Omotiverad

Min hjärna känns tom, i flera dagar har jag funderat på vad jag skall skriva men jag kommer inte på något. Är det för att vardagarna bara lunkar förbi? Eller att jag har ett händelselöst liv? Varje vardag ser likadan ut. Mr A åker och jobbar, jag och Minnah leker och gör alla sysslor för hemmet, fixar med middag tills mr A kommer hem, fortsätter och leker, Minnah somnar, vi blir sittandes i soffan resten av kvällen tills man hasar till sängen som ett miffo. Jag blir rastlös och springer snart på väggarna.

Idag fick jag besök av Sandra och hennes lilla dotter. Det var lika trevligt som vanligt. Skönt att bara sitta ner och surra lite om allt och ingenting. Även om hon fick stå ut med mitt trytande humör de första minuterna, jag tror och hoppas att hon tog det bra.


Vad ljuvligt underbart!!!

Jag är så nöjd över gårdagens match! Brynäs tog SM guld

 

 

 


Jacob Silfverberg, målkungen


Niklas Svedberg, klart bästa målvakten

Kanonduktiga killar!
Fasen vad jag sov gött i natt


Här går det undan

Tänka sig, klockan är strax efter tio och jag har redan städat hela huset. Så går det när man har en dotter som har besvär med magen och vaknar tidigt av att blöjan är full. Hade det gått så skulle jag byta med henne för jag vill inte att hon skall må dåligt.
Igår när mr A kom hem så åkte jag till gymmet, det har inte gått bra med träningen sedan jag kom hem ifrån fjällen. Igår orkade jag att jogga två kilometer istället för fem... Mitt i allt fick jag gå och sätta mig i omklädningsrummet för jag höll på att svimma. Varje gång jag har tränat nu så har jag fått som mjälttugg fast i hela magen så att jag knappt kan gå. Jag fattar inte vad det är för fel på min kropp. Resten av veckan blir det bara promenader med Minnah. Nästa vecka tar jag nya tag och hoppas att det går bättre.
Igår stack jag och shoppade nya lampor till fönstren i kök och vardagsrum. Gryyyymt snygga! Så nu har vi nya gardiner, nya lampor och nya ljusstakar till kök och vardagsrum samt att nya saker ligger och väntar till hallen som skall göras om. Jag vill verkligen ha hallen färdig nu för det ser förjäklig ut nu. Plus att jag vill få upp tavlan på Minnah och Hobbe. Fasiken vad jag saknar honom...

Att få blommor

Jaha, det blir en till match mellan Brynäs och Skellefteå och jag hoppas att det blir den sista.

I går på eftermiddagen var Minnahs mage bättre. Hon blev inte dålig så fort hon ätit och jag kände lite lättnad... tills i morse då det var samma visa igen. Jag hoppas att hon blir bra snart för jag lider med henne att hon inte kan behålla så mycket. Men glad och pigg är hon ändå!

I går läste jag en sak som berörde mig djupt. Jag väljer att dela med mig detta här:
 

"Hon fick blommor!
Hon hade inte födelsedag eller någon annan märkesdag,
De hade ...sin förstå krångel, och han sa många fula ord som sårade henne.
Hon vet att han ångrar, och vet att han inte kommer säga det igen, för han skickade henne blommor…

Hon fick blommor igen!
Det var inte deras bröllopsdag, eller en annan speciell dag.
I natt, knuffade han henne mot en vägg och skakade henne.
När hon vaknade dagen efter, så kände hon smärtan i sin kropp som var full av blåmärken. Hon vet att han ångrar, för han skickade blommor till henne som en förlåtelse.


Hon fick blommor ännu en gång!
Och det var inte morsdag eller någon annan speciell dag.
Ännu en gång, hade han slagit henne, mycket mer brutalare än tidigare.
Om hon lämnar honom, vad ska hon då göra?
Hur kan hon ta hand om sina barn?
Och ekonomiska problem?
Hon är rädd för honom, men vågar inte lämna honom.
Och hon vet att han ångrar, för som vanligt så skickar han henne blommor som en förlåtelse.

Idag var en väldigt speciell dag!
Hon fick massor av buketter från alla som kände henne, och som brydde sig om henne. Det var hennes begravning!
I natt, klarade han att döda henne.
Han slog henne så hon dog.
Om hon bara hade haft mod nog att lämna honom, hade hon inte fått så mycket blommor idag!"

Det är så tragiskt att detta är vardag för vissa och att det händer oftare än vad många tror. Vissa har en förmåga att se ner på kvinnor som blir misshandlade i hemmet. Jag kan nog mer se ner på de som har en sån syn... Alla kanske inte förstår hur svårt det är att avsluta ett förhållande där man blir nertryckt och misshandlad både psykiskt och fysiskt...  rädslan är en del av vardagen... att inte veta vad man vågar att säga för man är orolig för konsekvenserna, att dölja alla blåmärken innan man visar sig bland folk, att ständigt ha en smärta i bröstet och ständigt vara rädd. Bakom stängda dörrar i vårt samhälle sker det mycket våld mot både barn och kvinnor. Kanske borde vi andra ta det mer på allvar när någon försöker att be om hjälp eller när vi ser sådana tecken... Att sträcka ut en hjälpande hand är inte svårt.

Meeen vad f**n!

Att kika ut på den snötäckta gräsmattan i morse var som ett slag i ansiktet. Där stod jag som en gapande byfåne och såg hur mina planer i vårvädret försvann. Det var tänkt att jag och Minnah skulle ta en långpromenad och sedan lite pyssel på gården men lusten drog som en avlöning.
Jaha... det blir en innedag, tråkigt för Minnah tänkte jag. Men jag har visst en duracellkanin till dotter, eller så var syrran inne här och smög i morse och gav Minnah lite av hennes kusins energi. Här har det varit ett race hela förmiddagen. Jag fattar inte hur ongen kan krypa så in i helvete fort... runt runt runt här hemma och hon låter som ett brandlarm! Hennes mage är inte alls bra men tydligen har hon ork ändå. Nu är hon kraschad i sängen och jag njuter av lugnet.


Så här såg mina nyplanterade blommor ut i söndags... idag fick jag ställa dem under taket i hopp om att dom trivs ändå.

Minnah tyckte att det var så mysigt att vara ute i solen och känna på gräs, stenar och leka med hinken.

I söndags gick det inte så bra för Brynäs. Men ikväll tar vi nya tag och håller alla tummar och tår. Ikväll hoppas jag på SM guld!!!!


Veckans invägning

Steg upp på vågen i hopp om att det skulle gå åt rätt håll.... Yes, vågen visade en viktminskning på -1 kg! Jag var inte riktigt kry i kroppen förra veckan, hade ingen ork alls på löpbandet och jag orkade bara hälften av vad jag brukar så jag styrketränade mest... Och ändå gick jag ner 1 kg. Jag känner mig nöjd idag.

Ikväll håller vi tummarna

Nu är det bara minuter kvar till Brynäs andra finalmatch. Det är dags att plocka fram Brynäsmuggen som jag fick av Zacke i födelsedagspresent och heja fram Gävlegrabbarna till ännu en seger! Jag har glömt att skriva hur veckans invigning gick..... Hm kanske glömde jag med flit eftersom att vågen inte visade bra siffror... +1,1.... Det var påskgodisets fel plus att jag har min mensvecka och då går jag alltid upp lite, så den här veckan blir det träning 5 dagar.

Long time

Men nu får jag nästan ta på mig skämmsmössan. Sååå länge sedan var det som jag bloggade.

Vi var i Vemdalen över påskhelgen. Det var trevligt med lite miljöombyte några dagar.



Inte illa!

Minnah sitter och chillar lite

Minnah myser med mormor och Svenne

Mr A ser inte helt missnöjd ut

dotter med pappa läser en bok som hon fick i påskägget av mormor

Morgonmys i sängen

Majskrokar är alltid gott

På väg hem... bakom syrran

Nämen! En liten badanka!

I går var jag hos syrran och kikade på lets dance. Riktigt mysigt var det att få lite egentid med henne. Ibland känns det som att vi umgås alldeles för sällan. Jag älskar min syster och ibland saknar jag våra pratstunder...

YES YES YES!!!

Äntligen! Brynäs är i final och jag är så jäkla nöjd. Medans mr A var på Timråmatchen så mysde jag till med tända ljus och Brynäs avgörande match...


Igår var jag på Signes gymnastikavslutning. Hon var så duktig!



En stolt mamma tittade på sin lilla skatt

Jo det är klart att lilla duracell var med också!

Det är klart att bästaste Signe fick en liten present av moster

I helgen fixade vi lite hemma och mr A fick den stora äran att sätta upp ett väggord eftersom han är mer noggran än mig...

Resultatet blev jätte bra!

Anneli är ju som sagt väldigt duktig i köket. Så här såg smörgåstårtan på min födelsedag ut

Hon är ju lite gamig också så jag hann inte att ta en bild på hela... biten som saknas ligger på hennes tallrik!

Så.. nu är det dags för en Minnah dos...


Minnahs första gympapjux

Minnah har fått egna hörselkåpor

Ops där stack det upp ett huvud!

Minnah leker med farmor

Min gogumma

Min underbara dotter somnade i min famn efter en dag med farmor och farfar

Veckans invägning

Yes! Äntligen ett resultat som jag är nöjd med! Vågen visade att jag har gått ner -1,3 kg. Jag har inte styrketränat på nästan två veckor, jag har bara joggat. Jag blev så nöjd över resultatet att jag gjorde krabban i köket naken... Jag hoppas verkligen inte att grannarna såg det!

RSS 2.0