Jobbigt som attan!

I morse vaknade jag första gången 05:30, insåg ganska snabbt att det är lite för tidigt att hasa sig upp. När jag vaknade nästa gång var klockan 09:30 och jag drog igång dagen med en joggingrunda på 5km. Jag behövde rensa både kropp och huvudet. Det var riktigt skönt men fasen vad varmt det var!! Med andra ord var det svettigt men skönt.
Jag tänkte börja dagen i morgon med samma sak.. men ändra på slutdestinationen, jag joggar min runda sedan sticker jag till Anneli och slänger mig i sjön och blir liggande där ett tag!
Det var så härligt i går när jag hade ätit middag med Anneli och hennes familj. Efter maten var det bara att svida om till badmundering och slänga sig i det svalkande vattnet. Dom bor verkligen i ett litet paradis.
 
Nu har jag en timme kvar på mitt skift och jag längtar hem till min lugna vrå och en ipren...

Svalare tack

Många säger att man ska inte klaga när vi äntligen har fått sommarvärme, men va fasen, det får ju vara nån måtta på temperaturen. Det kan gärna få vara runt +20 ett tag....
I helgen var jag och Minnah hos min moster och hjälpte henne att vara barnvakt åt lilla Sally. Trevligt att umgås lite längre än några timmar med henne. 

Jag har hittat en ny grillmästare! I söndags åkte vi till syrran och grillade och det var hon som stod vid grillen, fasen vad bra det blev! 
Kusinerna passade så klart på att leka!

Just nu ligger jag i soffan och försöker hitta orken, jag vet inte vart jag har lagt den... Eftersom Minnah åkte till sin pappa i söndags så kunde inte jag sova på natten, mardrömmarna avlöste varandra. Sedan blev det en lång arbetsdag med dubbla skift och det senare skiftet var ett rent helvete. När jag väl fick sluta så var en grym huvudvärk ett faktum och nerverna låg nog utanpå kroppen. Detta är ett resultat på underbemanning och idag känner jag mig helt slut.
Nä, nu är det dags att hasa sig upp och fixa ett någorlunda utseende så att jag kan åka om till stan och luncha med en kollega... Det är ju raggmunkstisdag!

Underbara dag

Idag slappade jag och Minnah fram till middagstid, då packade vi och drog in på stan. Det blev middag på restaurang och sedan tog vi en promenad för att kika på fontäner och drakar, det riktigt sken om min lilla goding.
Nu har vi haft mys och ligger i vår hotellsäng och mår gott, japp vi bor på hotell i natt och bara är prinsessor, i morgon vankas det hotellfrukost och sedan beachen!






Jo, man får äta chips i sängen när man bor på hotell!

Åskar

Det var ruskigt varmt igår, så jag och Minnah drog till Anneli för lite strandhäng igen. Vi hann att vara där i nästan tre timmar innan åskan dånade och regnet kom. "Mamma, jag tycker inte om åskar på himlen" sa Minnah med stora ögon. 
Vi åkte hem och fixade till oss och tog en shoppingrunda på birsta city istället! Inte fy skam det heller och det var skönt att vara inne där det var svalt istället för den kvava varma luften ute.
När vi kom hem mullrade det på bra och jag tycker att det är så mysigt! 








Bra helg och bra start

I lördags började jag och en vän med grillning och surr, och avslutade med en krogsväng... Alltså vilken toppenkväll det var! Det var länge sedan som jag hade det så trevligt! Mmm det är bara att blicka tillbaka och må bra.
Igår kom lilla mini me och vi drog till Anneli för middag och ett kvällsdopp. Idag fortsatte vi i samma anda. Heldag på stranden med Anneli och hennes familj och några fler. 
Med tanke på hur vädret ska bli så är det inte otippat att vi väljer stranden hela veckan. Just nu är det 50 nyanser av jessie igen, alltifrån brun, blek, vinröd och lysande röd...



Skrubba!!

Idag var det dags för att göra min bil fin inför de kommande semestertripperna. Att försöka skrubba bort vintern spår och rester ifrån asfalt är inte det mest spännande man kan göra på en fredag.... men nu är det gjort och bilen blev fin! Tack snälla mamma för hjälpen!
Jag hann även med en sväng till Birsta innan arbetet kallade. Där fick jag med mig ännu en möbel som måste skruvas... Jag blir tokig snart!! Kan folk inte bara tillverka färdiga möbler så att man slipper att ha ett hav av pussel på golvet??!!
 
Om två dagar är det dags att vara med min älskade dotter igen, fy vad jag saknar henne. Jag känner mig halv när jag inte är med henne... Jag har semester till veckan och några roligheter är inbokad och jag har en känsla av att lillgumman blir nöjd! Mycket kvalitetstid och mycket skoj!

Morgonstund

Sakta vaknar staden till liv ifrån en sömnig morgon. Människor med bilar stressar på gatorna, en ensam tjej går i funderingar med sin hund långsamt ner för gångvägen. Bussen tar upp passagerare som är på väg mot nya mål. En trött flicka utan en hel natts sömn gäspar och kikar mot klockan. Hon har jobbat i dryga två timmar. Hon är på bättre humör idag. Gårdagen fick hennes blodtryck att slå i topp och hon kände sig både arg och besviken. Så arg att hon nästan skällde ut sin mamma i stundens hätta utan att hennes mamma hade gjort fel. Hon vet att mamma alltid finns där för henne, i vått och torrt ställer hon upp... och den trötta flickan behöver det. Bara vetskapen att hon finns där och stöttar.
Regnet slår mot backen, luften känns ren och lätt... Ett djupt rofyllt andetag
Hon reser sig och känner sviterna ifrån träningspasset där det dök upp tre grävlingar ur skogen. Träningsvärk i lår och mage... dags att sätta sig igen.
Saknaden är stor, dottern som numera bara bor varannan vecka i det nya hemmet. Varje kväll är det lika tomt, varje morgon likaså... Det finns inget viktigare...
Trötta flickan känner hur ilskan bubblar upp lite igen efter gårdagen... Hur fan kan någon påstå något annat? Vilken annan människa har rätt till att tro sig veta vad som finns inombords? Vilken annan människa har rätt till att försöka trycka ner någon? Vilken annan människa anser att den jobbiga vägen är bättre än den smidiga?
 
Trötta flickan skakar av sig ilskan, ingen har rätt till att sabba åter en dag så hon tänder en pall mall och lutar sig tillbaka på trevligare tankar...och ler

Lilla Sallys dag

I lördags var det dags för dop, det var min kusins dotter Sally som var huvudperson för dagen. Minnah tyckte att det var roligt när Sally fick tvätta håret i en kyrka. Det var ett vackert dop med massa trevliga människor.



Hej hej säger Sally!
Det blev lite taskiga bilder eftersom jag glömde kameran hemma och fick nöja mig med telefonen.



En av tre som ser glad ut... Det är ju alltid något 

Minnah och kusinen Sara tyckte att det var roligt att dom hade lika klänning


Det är inte helt vanligt att jag och syrran fastnar på bild tillsammans.


En jäkligt stel och sammanbiten selfie

Det blev mycket bilder och lite text... Men en bild säger ju mer än tusen ord... Tänk vad jag har skrivit mycket nu!! 

50 nyanser...

... Av Jessie. Ja gårdagen började med att jag tog magnecylkroppen och satt mig ute och läste i tre timmar., ja då förstår man ju själv att man blir som en kräftstjärt framtill och magnecyl baktill. Idag drog jag och Minnah till stranden för att mysa och leka med Anneli och barnen. Jag solade då baksidan i eh tre timmar! Nu kan jag knappt ha bh band! Plus att jag solade vänster sida mycket mer så när jag tog av mig bikinin så såg det ut som att jag hade en vit bikini kvar, på högra sidan har jag knappt något märke... Så nu skimrar jag i olika färger och det är inte speciellt skönt nånstans! Men vi hade ju trevligt i allafall och i morgon jobbar jag hela dagen så att mina 50 nyanser får vila.



Lilltjockis är vackert gravid! Likt en 70 åring står hon vid strandkanten och försöker att ta lite vatten i tron om att dopningen ska bli lindrigare. Minnah ville leka med henne och hon följde snällt med.

Min soffa skulle komma tidigast nästa vecka men igår fick jag ett sms färder stod att den har kommit. Sagt och gjort, nu är soffan hemma och jag njuter! Bye bye träfotölj!!!!



Nu återstår en slagborr och händig hjälp för att få upp två tavlor. Någon?? Kaffe finns!

Slödagar

Igår slöade jag och Minnah i stort sett hela dagen, så skönt. Även fast jag har haft några lediga dagar de sista veckorna så känner jag mig ändå slutkörd och har ingen ork i kroppen.
En sak som jag skulle vilja göra är att strosa på något vackert ställe och sedan ha picknick (fast inte där det finns ormar), en helt avslappnad dag med inga måsten. Bara vara och mysa.
Tillbaka till verkligheten... igår kväll åkte vi till Anneli för att fira Amandas födelsedag. Minnah har verkligen blivit varm i kläderna och jag såg knappt skymten av henne för hon lekte med de stora tjejerna :-)
 
Det är riktigt härligt väder nu och äntligen har jag fått chansen att njuta både i går och  en stund i dag. Ljuvligt!
Om 11 dagar går jag på semester!!
 
 

En helt vanlig lördag

Jag känner mig helt tom i huvudet, har massa tankar och funderingar i huvudet men jag får inte riktigt ner dom i skrift så jag behåller dom för mig själv ett tag.

Idag kom Anneli och barnen på middag. Det är så skoj att se Minnah när hon pysslar med Ebba.

Igår tog jag en tripp till syrran för en promenad. Det blev västmarken runt som är 9km. Det är både uppför och nerför. En backe kallade syrran för rumpbacken, då skrattade jag men nu förstår jag varför.... Jag fick en dån grym träningsvärk i baken!! Det var riktigt skönt att röra på sig men idag är det riktigt skönt att vara still!

Nu är det dags att krypa ner i sängen bredvid gogumman. I morgon är det dags för kalas hos Amanda 

Härliga tider!

Det har varit riktigt härliga dagar och jag och Minnah har haft riktigt mysigt.
Först följde hon med mig till frissan och hon var så otroligt snäll. Jon fick låna deras övningsdockor att borsta på och hennes häst var så klart med och fick bli fin i håret.

Vi har varit och shoppat, myst och fikat på birsta city. Som vanligt när vi skafika så blir det "vardagsrummet" som Minnah kallar charm uppe för.



Det har blivit två dagars firande av hennes tre årsdag som var när hon var på semester. Herre jäklar vad hon har fått grejer och hon har lite svårt att slita sig ifrån sitt rum... Det är pippihus, gunghäst, möbler, pippiservis, filmer, kläder och massa mer.

Jag ville göra en jordgubbstårta och hon ville ha en grön (prinsesstårta) så det blev båda. 
Nu är hon med sin pappa och jag jobbar i två dagar. Ikväll blir det en joggingrunda runt västmarken med syrran!

Mystid

Ligger hos mamma och väntar på att min morgontrötta dotter ska vakna. Det märks att hon har vänt på dygnet när hon var på semester och det är inte det lättaste att vända tillbaka.... Och det blev mitt jobb.
Under de här dagarna har vi verkligen tagit igen tid som vi inte har träffas på. Det är så härligt att vara tillsammans igen. Jag har säkert sagt det förut men, ALDRIG mer kommer jag att vara ifrån henne i två veckor!!!
Nu har vi kommit i ordning i vårt eget krypin och vi trivs båda två. Ännu en sten togs bort ifrån min magen...
Igårkväll jobbade jag så då var Minnah med mormor och lekte och efter jobbet åkte jag oxå till mormor och la mig. som vanligt full fart och Minnah är hel nöjd och ikväll jobbar jag oxå så då får mormor vara hos oss...
Dags att väcka fröken trötter....


Den nya lekparken fick godkänt på engång

Ett efterlängtat fredagsmys ville lillhjärtat ha.

RSS 2.0