Uppe med tuppen!

Jag skulle ha varit föräldraledig över jul och nyår... Det sprack kan man säga. Det blev vård av barn måndag-torsdag och ett extra skift på jobbet i dag pga sjukdom. Bättre lycka nästa gång liksom.
 
Av någon konstig anledning så har förkylningar en förmåga att sätta sig på min röst nu  mera...  Just nu låter jag som en sliten whiskey drickande och inrökt 60+ som har haft ett blött liv.... Jaja det är ingen mening att klaga för Minnah är på bättringsvägen och jag mår bra förutom rösten.
                                                         
                                                                                       
 
För ett tag sedan köpte jag el elcigg. Den fungerar jätte bra men jag måste erkänna att jag har varit dålig på att använda den. Bättring på den biten!! Fördelen är att man slipper att få i sig alla gifterna, man luktar inte askkopp och det är en bit i rätt riktning att sluta röka.
 
Måste ju ta upp det här med bakningen... Lussekatter, nja det kommer inte att hända igen.... men däremot så gjorde jag saffransskorpor för några dagar sedan och dom blev goda. Så nu vet jag vad jag ska göra och inte göra.
 
 
                  
 
                                                                   
 

Julfirande i dagarna två!

Dagen före julafton så kom Minnahs feber som ett brev på posten.. Och den håller i sig än.
Det blev ett lugnt julfirande i år. Som varje år blir det två dagars firande. På julafton kom syrran med familj och pappa med familj på en grötlunch och sedan åkte vi till min moster på middag.
Igår var vi hos mamma på middag. Det har varit två riktigt trevliga dagar men Minnah har varit hängig.
Igårfick hon träffa den efterlängtade tomten och hon hade väldigt stora ögon!
Hon fick även stora ögon när hon fick det största paketet av alla och när hon såg innehållet!

Idag är det en dag hemma för att kurrera och mysa.


Ha en trevlig fortsättning alla ni!!


Onska!!

Vem vill mig något ont nu då? Vaknade i natt och kallsvettades, somnade om och steg upp för att åka till jobbet. Jag kände mig inte riktigt kry och nu några timmar senare så har jag ont i halsen, frysen och snorig. Fasen vad jag blir less. Det sista jag vill nu är att bli sjuk.
Jag slarvade lite med penicillinkuren så nu ska jag knapra i de sista pillren för att inte få tillbaka halsflussen lagom till jul.
 
Idag ska vi fira kusinvitamin som fyller år. Det ska bli skoj att se deras nya lägenhet som dom har renoverat i massor! Vid nyår får vi tillökning i släkten, å vad mysigt!!!
Dennis och Agge kommer att bli så mysiga föräldrar och jag är så glad för deras skull. (och avis)
 
 
                                                               

Tröttkeps

I dag känns det som att jag går omkring som en zombi. Jag vaknar liksom inte till idag. Jobbig känsla... Jag skulle behöva något som piggar upp mig, något som gör mig glad så att jag sprätter till lite!
 
Sex dagar kvar till jul och snön har smält bort och lyser med sin frånvaro.
 
Jag känner mig lite negativ i dag... Jag måste snurra ett varv och vända tillbaka med ett leende!
 
 
 
                                                         
 

Mys

Idag efter jobbet åkte jag och hämtade min systerdotter Signe. Vi åkte in till stan och gick på restaurang. Det var så mysigt att umgås bara hon och jag ett tag.
Det har varit mycket arbete nu ett tag och det ska bli skönt att ha två veckors föräldraledighet. Det firar jag med en afterwork med kära kollegor på fredag!

Jag har fortfarande inte hunnit med att göra saffransskorpor eller ens börjat läsa min efterlängtade bok. Kanske blir det ett ryck med skorpor i morgon, boken får vänta till ledighet.

Lusseklumpar

Jag är inte speciellt huslig av mig när det kommer till bakning, det är mycket smidigare att köpa färdiga bakverk av såna som kan. Igår tänkte jag vara en riktig bullmamma och baka lussekatter med Minnah. 
Enkelt tänker vissa... Dit hör inte jag. Efter jäsning var degen fortfarande rinnande så redan där gick det snett, ringde syrran för lite hjälp.. " du måste ha tagit för lite mjöl".. I med mjöl och det blev lite bättre. Nu ska vi baka sa jag till Minnah innan jag kände på smeten. Hm tapetklister, kan inte vara rätt. Där försvann humöret, va fan!! Fran med en slickepott, daskade ner massor med högar på plåten och vipps så fick vi lusseklumpar! Minnah tryckte i russin och skrattade. Väl färdig så vart dom ganska platt men blev bra iallafall...
Vad lärde jag mig? Att jag ska hålla mig till färdiga lussekatter!
I kväll tänkte jag göra saffransskorpor, undra hur det slutar?



Vitt vart det här!

Jaja, nu har jag fått banner igen... "Hur länge ska man läsa om en grön första advent?" Hmm ja, jag tar åt mig, loggar in, bloggar, bättre samvete, lovar mig själv att uppdatera oftare, inser att det var jäkligt länge sedan jag skrev...
Igår var jag till vårdcentralen. Jamen hur fungerar sjukvården nu? Nja man kan inte säga bra, man kan inte säga halvskapligt och man kan inte säga okej.... Den är ju sjukt dålig och jag blev så less på allt. För att ta det hela ifrån början:
Ringde kl 07:00, hamnade i någon växel som kopplade mig till fel ställe, ringde tillbaka och påpekade att det blev ju galet men fick till svar att dom KANSKE inte hade öppnat. Jaha sa jag, när öppnar dom? Eh jag vet inte, vissa öppnar 07, vissa, 07:30, ibland 07:45 och andra öppnar 08:00. Okej... där kom första funderaren... Jag ringde igen kl 08:00 och kom till min vårdcentral då fick jag en tid.
När jag kom dit så fick jag sätta mig i provtagningsstolen. Jag berättade att jag hade halsfluss (jag har haft det så ofta att jag vet när jag har det). " Nä, Det går inte halsfluss nu så det är nog en infektion" Eh okej? Jag frågade om hon kunde ta prov för laktoskänslighet men.. "Nä, det här är en akuttid så du får beställa en ny tid för det" Eh... okej? Va fan, där sitter jag i en provtagningsstol hur mycket mer tid går det åt till att ta ett stick i armen??? Eftersom att det inte går att boka tid i receptionen så menade hon att jag skulle sitta i väntrummet på vårdcentralen för att ringa till vårdcentralen och beställa ny tid för en till provtagning och få betala för ett till besök?? Verkar bra!
Jag fick sitta och vänta ett tag inna provsvaret på min "infektion" kom. Sedan kom hon "Ja du har halsfluss, du kan hämta pencellin i eftermiddag på apoteket" What??? Jag måste väl kunna hämta det nu? Apoteket ligger i samma byggnad tyckte jag "Nä doktorn har mycket att göra och har många recept att skriva"
Så jag fick snällt hasa mig hem med min frossa och mina svettningar och halsont from hell, bädda ner mig i några timmar för att sedan kunna åka på apoteket igen!!
Visst klarade jag av det, men det finns människor som är gamla, inte har bil mm som situationen blir mycket mer komplicerat för. Ska det vara så här?
 
Jaja, tillbaka till nått trevligt. Äntligen har det kommit snö, från den ena dagen till den andra. Snacka om att få skotta ut sig ur hemmet! Dagen innan satt jag och en kollega och pratade om att det inte kommer snö.. vädergudarna måste ha hört oss!

RSS 2.0