Shake that ..!

I går var det först besök hos mamma, där fick Minnah presenter (igen) och mycket mys med sin mormor och Pia. Hobbe fick en avslappnad stund på gräsmattan med ett grisöra i munnen och vi fick glass så hela familjen blev nöjd!
Sedan blev det besök hos Mr A:s föräldrar där vi fick en god middag. Minnah (och Hobbe)fick mycket mys av sin farmor och farfar. Hobbe trivs som fisken i vattnet där eftersom han blir lika bortskämd där som hos sin mormor... men vad gör det, han är ju elva år så det är klart att han vill mysa omkring och äta gott.

Tiden gick otroligt fort... men det blir ju så när man har trevligt!

Idag tog jag på mig mina nya springa-fort-skor och drog med mig barnvagn och hund för lite promenad. Det är dags att få bort den här jäkla klumpen som så envist sitter fast fram på mig... lagom i maghöjd! Fasen vad det blev varmt och jobbigt att kämpa sig upp och ner för backarna här, men nu är det gjort och det käns väldigt skönt!

Nu har jag en sovande dotter och en trött hund. Vad skall man hitta på resten av dagen?










Fredagsmys

Herre jäklar vad varmt det har varit idag. Men vad gör vi då? Jo, rensar förråd, städar, skurar, tvättar och åkte till tippen i en överfull bil med skräp. Fyyyy vad svetten sipprade ur kroppen, jag som inte ens gillar att svettas. Nu i efterhand känns det skönt att sitta i en lägenhet som är nystädad, veta att förrådet är till hälften rensat och är mätt efter en god middag.

Minnahs dag idag: Sov,åt, sov... sträckte ut lillkroppen, åt, titta när pappa rensar kartonger, bajsade ner hela kroppen, badade, sov, var tydligen på soptippen, åt, sov osv... livet kan vara bra enkelt!

Nu blir det fredagsmys för hela slanten!

Lite avslappnad

Ikväll invigde jag mina nya skor. Vi tog en promenad till min morbror och hans sambo. Hm.. sambo... vad konstigt det lät, dom har varit ilag massor av år men är inte gifta, då blir det ju sambo... Hihi vilka funderingar! Iallafall så tog vi en promenad dit, bästaste mamma och Svenne var också där så Minnah mysde med sin mormor. Både Svenne och min morbror är händiga som byggare bob så nu har vi fått mycket tips och råd inför renoveringen i vårt nya hus. Äntligen så känner jag mig lite mera avslappnad inför allt. Tankarna går inte på 190 längre och jag insåg att vi inte behöver anlita så mycket folk, vi klarar nog av mycket själv. Men helt avslappnad är jag inte...

Idag lämnade vi in bilen för lagning av punkteringen, det slutade med att hela däcket blev utbytt... Inte så dyrt som jag trodde.

Vi brukar alltid komma på att vi måste handla precis som alla andra på fredagar men idag gjorde vi klart allt så nu behöver vi inte stå i jätteköerna inför helgens mys...

Det här med amning verkar inte gå så bra, snart ger jag upp helt. Idag ammade jag och en halvtimme senare fick vi ge Minnah ersättning för hon var jätte hungrig, hon sög i sig 160ml... Det börjar kännas som dubbelarbete.

Nä, nu är det dags att läsa min kusins blogg, jag kan inte låta bli att följa hennes upplevelser som aupair i USA. Fasen, hon verkar ha det jätte bra där och jag måste erkänna att jag är lite avis på henne! Det är verkligen en upplevelse som man bara gör en gång i livet... som hon är värd! Natalie, jag hoppas att du har det bra!

Shoes!

Japp, Idag kammade jag hem vinsten igen! Hittade skor på rea! Ursprungspriset var 1200 och nu gick dom lös på 450... Ett kap med andra ord. Det är inte vilka skor som helst, det är riktiga springa-fort-skor! Mina första riktiga träningsskor i mitt vuxna liv.Det är en rundad sula på dom så nu lär man rulla fram här på gatorna med en jäkla fart.
En liten komisk reflektion på mitt skoköp är mr A... Han brukar reagera precis som Eric Amarillo sjunger: Att låtsas gilla skoköpen... men nu när det handlade om något som har med träning eller sport att göra så var han ärligt engagerad. Han bad mig till och med att prova dom en extra gång! Haha han är bra rolig långdrulen.


Liksom märket på skon, så kommer jag att bli en riktig puma innan jag har rullat färdigt i dessa!


Hobbes middag bestod även i dag av kalvsylta. Han blev så glad.

Ännu en dag är förbi

.. Dagarna går så otroligt fort numera. Jag hinner bara att vakna så är det nästan dags att krypa ner i sängen igen. Idag hann vi med att kika på köksmöbler, fasen vad svårt det är. Vi var förbi och fick lite prisuppgifter för köket, shoppade lite pyamaser till Minnah, hon växer ju ur allt såfort! Vi avslutade vår rundtur i Lucksta för en kanongod middag hos syrran. Vi fick älgstek och hon är så duktig på att tillaga det.... fyyyy vad gott det var! Alltså mina syskonbarn är för härliga... Signe lekte med "babi" (barbie) och Sara är som vanligt överallt på samma gång. Vips så hörde vi syrran "Men Sara, sitt inte i skålen" Haha då hade det lilla livet satt sig i hundarnas vattenskål.

Nu är vi hemma igen. Hobbe fyller år idag så han har ätit kalvsylta och nu tuggar han på ett grisöra... Lillkroppen är nu 11 år.

I morgon blir det åter en dag med massa sysslor och planeringar inför flytten...

... kanske dags att laga min pyspunktering på bilen oxå...

Det var länge sedan som jag träffade min moster, jag börjar att sakna henne nu.


Effektiv

Inatt var lilla Minnah vaken mest hela natten. Det blev helt omvända världen... Vaknade strax efter 01 och somnade vid 03 en liten stund för att sedan vara vaken igen. Hon tyckte tydligen att vi skulle mysa då. Jaja, det var bara hålla god min och mysa :-)

Efter omständigheterna trodde jag att detta skulle bli en seg och jobbig dag, men tji fick jag. Vi åkte till mamma och lämnade Minnah och lånade Svennes kombo. For hem och packade bilen full med saker som skulle kastas, åkte till mr A:s föräldrar och hämtade ett skrivbord och åkte sedan på tippen med det. Så nu blev det lite mindre att bekymra sig över.

Nu är mr A på innebandyträning och jag skriver en "att göra" lista. Hittills har jag kommit upp till 15 punkter och jag känner hur svätten börjar lacka i pannan.... kära nån!! Tur att det finns vilja och envishet, med det klarar man sig långt!

Efter en effektiv dag så blir det nog lite mys i soffan!

Lite funderingar

Jag börjar att känna mig utråkad av att vanka av och an i en lägenhet. När man är två stycken hemma hela dagarna plus en hund och ett barn så kan lägenheten kännas otroligt liten. Bara tanken på att snart ha ett större boende är en härlig känsla.
Jag börjar känna mig stressad av att vi inte har beställt köket än, plus att vi skall välja tapeter till vardagsrum, kök och sovrum, vi skall även hitta köksstolar och bord. Förrådet skall rensas och allt skall packas ner i kartonger... och vi flyttar om 7 veckor. Innan detta är över så lär jag vara uppe på 190 och vara stressad så att ögongloberna rullar som ett flipperspel. Jag försöker att slappna av men det är lättare sagt än gjort.

Att vara mamma är fortfarande helt nytt och samtidigt lite skrämmande. Att forma ett barn så att hon uppfostras bra, få en bra grund innan hon står på egna ben, att hon känner sig trygg och allt det andra som hör till föräldrarollen... det är så otroligt stort och jag är bara i början av denna färd.
Jag älskar min dotter över allt annat och vill helst inte vara ifrån henne alls. Jag saknar henne redan när hon ligger i sin egen säng och jag ligger i min... hjälp hur skall detta sluta?

Jag hoppas att jag blir en lika bra mamma som min mamma är mot mig och syrran.


Minnah är nyduschad efter en liten bajsincident


En liten Hjort...

Sovmorgon!

Alla säger att sina egna barn är underbar, men mitt barn är verkligen underbart! Jag gick och lade mig vid midnatt igår och vaknade klockan 07:00! Minnah sov hela natten!! Inte nog med det, vi steg upp för att äta och sedan lade vi oss i sängen och sov till klockan 11:00! Inte illa, inte illa...

Idag var det dåligt väder så vi passade på att åka runt och kika på hemmabiosystem, lite köksprylar och golv till vår nya bostad. Väl hemma blev det lite rensning av saker som skall kastas innan flytten och lite försäljning till fyndlagret.
Fasen vad jag vill ha tillgång till huset nu! Det skall bli helt underbart att äntligen ha något gemensamt boende att pyssla och bo in sig i.

Ikväll är det fredagsmys och jag kan inte låta bli att kika på min lilla ängel som ligger så sött och kikar med sina stora blåa ögon.


I går morse så mysde Minnah med Bamse och hans vänner...


... I morse satt hon utvilad vid tv:n.


Blodvite på lillkroppen!

Igår var det dags att göra lite pedikyr på Hobbe... Klippning av hår och klor på småtassarna. Precis när jag knippsade med klotången så ryckte han till så jag klippte fel... rakt på pulpan så blodet rann. Stackars liten, men efter bandage och sjukgodis så mådde han bättre.

Det var en dag fyllt av städning, tvättning och presentköp till min systers man. Kvällen avslutades med en tripp till bästaste mamma för en fika.

Minnah har fått hormonprickar så hon ser ut som en liten salami. Vi får vänta ett litet tag med att fota till tidningen...


Mys

Idag var vi till hamnstugan och fikade räkmacka med mr A:s föräldrar. Det är alltid lika mysigt att sitta där och bara vara en stund. Det var mycket folk så vi fick vänta en stund på ledigt bord men det är värt det.
Sedan var det bara att åka hem, mata Minnah och hämta Hobbe för då var det dags att åka på middag hos mr A:s föräldrar. Minnah fick nästan en heldag med farmor och farfar! Tiden gick så fort, vi var hemma vid 23.

Det har varit en skön dag idag.

Förut satt jag och studerade min lilla dotter. Det är så mysigt när hon ligger där helt avslappnad och suger på lilla nappen. Vilket bekymmerlöst liv de små liven lever...


Minnah väntar på att få åka på upptäcksfärd


Minnah vilar hos farmor och farfar


Hobbe myser med sitt lilla ben

Regn och rusk

I dag är det en typisk innedag. Förutom ett beök på BVC och en liten tripp till ett överbefolkat IKEA så har vi bara varit hemma. På BVC vägdes och mättes lilla Minnah, hon har vuxit en centimeter och gått upp 400gr sedan vi var där sist. En tanke som jag fick i dag är att Minnah är bara 95 centimeter kortare än Anneli! När hon föddes så skilde det exakt en meter... haha!!

Vi skall flytta i mitten av september och jag börjar redan att fundera på packning. Vart skall man börja?
Mr A skulle egentligen ha innebandyträning idag men den blev inställd. Typiskt... man kanske skall ta och låsa in honom i förrådet så han kan börja rensa lite där plus att bli av med lite energi.


Hobbes innedag innebär lite gnagning på hans stora ben...


Minnahs innedag gick till som vanligt... Vila

Jag försökte att fota Mr A, men det gick inte att fånga en två meters blixt med överskottsenergi...

Det var den helgen.

Nu mera känns det som att varje dag är helg för mig nu när jag är hemma jämt. Det är en härlig känsla som jag inte vill tappa. Jag skulle kunna vara hemma med Minnah tills hon är 18år... minst!

Igår var vi i Östavall för en liten släktsammankomst med mr A:s nära och kära. Det var väldigt trevligt. Det som var lite tråkigt var vädret, solen var som bortblåst men å andra sidan så regnade det inte iallafall.


Stugan ligger väldigt mysigt, inte en granne eller väg så långt ögat ser. Bara natur...

Igår blev Minnah 1 månad och det innebär intag av 5 stycken AD droppar varje dag. Min stora tjej ville hålla i skeden själv. Japp, det skall börjas i tid!


Och får man inte som man vill så kommer det lilla humöret fram som en tornado...


Undra vilkens humör hon har ärvt...

Inte nått...

... har vi gjort idag. Minnah sov så sött i natt också, vilken tur vi har att hon är snäll och trött den tiden av dygnet. Hon somnar vid 23, vaknar vid 04 och vill ha lite mat och sedan sovar hon till 8-9 igen.

I dag blev det lunch med syrran och hennes småfrön. Skönt med mammaledighet så att man kan åka och luncha lite här och där!

I morgon åker vi till Östavall för att träffa MrA:s släkt, det skall bli skoj! Och i morgon blir lilla Minnah en månad!!! Så i morgon är det en viktig dag!


Ett av mina fynd igår på shoppinturen... Halva priset, jo det tackar vi för!!!


Nu är det dags för lite fredagsmys innan vi hopp i säng för liten peng...

Lite mys och lite shopping

Igår hände det inte mycket i min värld... Lite tvätt av kläder och promenad var det mest händelserika.

Jo just det... När blev det obligatoriskt att kika på semifinal i tjejfotboll? Så vart det visst här igår, jag hade ingen talan om att välja kanal. Alltså fotboll är inte kul...
När jag skulle logga in på internet så gick inte det. Mitt internet har blivit helt värdelöst. Man kan ju börja fundera på om man får skituppkoppling när man säger upp abonemang hos telia. Jag har en månad kvar innan det försvinner men sedan jag sa upp allt så har det blivit helt värdelöst...


Minnahs outfit igår

Idag åkte jag och Minnah till Birsta city. Vi mötte upp Anneli för lite lunch och shopping. Jo, jag har återfått min shoppinglust och jag är inte längre för trött för att shoppa! Lite shoppingpåsar blev det i barnvagnen. Jag har kommit på att våran barnvagn har ett stort utrymme så nu är det bara att glida omkring och slippa bära.



Så här trött blev Minnah efter några timmar med mig och Anneli... Gullebarnet sover så sött

Nu är det dags att laga lite middag, idag blir det lax och potatis...

Familjemiddag

Idag tog vi en riktig sovmorgon, riktigt skönt och välbehövligt.

Utvilad och pigg bar det iväg till mamma och Svenne för en liten familjemiddag. Vi blev fyra barn med respektive plus sex barnbarn. Jag gissar att mamma och Svenne somnar ovaggad ikväll, det gör även jag. Det tar på krafterna med fem barn som springer i 190 runt omkring... Den sjätte är ju vår lilla burrito som inte gör så mycket oväsen... än... fast idag har hon haft lite magknip så hon har varit lite missnöjd.
Det är trevligt att träffa alla. Min plastbror ifrån Karlshamn var också på besök och honom träffar jag inte så ofta.




Grillmästaren Svenne som alltid lyckas med köttet.


De stora tjejerna sitter och pysslar


Linslusen Sara är alltid nästan i kameran!


Minnah myser med sin pappa


Världens mysigaste Minnah

Vackert



Igår var jag en stolt syster och brudtärna. Brudparet var oerhört vackert. Jag tror inte att ett öga var torrt när brudparet intog kyrkan... inte mina iallafall.












Signe sjöng en sång... hon är lite lik sin pappa som vågar bjuda på sig själv...

... här i en uppsättning av svansjön...

... även mamman i familjen gjorde en dansuppvisning (Jitterbug)


Min moster och Mr A fann varandra som vanligt


Brudpar med bestman och tärnor
jag ser ut som en elefant men det går inte att göra något åt bara tre veckor efter förlossningen..

Minnah var hos sin farmor och farfar under kvällen. Det kändes tomt utan henne men nu är hon hemma igen och vi intar ryggläge i soffan och återhämtar oss efter gårdagens festligheter.



Dagen med stort D!

Idag vankas det bröllop! Inte vilket som helst, det är syrrans stora dag (ja och Nickes). Det skall bli såunderbart att se dem gå upp för altaret och säga JA till varandra! Jag skall också gå upp för altaret för jag är brudtärna!
Nu bär det av till frissan för en håruppsättning och sedan är det bara att åka hem och piffa till resten av kroppen...

Härlig dag

Idag blev det en härlig dag på stan. Vi tog en promenad för att kika på stadens festligheter nu när det är gatufesten. Eftersom att det inte blir något besök på kvällen så får man gå på dagen. Jag hade velat gå i kväll eftersom både Petter och september spelar men det får bli en annan gång.
När vi var på tivolit så hittade jag ett stånd där man skulle kasta bollar i ett mål för att få en nalle... Upp till bevis sa jag till Mr A, han som har spelat både fotboll och innebandy borde ju klara detta sa jag skämtsamt. Mycket riktigt, Minnah fick en söt liten nalle! Han är pricksäker den där långdrulen.
Vi hann med lunch och lite mys vid å-kanten. Det var riktigt härligt ute och Minnah chockade med att vara vaken lite.

Minnah och hennes nyvunna nalle


Fotboll

Idag har jag varit riktigt lat, nästan pinsamt lat. Jag och Minnah sov bort i stort sett hela förmiddagen... Vi var bara uppe för att äta sedan lade vi oss för att mysa igen. Jag hasade mig ur sängen klockan 14! Efter det så hann vi med att åka och rita lite på vårt nya kök som vi skall köpa.

När alla är nere på stan och trängs på den årliga gatufesten så är vi hemma och har fredagsmys i form av damfotboll, chips och dip. Ja, vad fan hände??? Damfotboll??? Ja, Mr A fick bestämma över fjärrkontrollen idag.
I morgon när alla är lite småbakis och lite fattigare så vaknar jag förhoppningsvis pigg som en ärta.

Trötta fröken

En vanlig syn numera...




4 kilo kärlek

Kalas

Idag är det lilla Amandas födelsedag, hon fyller redan 6 år och det är sjukt vad tiden går fort. Det typiska är att jag var så klantig som glömde kameran hemma. Alla barnen var så söta. Lilla Minnah tog på sig partystassen inför kalaset, men hon vet nog inte ens att vi har varit där för som vanligt sov hon hela tiden. Min lilla pingla är ju så söt, jag kan inte sluta att bara titta på henne.

I morgon skall jag, Minnah och Hobbe fly fältet för mr A skall visa lägenheten för några som har ringt på anonsen. Helt sjukt, den blev utlagd i går och det har redan ringt flera stycken.

Idag provade jag min klänning som jag skall ha på bröllopet som är på lördag... Jo jag kom i den! Lite skavanker är det som jag får försöka poffa in och gömma under klänningen... men vad fan, för 18 dagar sedan låg jag på förlossningen så jag får försöka ha lite förståelse för att kroppen hänger lite :-)

Ingenting

Idag har jag bara varit hemma och gjort.... ingenting. Pappa med familj kom och hälsade på en snabbis och sedan har jag legat i soffan igen, med andra ord så har jag en riktigt slö dag men vad gör det? Jag har ingen tid att passa.

Nu ligger vår lägenhet ute på blocket. Någon som är intresserad av en trea på södermalm?
http://www.blocket.se/vasternorrland/Frasch_3_a_pa_Sodermalm_34724990.htm

Jaha... vad skall jag göra nu då? Nja, jag fortsätter nog med det jag gjorde nyss.... absolut ingenting :-)

Fasen, vad skall man äta till middag? Det kanske blir något med hemkörning eftersom att jag har det så stressigt...


Städdag

Idag skall vi flytta hem till stan igen. Mamma och Svenne kommer hem i natt och då vill man inte bli väckt i sin skönhetssömn. Det har varit en skön vecka utan stress och jag har nog hunnit att landa lite efter de senaste veckorna. Men helt ärligt så är det svårt att förstå att jag är mamma! Tänk att lilla underbara Minnah är min dotter!
Idag blir det mest städning och tvättning så att semesterfirarna får komma hem till ett rent hus och krypa ner i en renbäddad säng och slippa tänka på att det är tvätt som väntar förutom den dom har med sig hem.
Det gäller att smöra lite eftersom det blev lite oflyt med telefonen :-) Ja, den är död fortfarande...

Idag har jag funderat på tapeter, nytt kök och flytt. Jag kan inte låta bli att fantisera om inredningen till vårt nya hus! Det skall bli så skoj att inreda ett helt hus!!! Mr A har nog ingen talan när det gäller Minnahs rum, det skall bli sååååå gulligt med massa mys!

RSS 2.0