Då var julen förbi

Det bara rasslade till så var julhelgen över! Allt stressande och handlande före gör nästan att luften liksom går ur en lite. Men jag har haft en riktigt trevlig helg. Minnah fick massor av paket men det var pappret och snörena som gick hem mest tror jag. Fast jag blev riktigt nöjd över innehållen i hennes paket.
En bra present som alla fick var att min kusin kom hem ifrån USA. Nu är hon hemma igen och det är så trevligt! Minnah tycker nog att hon är fin för hon kikar på henne ofta.

det var visst storm här... men jag sov som en stock  hela natten så jag märkte ingenting. Vi har haft tur för vi var bara utan ström i cirka sex timmar. Syrran har inte haft ström på flera dagar och jag vet många andra som är i samma situation. Fy vad jobbigt.

Jag är så glad! Nyårsafton skall nämligen firas med min bästaste Anneli! Åååååå vad mysigt!

Bilder på Minnahs jul kommer lite senare!

Ont i kroppen.com

Träningsvärk i benen och ont i ryggen.. japp jag har skottat häcken av mig bland all snö, men inte klagar jag för det. Snön är såååå välkommen. Det borde komma lite mera så att jag får skotta bort värken.

Igår var vi hos min lilla kusinvitamin som fyllde år. Eller så liten är han inte, 27 år blev han. Minnah myste i hans knä nästan hela tiden som vi var där.
Sedan gick vi till andra änden av huset och hälsade på mr A:s morfar.

Idag blev det en full dag för mig och Minnah. Vi började på BVC där allt gick bra, när vi kom ut efter undersökningen så var två stycken som jag känner där med sina små krabater. En tanke som slog mig när jag gick därifrån var "men gud vad vi har blivit vuxen med barn och allt"
Sedan bar det av till lilla mostra för lite lek och fika! Alltid lika trevligt!
Japp, sagt och gjort så var vi på birstacity och shoppade. Minnah slocknade efter ett tag. Men herre gud vad jag träffade folk som jag kände!
På vägen hem tog vi en sväng på coop så att inte kylskåpet är så tomt längre.

Nu blir det vila så att vi orkar med morgondagen!

Jo just det.. Det var länge sedan som jag skrev en "veckans Jessica".... I tisdags så skulle jag snabba mig ut med en soppåse.... i foppatofflor. Vips så stod jag på alla fyra bredvid soptunnan med soppåsen i ena handen och ciggen i andra! Jag kände mig inte helt glamorös då, men grannarna fick säkert roligt.

"veckans Hobbe" kan jag också ta medans jag håller på...
Vi fick julklappar av mamma som vi skall öppna på julaftonsmorgonen, jag la dem under granen så att det skulle se mysigt ut... Idag var Hobbe hemma själv så han passade på att få lite julstämmning i kroppen... När vi kom hem så hade han öppnat mr A:s julklapp! Det var svårt att inte skratta med tanke på att han är lite lik mig när det gäller paket, det liksom kliar i kroppen som det gör hos barn.
Bild på paketet kommer i morgon.


Yes!

Först måste jag göra en liten rättelse... Jag missade att skriva hur många månader Minnah blev i fredags... hon blev 6 månader!!

Helgen har varit riktigt mysig. På dagen pysslade vi lite hemma och på eftermiddagen kom Anneli och hälsade på, hon blev kvar till 24:00, det var så trevligt att umgås med henne en hel kväll för det var länge sedan. Men den lilla räkan började att må lite dåligt under kvällen och hon spydde tydligen under hela natten. Hoppas att hon inte smittar! 
Idag har vi också pysslat här hemma med kartonger i förrådet, städat garaget, lagt ut vitvaror på blocket, skottat massor av gånger och lite annat. Sedan åkte vi en sväng och nu har vi myskväll.

Jag kan bara säga en sak: YES YES YES!!!!!!!!!!!!! Det kräksnöar ute!!! Äntligen kanske det blir vinter! Båda gångerna som jag var ute och skottade så var det med ett leende på läpparna.

I morgon blir det ett lass till tippen med skräp och sedan hoppas jag att det går att få med mr A en sväng till Birsta för lite shopping.

Tiden går fort!

Idag fyller Minnah  månader. Tiden går så himla fort. Jag tycker att det inte är länge sedan som jag fasade för förlossning, hade halsbränna, var stor som ett hus, ständigt kissnödig, kunde knappt komma upp ur soffan, hade en längtan om att få träffa min inneboende samtidigt som jag var rädd för att bli mamma, orolig för att jag inte skulle kunna ta hand om ett liv.... Här sitter jag, med en underbar dotter som jag saknar när hon sover, en dotter som jag inte skulle kunna leva utan, ett underverk, en liten människa som har tagit mitt hjärta helt, en dotter som ständigt ler och visar kärlek, hon som gör att jag blir tårögd bara vi håller om varandra för jag älskar henne så mycket.
Jag visste inte att det skulle bli så här underbart när jag låg på sjukhussängen och kämpade med en jobbig förlossning...

Tack min lilla solstråle för att du gör mitt liv underbart varje dag jag är med dig! Det är du och jag för alltid.

Gästbloggare!

Mina föräldrar är ganska knepiga, igår ställde dom ett träd inne i vardagsrummet! Och den är inte ens riktig! Ha och dom tycker att jag är tokig i bland...
Igår var vi och handlade julklappar. Vi köpte en åt Hobbe som jag gillade jätte mycket. Mamma sa att vi ska slå in den... typ vira papper runt den. Varför gör man så? Då kan man ju inte leka med den? Hon är ganska konstig den dära.

Igår skulle mamma leka fotograf. Hon ville ha bilder på mig. Varför? Hon ser mig ju varje dag! Härrom dagen fick jag ligga naken på en vit hund... mamma kallade den för en fäll... konstigt namn på en hund! Hon ville att jag skulle ligga och titta på henne medans jag log, men hur lätt är det när jag fick leka med en hund som ligger still!! Mamma sa att jag inte fick äta på den.. Men jag får inte visa någon av dom bilderna här. Mamma sa "inga nakenbilder på internet (vad det nu än är) för det finns äckelgubbar som gillar att titta på små barn" Jaa det är väl bara att lyda...
I går fick jag vara på den vita hunden igen men med kläder på mig....

Vaddå? Ska jag le nu??...

... det är roligare att ligga och leka!
Sedan skulle både jag och Hobbe sitta och titta mot mamma.

Skall jag titta hitåt?
Jag fick ett får av farmor och farfar när jag var i kyrkan och tanten blötte ner mit huvud.

Kolla! Jiiihaaa!! Men man måste hålla tungan rätt i munen så att fåret inte skenar!

Vilket snällt får! Undra om jag får rida ända till min kusin i morgon?

Titta! Det här är trädet som står inne! Mamma säger att en farbror som heter tomten kommer och lägger inlindande saker där om man är snäll. Han kommer tydligen genom skorstenen så han kan inte vara så stor.

Mamma sa att det här är några olika låtsas tomtar... så den riktiga lär kanske se ut ungefär så. Jag undrar när tomten kommer till oss... undra om han kommer när vi är hos mormor för då är vi massor av barn! Men vilken konstig farbror som ger bort inlindade saker till massor av barn. Han måste vara jättesnäll!

Här sitter jag med pappa. Jag försökte att dra honom i ansitet med det fick man visst inte.

Mamma och pappa åt sånt här med dipp i helgen, jag fick inte smaka. Varför fick jag inte det mormor?

Nu är det dags att vila lite...

Hejdå allehopa!

Minnah


Myslördag

Idag skjutsade jag in mr A till hans innebandyturnering. Jag stannade för att se första matchen och det slutade med vinst för hans lag. Lången gjorde två assist och ett mål så han blev matchens lirare och fick med sig en paradisask hem!
Väl hemma så passade jag på att städa huset... fyyy så tråkigt!

Det blev rester till middag idag, gårdagens hemmagjorda pizza och nu laddar vi för lördags mys med masor av tända ljus, dipp, grönsaker och så mycket bättre på tv:n. Undra vad Laleh skall bjuda på idag? Hon är ju kanon tycker jag!

Jag orkar inte att sträcka mig efter kabeln så det blir inga bilder idag :-)

Myskväll med Burre

Ikväll är mr A på stan för lite festligheter så jag, min lilla burrito och Hobbe tänkte ha myskväll. Hobbe sover och Minnah däckade nyss också... så här sitter jag med en mage som återigen inte är på topp. Suck, det var den myskvällen men man får göra det bästa av det. Jag kan ju ropa på Hobbe för han blir aldrig less på goooos och jag kan sitta och kika på min ängel som sover så sött. Jag har handlat dipp, choritzo, gurka och morötter så om jag känner för att dippa så kan jag göra det men jag vågar nog inte för magen.

Nu är det dags för idolfinalen!

Här kommer det lite bilder ifrån veckan..


Jag blev bjuden på Signes lussebullar hos syrran...

... där stog Sara och dansade...

... medans Signe visade kläder...

... innan dom poserade så fint...

... tills Sara hellre ville sitta på bordet!


Minnah på restaurang Stekhuset

Min underbara dotter som jag älskar över allt annat!

Meeen! Vad har hänt med bloggen???

Jag kan knappt skriva ett inlägg för hela sidan är sned!

Jag provar igen i morgon, förhoppningsvis går det bättre då...

En liten resumé

Nu var det länge sedan igen... Men fasen, ibland finns det ingen tid till att slå på datorn för att blogga.

I fredags jobbade jag och sedan blev det lite shopping... vi avslutade med lite fredagsmys till Idol.
På lördag så var jag på möte... som började klockan 08:00. JA det stämmer! Vi höll på till cirka 14 och då var det dags att åka hem och ta på sig partystassen inför julbord med mitt arbete. Minnah fick vara med mormor hela kvällen och natten. Svenne fick sova i rummet intill för Minnah låg och mysde i hans säng med mormor! :-)
Jag och mr A sov också hos mamma. JA Hobbe också såklart. Jag har insett att jag inte är en partypingla längre... vi åkte hem vid 24:00!
På söndagen var det hotelfrukost a´la mama! Inte illa... inte illa!! Sedan blev det hemfärd till soffan och "så mycket bättre" reprisen.

I går var jag med syrran och Eva på birsta en sväng...

Idag insåg jag hur stor Minnah börjar bli... Hon brukar sitta och leka i babysittern medans jag städar och fixar... Jag gjorde likadant i morse men när jag kom in i vardagsrummet efter någon minut så stod hennes stjärt rakt upp och hennes panna var i golvet.... Japp hon gör allt för att ta sig ur. Påhittiga små rackare...

I fredags fick Hobbe en ny säng av mr A och han blev såå glad! Han ligger där mest hela tiden.



Gott gott igott gott!!

Jag har haft ont i huvudet i två dagar och när jag var på affären så zoomade jag in en liten julskinka, jag kunde inte motstå denna goda lilla stjärt! Så istället för sjukgodis så blev det en sjukskinka :-)

Nu doftar det julskinka i hela huset!

Inte illa... inte illa!!

I kväll blir det mys, mr A är ute på party så jag, Minnah och Hobbe ska mysa. Det blir farmors segkaka, nygjord skinka och hemmagjord senap... Kan det bli bättre?? Jooo lite smultronté till!

Ska det vara så här??

Är det verkligen bättre nu? Nöjda och glada? Hmm inte jag iallafall. Jag får höra kors och tvärs att snön bara är i vägen... tänk att så många som bor i norrland verkligen inte gillar snö? Men.. har man inte funderat på att flytta då? För snön och norrland hör väl ihop på något sätt? Är det bättre att ha glashala gator, mörka kvällar, slask,regn och gröna gräsmattor på jul? När skall barnen få göra snögubbar, änglar och åka pulka? När skall jag få höra knarret under skorna, se en lycklig Hobbe som hoppar i snön, kika ut på ett snötäckt landskap, sätta Minnah i en pulka så att hon får se hur mysigt det är?

JAG VILL HA SNÖ NU!!!!

RSS 2.0