helt plötsligt är det söndagkväll. Det skulle gå att trycka på slowmotion ibland.

Igår var vi ute i snön och lekte tills det var dags för mig att åka på möte. Jag stressade hem igen för att inte missa början på mellon. Vad händer? Jo, ettan och tvåan slutar att fungera!! Där rök den mellon tänkte jag, arg som ett bi. Jo jag hann att se de omtalade armhålorna... Var det därför kanalerna dog? Isåfall fick dom en jäkla chock eftersom dom fortfarande inte fungerar! Armhålorna... Ja jag gillar inte håriga armhålor, alla är vi olika och jag är en av alla dom som tycker att det ser ofräscht ut. Men feminismen då? Jo den kan man kämpa för på annat sett än lurviga armhålor! Meeen hur tänker jag nu? Jo, vi kan kämpa för lika lön för lika arbeten, fler kvinnliga chefer mm på mer effektiva sett än buskage. Nog om det... Kanalerna ver ett större problem för mig!
I morse var det strömavbrott, men som tur var så varade det bara under en timme.
Vi tog en tur till mamma för att hämta min spark. Smidig som en säl tog jag mig upp för stegen och ett litet tak så att jag kunde säla mig in genom vindsluckan... Där stod jag nu på det lilla taket med sparken framför mig, ja det är ju klart att mammas granne skulle se mig! Han skrattade och jag insåg att jag måste ha sett väldigt rolig ut... Eller så tänkte han "hon ska väl inte åka spark nerför taket?" Både jag och sparken kom ner hela och Minnah var nöjd. Efter en bilfärd med sparkmedar mellan framsätena så var det dags att ta en tur hemma.
Nackdelen är att det är plusgrader och vägen mot dagis är tinad så att asfalten är framme.. Jag som tänkte ta sparken och hämta Minnah i morgon.

Imorgon är det dags att ruska liv i tuppen kl 04:00, det är en ny arbetsvecka som medför nya utmaningar.

RSS 2.0