Men... vad hände???

Idag har det varit en händelserik dag! Jag är sååå nöjd!

Minnah vaknade bara en gång inatt så jag fick sova väldigt mycket. Utvilad for vi in på stan för att skriva på papper och betala handpenning till vårt hus! Ja det står rätt! Vi är nu husägare! I september flyttar vi lite västerut och kommer bort ifrån stan...
Sedan tog vi en promenad på stan, jag kom på att det var länge sedan som jag hade ork att bara gå och strosa på lite. Äntligen så börjar jag att komma tillbaka till livet!

Vi bor fortfarande hos mamma så på vägen hem stannade vi på affären för att köpa med oss lite mat hem, ikväll blir det till att fira husköpet med lite grillat och en reäl sommardrink (cola och is)
När vi kom hem så hade Hobbe haft lite tråkigt, vi hittade mammas bärbara hemtelefon i Hobbes vattenskål! Ops!!
I samma veva ringde mamma så jag berättade om den lilla olyckan... "lägg den i solen så att den får torka så fungerar den nog sedan" fick jag till svar. Nu när jag var ut för att kolla läget så inser jag att den har gjort sitt som telefon... den ser nämligen ut som ett akvarium i displayen, vickar man på den så kommer det vattenbubblor!

Jaja... lyckas jag inte att glömma vattna någon av hennes mängder av blommor så lyckas något annat att gå sönder... Det är bara bita i det sura äpplet och köpa en ny.

Nu har jag blivit mamma till världens underbaraste Minnah och blivit husägare inom loppet av två veckor. Jag känner doften av vuxenpoäng och jag är så nöjd med livet just nu!

VARMT!!

Så fort jag rör mig så blir jag varm, det finns ingenstans att ta vägen för att kyla ner sig... fan vad varmt det är!

Nu har vi bott hos mamma i några dagar eftersom dom är i Grekland på lite semester. Skönt att kunna ligga ute i friskluften... idag lade jag mig i skuggan och sov någon timme eftersom att Minnah inte ville sova i natt pga att det var så varmt.

Minnah är så otroligt snäll fortfarande. Hon sover mest hela tiden och vaknar med ett leende på läpparna. Igår var vi ute på lite ärenden och vad gör hon? Jo sover!

För två dagar sedan var syrran med familj och hälsade på. Minnah fick träffa sina kusiner.


Lilla Minnah är vaken en stund :-)



Hobbe är som vanligt nöjd med livet och äter lite rester ur en kladdkaka... och Minnah gör det hon är bra på... sover


Midsommarafton

Årets midsommar bestod av mys med familjen hos mamma. Minnah sov som vanligt mest hela tiden, hon är så himla snäll.... Sover, äter, gör sina behov och är bara så vacker. Skall det vara så här enkelt att ha ett nyfött litet barn eller är det lugnet före stormen?



Som vanligt blir det bilder när hon sover...



Midsommarmys

Jag, mamma?

Tänk att jag har blivit mamma. jag kan knappt förstå det själv... En till oförstålig sak är att man kan älska en liten människa så mycket efter så kort tid. Just nu känns mitt liv helt fulländat, Jag har en underbar dotter och en sambo som jag älskar... mina vänner och familj är fantastiska... Plus att Hobbe har kommit hem efter en vecka hos mamma. Fy vad jag har saknat honom och gud vad tacksam jag är över att jag har en underbar mamma som alltid ställer upp och finns i min närhet.

I morgon är det midsommar och den firar jag och min lilla familj med mamma och Svenne. Jag har ingen ork till något än så länge så vi bestämde att det blir en myskväll istället.



Omtumlande men helt underbart

De senaste dagarna har varit sjukt overkliga. I onsdags började jag att få värkar och jag började blöda. Vi åkte upp på förlossningen men blev hemskickad efter att de undersökt mig. På kvällen hade jag ännu mera värkar men inte tillräckligt ofta så jag blev hemskickad igen med smärtstillande och sömntabletter. Tillslut gick det inte att vara hemma längre så vi blev inskriven på natten mot torsdag. Jag fick för tidig vattenavgång (26 timmar) och låg och kämpade med värkar väldigt länge. Jag fick ryggmärgsbedövning men efter ett tag så lossnade den utan att någon märkte ( förutom jag som fick pissont)
Efter många timmars kämpande så kom äntligen vår underbara Minnah! 110616 klockan 21:38 är hon född. Hon vägde 3870gram och var 52cm lång.
Efter en stund upptäckte mr A att jag blev blek och grå så han ringde på larmklockan. Jag hade väldigt lågt blodtryck och det kom in 7 stycken läkare som tog mig akut till operation. Jag minns inte så mycket själv förutom att jag var i ett grönt rum och hörde en människa prata med mig men jag förstod inte vad han sa... det visade sig att han var dansk...
Jag hade tydligen en bit av moderkakan kvar i mig och det gjorde att jag började blöda och tappade över 2 liter blod. På fredagsmorgon fick jag flyttas över till Mr:A och Minnahs rum.... Jag hade knappt träffat dem efter förlossningen.
Vi fick stanna på sjukhuset till söndagseftermiddag för kontroller och observation. Nu är vi äntligen hemma och får kurera utan att lyssna på larmpip, folk och äta mat som har smak! Helt ärligt... vad är sjukhusmat för jäkla påfund??? Människorna som gör denna kan knappast ha smaklökar, fantasi eller variation. Den ser vidrig ut, smakar inget och konsistensen är mysko.





Det är en ganska overklig känsla att se det lilla under som kom till världen. Tänk att jag är mamma till denna lilla goklimp?! Vår egna lilla Burrito!
Tänk att en sån liten människa kan vara helt perfekt...


På g!

Har varit vaken sedan klockan 06:00. Jag vaknade av att jag började få värkar, men jag tyckte inte att de gjorde så ont som det kanske skall göra så jag steg upp och läste i min lilla bok... Tydligen är jag i "latensfasen". Det är fasen som mjuknar upp och förbereder livmoderhalsen. För förstföderskor kan denna period vara upp till ett dygn. Så nu är bollen i rullning...

Men jag skall vara hemma och tjura så länge det bara går, för jag vill inte åka till en annan stad och förlösa...

Nu är det bara att hålla tummarna att allt går som det skall och att vi får vår lilla mini mee inom en snar framtid.

Goding!

Mina böner blev hörda! Idag har det varit låg tempratur och regn, precis vad jag behövde för att hämta andan ifrån solen... helt ärligt så hoppas jag på detta väder i morgon också men utan regn.

Idag var vi hos syrran igen, Mr A forsatte att hjälpa till med lite bröllopsbestyr och jag... ja, vad gjorde jag? Satt och latade mig och lekte lite med Sara. Jag orkar inte så mycket mer än så.
Vi blev bjuden på jättegod mat och jag är fortfarande mätt och belåten!
Dom har fått tillökning i familjen och bara jag såg det underbara lilla livet så föll jag som en fura! Guuud vilken liten goding!



Just nu går jag bara och väntar på att den lilla inneboende som finns inom mig vill komma ut... men lilla mini mee verkar ha lika bråttom som sin pappa, dvs ingen panik, lugn som en filbunke...

Slösöndag

Idag gav jag upp... När jag kollade tempmätaren som sitter i skuggan, visade den 29.2.... i SKUGGAN och helt vindstilla. Helt ärligt så orkar jag inte med denna värme i denna kropp! Jag blev lite gladare sedan när det blåste till och vips så sjönk tempraturen och det kom en stänk regn. Idag blev det en innedag för mig tills vi skulle åka till lilla kusinvitamin som helt plötsligt har blivit stor och tagit studenten. Vart fasen tar tiden vägen ibland?? I sommar åker hon till Boston som Aupair. Jag kommer att sakna denna söta solstråle som alltid är så glad och trevlig.

Nu skall jag pyssla lite här hemma i hopp om att sätta igång lite värkar... men jag hoppas inte på för mycket...

Varmt som attan!

Jag vet inte om man skall säga att det var kanonväder idag eller om det var äckligt varmt. Vi intog mammas gräsmatta (i vanlig ordning) i det härliga vädret. Men vinden stod stilla och likaså solen. Det går ju knappt att andas när det är så här. Mr A satt i solen medans jag och Hobbe intog skuggan. Men jag skall inte klaga, riktiga härliga dagar med solsken och mysigt sällskap gör att man mår gott!

Nu har vi kommit hem ifrån en mysig kväll. Mr A bjöd ut mig på middag, så där satt vi på uteserveringen och njöt av god mat, det var bara vinet som saknades.

Han är ju för mysig min långdrul...



Mr A tror att jag kommer att föda 12 juni, vilket är i morgon. Det återstår att se men jag hoppas att han har rätt!


Heffa!

Jag känner mig riktigt som en heffaklump nu. Jag klarr knappt av att raka benen själv, snart får mr A hjälpa mig! Han bara skrattar när han ser mina försök till att vara smidig... och jag inser varje gång att jag inte lyckats.

Även fast jag inte har någon ork eller lust till något så är jag rastlös, jag vill orka saker, jag vill inte flåsa, jag vill inte svettas.... jag vill föda nu. Att tänka tanken på promenad med barnvagn är en mysig känsla som jag vill göra till verklighet... jag vill nå mina tår!

Ikväll blir det fredagsmys med tacos! Jag är redan hungrig... mr A ligger och tar en powernap efter hans sista dag på arbete innan semestern... kanske jag skall gå och öppna en öl åt honom så att han kan sätta sig och njuta av ledigheten som varar till september?!

Vi har lagt ett bud på ett hus... säljaren tog inte budet så nu får vi tänka om... även fast vi har lagt bud på ett hus så har vi ögonen öppna på andra håll... fortsättning följer....

Nu ska jag väcka långskånken! Magen kurrar

Meeen...

... vad jag är dålig på att blogga! Nu är det fem dagar sedan.

Det händer inte så mycket i mitt liv. Jag är mest trött och slö.

Det blev lite duchning av Hobbe hos mamma för några dagar sedan, så att han är fin tills hans tjej kommer. (mr A:s syrra)
Han är inte helt nöjd när man tar fram vattenslangen hos "mormor"



Vi har hunnit med en till husvisning också, på samma hus som senast... fortsättning följer...

Idag var det lunch och lite shopping med Anneli. Alltid lika trevligt att sitta och surra skit och sedan få med sig några påsar nytt hem :-) men jag måste erkänna att jag kände mig ganska utslagen när jag kom hem, det blev ryggläge en stund för att vila kroppen. Jag har fått foglossning och det är allt annat än skönt. Ibland känns det som att hela underredet skall lossna.

Nu är det dags att mysa lite med min underbara sambo...

Solen!

Äntligen har det varit härligt väder i några dagar! I torsdags blev det en heldag hos syrran. Det började med en lunch och avslutades med lite grillat till middag! Det var riktigt skönt att vara ute i solen hela dagen... nackdelen var alla mygg. När vi kom hem var Hobbe slut som artist. Han gick genast och sov för natten med en bucklig nos. Myggen måste verkligen älska hans långpip.


Igår blev det en slapp dag. Vi började med att luncha med Anneli sedan bar det iväg för lite shopping. Det blev jackpot för Hobbe. Han fick ny borste, nya karran, ben mm... Han blev jätte glad när vi kom hem med påsar ifrån Djurmagasinet! På kvällen hade jag tänkt blogga lite men det blev fredagsmys med mr A istället.

En nöjd hund..

Idag blev det återigen en slapp dag även fast vi hann med mycket. Det blev en heldag hos mamma. Men jag tvättade en maskin kläder, borstade och klippte Hobbe, solade plus att mr A monterade fast bilbarnstolen i min bil.
Gud vad härligt att bara ströva barfota i gräset, höra fåglarnas kvitter och bara känna lugnet.
Nu ligger vi och slappar i soffan igen...

Undra vad vi hittar på i morgon om det är fint väder? kanske blir det mammas gräsmatta igen, och en dusch av min fyrbenta lilltuss.
Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att vara på förlossningen i morgon... jag känner mig stor, tung och flåsig. Nu vill jag att den här väntan skall vara över.

RSS 2.0