Efterkontroll

Idag var det dags att både vara i tvättstugan och hos barnmorskan samtidigt. Mr A fick hjälpa till på sista rundan i tvättstugan så att jag hann. Det var dags att göra en efterkontroll på mig i dag. Allt var bara bra och jag har läkt ihop som jag skall. Min barnmorska Elisabeth tyckte att Minnah var så vacker! Hon började redan att prata om ett till barn. Att förlossningen inte fick stoppa mina chanser att vilja ha en till... då kunde jag få välja kejsarsnitt. Som det känns nu så vill jag bara ha Minnah. Det finns många anledningar, den första är att jag tror inte att jag kan älska någon till lika mycket som Minnah, den andra är att jag vill inte gå igenom en förlossning till... never! Den tredje är att jag tror inte att jag är en sån tjej som blir en bra mamma till två barn. Mamma, syrran och Anneli (och alla andra jag känner med fler än ett barn) gör det så himla bra. Dom har tålamod, tar sig tid.. ja allt det som behövs för att vara en bra mamma. Men tänk om inte jag har det? Med ett barn kan jag lägga all min energi åt henne och alla hennes intressen när hon får såna, men att ha två innebär det ju dubbelt av allt. Hur lyckas man med det?
Och för den delen så har mr A två barn nu och han vill inte ha ett till... Då måste jag ju hitta en ny pappa också!

Just nu känns mitt huvud helt fullt. En sjuk hund, ett barn, mitt i flyttplaner, mr A fyller år på lördag och allt snurrar.
Jag har påpekat att vi behöver fler småkartonger och bubbelplast men inget intiativ är taget till att åka och handla detta så då skall jag inte packa något i helgen... Jag orkar inte att tänka på allt själv. Tydligen skall jag göra en smörgåstårta för födeslekillen har då inte planerat något annat en sin tripp till Gotland. Jag vet inte vad vi skall äta på eftersom det mesta är nedpackat, men det får han fixa. Jag kan gärna åka och shoppa tallrikarna som jag har hittat men då ligger jag nog på minus.

Jag har känt mig lite låg nu några dagar och humöret tryter. Jag skulle behöva en vinkväll med Anneli och bara sitta och surra lite.

Guud vad jag längtar tills i morgon. Mamma skall göra kålpudding!! Jag har nog sagt det förut men jag har världens bästa mamma! Inget slår hennes kålpudding! Det är precis vad jag behöver nu.

Mr A åker till Gotland i morgonbitti och kommer hem på lördagkväll... tror jag. Så nu blir vi själva flera dagar. Men det blir nog inte så mycket avkoppling eftersom att vi har tusen saker som borde göras... Men som det känns nu så orkar jag inte riktigt att bry mig om alla måsten.

Fyllhund

I morse var det dags för en tripp till veterinären igen, det var dags för en kontroll av småtassarna. Jag fick mycket beröm hur jag har skött Hobbes tassar. Det kändes skönt att höra så mycket beröm av en veterinär! Såren har läkt fint och nu slipper han bandage när han är inomhus. Ute måste han ha skydd, jag som gillar att shoppa skor var ganska snabb på att inhandla ett par åt Hobbe!
Nu är det återbesök om 10 dagar då dom även skall göra ett leverprov eftersom att han har ätit starka mediciner och är gammal.
Det märks att åldern börjar ta ut sin rätt. Han har fått lugnande varje gång vi har varit där plus att han äter smärtstillande varje dag. Idag var vi hos fröken doktor klockan 09:00 och han är fortfarande sliten. Han ligger mest och bakdelen hänger inte med riktigt än. När vi skulle åka hem så kom han knappt in i bilen... Mattes lillkropp. Nu går han som en fyllhund...


Hobbes alldeles egna skor!

Idag tänkte vi kika lite på tapeter till nya huset, men jag vill inte åka någonstans när Hobbe inte är pigg. Idag blir det en hemmadag istället. Minnah och Hobbe sover och jag och Mr A sitter vi varsin dator med friidrotten på tv. Jippi... Eh.. jag missade Ellen  pga friidrotten.

Vilodag

Igår var det party. Först tog vi en tripp på restaurang Saffran för lite tapas. Det var så gott och efterlängtat. När vi hade svalt sista tuggan så kom det ett riktigt åskväder. Blixtrar och muller avlöste varandra med knappt någon sekund mellan. Stan blev svart. Det var bara att få tag i taxi lite snabbt och åka hem till Hobbe. Han hade tagit av sig tratten och låg under bordet, fy vad rädd han måste ha varit innan vi hann hem.
När vädret avtog och Hobbe hade fått lite sällskap så åkte vi på fest hos en vän till Mr A. Riktigt trevligt måste jag säga. Kvällen avslutades på aveny.

Idag önskar jag lite att vi skulle ha hoppat över krogen. Jag känner mig lite sliten.

Nu saknar jag Minnah jätte mycket. Jag skall strax hämta henne... å vad jag längtar!! Det känns skönt att veta att hon har varit snäll hos mormor.


Igår myste Minnah så här mycket med snuttefilten


Nybadad inför en tripp till mormor.


Hobbe myser

Klibbigt och kladdigt!

Fasen vad fuktigt det är ute. Så fort jag rör på mig så blir jag klibbig. Ute kan man till och med känna dimman som hamnar på kroppen... Fyyyyy

I dag har jag och Minnah varit på stan en sväng medans Mr A hade visning på lägenheten. Vi klagar inte!
Nu är det tvättdags och jag har tvättat 6 maskiner. Alla Minnahs nya kläder är nytvättade och redo att användas.

I kväll ska lilla Minnah vara hos mormor och gummimorfar Svenne. Jag och Mr A skall ut och äta sedan vankas det lite party. Töntig som jag är så har jag redan börjat sakna henne, även fast hon ligger cirka två meter ifrån mig. Det är så tomt när hon inte är i närheten men samtidigt är det skönt att få slappna av och träffa lite folk ibland.
Vissa har säkert åsikter om att hon blir bortlämnad när hon är så liten, men helt ärligt så lyssnar jag inte på detta. Jag vet att hon får det så bra när hon är hos både mormor och farmor.

Nä, nu är det bäst att göra lite nytta!

600:ade inlägget!

Nu skrivet jag mitt 600:ade inlägg här på bloggen! Fasen vad mycket det har blivit... plus att jag har fler besökare än vad jag trodde att jag skulle ha! Ganska läckert tycker jag... Jag skrivet bara om mitt lilla liv och funderingar i en mellanstor stad. Jag känns inte så himla märkvärdig, jag är ju bara jag liksom. Men jag trivs med att blogga, det är min lilla dagbok... fast "ganska" offentlig. Haha!!

Vilka bloggar följer jag? Så klart Gynnings blogg samt Maria Montazami, min kusin Natalies, min andra kusins sambo Agges, Elleonoras och sandras... dessa följer jag varje dag, sedan finns det andra som jag läser ibland bara.
Jag är en riktig bloggnörd!!! Men jag trivs med det så jag fortsätter!

Efter förlossningen kom jag av mig lite i shoppingen, jag hade inte orken plus att jag kände mig inte så hipp som nyförlöst. Nu har jag rätat till mig lite. Jag skall inte shoppa så mycket till mig själv eftersom jag håller på att gå ner i vikt. Om några kilon är det dags att hamstra på sig lite igen. Meeen jag har ju en dotter som vill vara fin! Katjing!!! I dag bar det av till Birsta city för lite luftning av kortet.

Minnah har storlek 62 nu men kommer att byta till 68 om ett litet tag och hon har inte så mycket kläder i den storleken, men det ändrade vi lite på.


Det blev 4 byxor, 4 bodyn, en klänning, 2 pyamaser och ett par strumpbyxor!


MrA köpte nya innebandyskor


Lillkroppen vill också vara med på bild!


Idag har vi ätit tacos, Mr A dukade... Ååååå vad fint och mysigt det blev... Not!

Nu är det dags för lite fredagsmys!


Mina godingar

Sura hunden har blivit på lite bättre humör. Det gick bra hos fröken doktor, ett stygn hade gått upp så hon tog bort det helt. Jag fick lämna honom där denna gång också, så att de kunde ge smärtstillande och lite dåsigpiller. Nästa gång vi skall på återbesök är på måndagmorgon. Gud vad jag är nöjd nu att han är försäkrad så att jag får igen lite pengar. Vi är uppe på ca 4000kr nu på två besök. Självrisken är 1500kr och sedan får man tillbaka 80% på det som jag lägger ut. Tack gode gud för det, för än är inte resan över...

Nu på kvällsturen fick han ta på sig oranga påsar på baktassarna. Han gillar inte gummistövlarna som man kan köpa. När vi stod ute på gräset kom det två kvinnor och gick. De frågade vad som hänt och jag berättade. Nu skulle inte deras promenader med hundarna vara på gräset vid greveparken. Dom tyckte så synd om Hobbe och han njöt av uppmärksamheten!




Gogubben! Men varför fick han grönt bandage? Hemma får han bara svart eller blått, det passar han bäst i.

Idag var det dags att skriva på faderskapspapper mm. Kvinnorna på socialtjänsten skrattade åt Minnah.. Hon snarkade högt medans vi skrev på alla papper. Hon är en trött tjej!
Nu har hon somnat i babysittern... och snarkar!


Mitt i pinguläsningen slocknade lilla godingen!

Jag såg nu när jag laddade upp bilderna att båda mina hjärtan har matchande färger på sig!

Surhundens dag hittills!

Alltså Hobbes morgonhumör är inte den bästa idag. Ja även hundar kan ha sina dagar!
När Hobbe går ut så tejpar jag plast över bandaget, nackdelen är att det blir lite halkigt nu när det regnar. Så när Hobbe skulle kissa mot trädet så sa det bara vips så åkte han kana ner för den lilla slänten som vetter mot vägen. Det var väldigt svårt att inte skratta då!!! Han sprattlade till där nere och sedan raskt upp igen! Vilken syn!
När vi kom in så var han jättegrinig. När jag skulle ta på honom tratten så skulle han smita förbi, när jag skulle kika på tassarna så sa han ifrån, han går omkring och surblänger men när det var dags för frukost ja då smörar han minsann!!!

Nu är det dags att piffa till mig och ta med mig surhunden för ett återbesök hos veterinären...

Inatt sov Minnah hela natten, hon vaknade till i morse och ville ha lite mat. Nu sover hon så sött igen.

Lite ditt och datt

Jaha, då är det redan onsdagskväll. Vart tar dagarna vägen? Idag var vi på bvc för en liten besiktning av Minnah. När hon föddes 16 juni så var hon 52 cm lång och vägde 3870, nu är hon 62 cm och väger 5710... fasen vad det går fort... 1 decimeter på 2 månader. Jag har en känsla av att jag kommer vara kortast i den här familjen med mina 170.
Idag var vi även och firade min morfar. Det blev ganska många som kom samtidigt så han såg lite förvirrad ut ett tag. Men jag måste säga att min morfar har en härlig humor... Han sa att han skulle sparka min moster i häcken, men grejen är den att han har inga ben... han har fått amputera båda benen strax ovanför knäna. Sedan sa han till mamma att han ville ha hjälp att klippa tånaglarna! Hahaha!!!

I morgon är det dags för återbesök hos farbror/fröken doktor med Hobbe. Tur att det är tid på förmiddagen för ena stygnet har gått upp... Ibland är det lätt att hålla sig för skratt.

Det var länge sedan jag skrev om mina tankar och funderingar... Det beror nog på att jag har haft fullt upp med mitt nya liv. Fasen, jag har blivit förvirrad... I morse råkade jag att hälla i två skopor av Minnahs ersättning i mitt mjölkglas. Jag säger fel saker... Som för ett tag sedan, när jag forfarande ammade, ringde syrran och frågade vad jag gjorde. "Jag sitter och ammar Sara." Svarade jag "Nä, det tror jag inte för hon är här" Helt sjukt, det är ju syrrans dotter!
Jaja, det finns mycket som jag har gjort och sagt nu på slutet som är helt galet.

Jag har mycket att tänka på, både som nybliven förälder plus allt annat som rör sig i mitt huvud. Jag går och oroar mig för saker och ibland kan jag ärligt säga att jag känner mig deppig även fast jag har fått världens bästa dotter och är på väg att flytta till hus utanför stan. Jag vet inte riktigt varför men jag har bara en sån känsla, som jag inte kan beskriva.

En annan sak som är lite småsjuk... Jag har varit ledig sedan i mitten av maj och jag börjar känna mig rastlös över att inte jobba. Jag älskar att vara med Minnah men att känna att dagarna rinner iväg utan att dra in pengar och göra rätt för sig är lite stressande. Jag har aldrig varit ledig så här länge sedan jag gick ur grundskolan. Men jag kanske vänjer mig snart...

plånboken stod som en gäddkäft!

I går var det bara att stiga upp för att sitta i telefonkö till veterinären. Jag blev chockad när jag kom fram efter bara cirka 10 minuter. Jag fick besökstid en timme senare för min lilla guldklimp.
Jag fick åka hem utan honom för han vart sövd eftersom han behövde sy på ena tassen. När jag hämtade honom några timmar senare så var han lite vinglig, hade ont men var glad ändå. Nu ligger han här hemma som en parabol. Det är två bandagerade tassar, en tratt på huvudet och smärtstillande i lillkroppen. Så ser hans liv ut nu i 10-14 dagar. På torsdag blir det återbesök för att kolla stygnen bla.
Men dom vet hur man tar betalt.. även fast jag känner mig lite förberedd på att det kostar så blir jag lika chockad varje gång. I går slutade bravaden med 2700 riksdaler, och då är inte resan slut än. Återbesök, bandage mm tillkommer. Precis vad jag inte behöver när jag snålar på mina föräldrardagar... Men vad gör jag inte för min bäste vän... ALLT

Efter att ha varit på dyrahuset så blev det handling, apotek, tvätta, matlagning och städning. Jag hann inte med så mycket mera igår.

Joo jag hann med att svära för mig själv på människor som krossar glas i parker mm... jävla idioter!
Tack vare dessa människor lider min hund varje steg han tar och det är så plågsamt att se. Plus att min plånbok är snart tom... inte mycket till shopping denna månad.

Jäkla skit!!!

Idag tog vi en tripp på marknaden och sedan till min moster. Jag fyndade lite till Minnah och Hobbe plus mina obligatoriska munkar.
Vi tog med oss munkarna upp till min moster så att vi kunde mumsa i oss lite... jaja, vi kan kalla de för GI munkar :)
Det är alltid lika trevligt att besöka henne. Det blir alltid massa skratt!

När vi kom hem blev det inte lika trevligt. Mr A gick en promenad med Hobbe, när han kom in såg vi massor av blodspår efter honom. Det visade sig att han har skurit sig i trampdynorna på båda baktassarna. Nu är han bandagerad och vilar, i morgon blir det ett besök hos veterinären för vår del. Trampdynorna är skinflådd och det hänger en flik ifrån den ena. Jag blir så förbannad och matt på dessa jäkla idioter som skall slå sönder flaskor mm varenda jäkla helg här i stan. Vad är det för fel på snorungarna???? Skulle jag få tag på de som har gjort så att Hobbe har ont, så skulle jag ta den ena och slå den andre med!
Jag längtar tills vi kan flytta till ett mer djur och barnvänligt område. Fan! man kan inte ens ta en promenad med hunden utan att stirra i gräset och på gångvägarna.

Jag blir så matt!!!


Minnahs första foppatofflor. Dessa skall hon springa runt i nästa sommar på gräsmattan!


Jag hittade även en tröja som jag tyckte passa Minnah!

Lördagsmys

Idag har det inte hänt mycket. Packade ner lite köksprylar och annat småplock.
Det är riktigt höstväder ute så orken att hitta på något fanns inte. När hösten kommer hasande nafsande i hälarna så känns det trist. Mörkret på kvällarna, löven faller och kvar står träden nakna och kalla. Regnet smattrar mot fönstren och dagsljuset känns mer och mer avlägset.
Tjockstrumporna är på och så fort hunden kommer in efter en promenad så gäller det att torka ren honom. Promenad med hunden... är mer otäck nu i mörkret än sommarens härliga nätter... men kvar av sommaren finns snart inte mycket. Ja, jag gillar verkligen inte hösten.

Det här med viktnedgång... Nja det går väl sådär. När vi var i junsele blev det snabbmat två gånger på samma dag. Det är lätt hänt att det slinker ner fel saker men jag har lyckats gå ner 3kg. 5kg kvar till mitt första delmål. Hur skall detta gå? Men jag kämpar på!
Idag till middag blev det en god hemmagjord kycklingsallad och vitlöksbröd. Lite lördagsmys blev det så vi delade på en flaska rött också.
Istället för chips och dip dukas det fram gurk, morot och oststavar till dippen... jaja man kan inte skära ner på allt, men man kan byta ut lite :-)





Ibland kallar jag Minnah för Minnahnanas... Signe hörde när jag sa det igår, hon såg lite brydd ut men mer än så var det inte. Efter några timmar ringde syrran skrattande, då hade hon råkat höra när Signe pratade med sin vän i lekstugan "Vet du, min moster kallar sitt barn för ananas! Hon vet inte att ananas är en frukt även fast hon är en tant" Nått sånt var det. Hmmm jag är faktiskt bara 33år... ingen TANT!!! Men hon är ju för söt. Hon funderade nog ganska mycket på det ändå.

Ikväll var det första gången som Minnah greppade tag i sin gosefilt och somnade...

Lite bilder

Idag har det inte hänt så mycket. Var till mamma för en god lunch, hon hade gjort tacopaj. När vi väl var där så passade jag på att tvätta en maskin med Minnahs kläder och tvätta bilen. Efter det så for vi till mr A:s föräldrar för att hämta en resesäng som vi har köpt.... nu sitter vi i varsitt hörn av soffan med en varsin dator... inte direkt fredagsmys här inte.

Nu kommer lite bilder ifrån gårdagens utflykt












En tiger som är 3 år


En tiger som är 11 månader


Och småttingarna på 9 veckor









 
Haha!!


Sara hittade den enda vattenpölen i hela Junsele


Sara ville ha det Emma har.


Minnah var så snäll hela dagen


Lite lamabajs

Nä nu orkar jag inte ladda upp fler bilder... jag fotade 94 stycken så det tar sån tid att välja ut...


Jäsp...

Idag har det varit en heldag på Junsele djurpark. En jättemysig liten djurpark som kändes helt lagom till de små som var med. Det var jag, Minnah, Syrran, hennes två bran, Anneli, hennes två barn och Emma. Tivolit kunde ha varit större men barnen verkade nöjda. De fick se djur med lagomt gångavstånd, äta godis och glass plus att åka karuseller och köpa lotter. Det var Minnahs första djurparksbesök och hon var faktiskt vaken ganska mycket. Hon visade även syrran att hon kan låta också när hon blir missnöjd!

Jag och syrran började med att åka till järvzoo när Signe var liten, sedan har det blivit en liten tradition varje sommar. För två somrar sedan var vi på furuvik och förra året var vi på Frösö djurpark. Så nu har vi besökt fyra djurparker och jag gillade furuvik bäst... Men djurparkernas djurpark... The big djurpark... the boss... är ju kolmården men dit är det längre och då blir det ju inte en sån här minisemester. Men jag hoppas att få åka dit när Minnah blir lite äldre.

När vi kom hem igen vid 19 tiden så behövde pappa och hans fru hjälp med datorn, så vi matade Minnah och åkte igen... Nästan nyss hemkommen sitter jag och sippar smultronté i mitt snobben nattlinne helt jätte trött... Jag älskar alla dockebarnen men fasen.. dom gör mig ganska trött ibland de små liven. Jag älskar att se deras förväntansfulla ögon, att höra deras underbara skratt, att se hur duktiga de börjat bli på att köpa lotter själv, att se deras glada miner när de åker nyckelpigan på tivolit, att bara få vara nära dem... men det var härligt att komma hem till lugnet.

Minnah har däckat och jag är på god väg. Jag orkar inte att lägga upp bilder i kväll så de kommer i morgon.

Jag blir så blödig...



... när jag hör denna låt. Att jag gick in på you tube och kikade på videon gjorde det hela bara värre. Han sjunger om sin älskade som råkade ut för en olycka, och man får se henne i videon... Jag kan ärligt säga att mina tårar rann (tur att det bara var jag och Minnah hemma). Texten på låten är helt underbar...

"What are words if you really don´t mean them when you say them
What are words if they´re only for good times then they don´t
When it´s love
Yea, you say them out loud, those words..
They never go away, they live on, even when we´re gone"

Han har ju så rätt den grabben...

Jag får ont i hjärtat när jag hör låten.


Minnah, jag älskar dig i både bra och dåliga tider. Du kan alltid räkna med mig.

Härligt!

Under de senaste månaden så har jag kännt mig så trött på förmiddagarna eftersom jag inte får någon sammanhängande sömn. I natt fick mr A stiga upp med Minnah och jag gjorde som jag skrev i går... jag låg kvar och trynade! Jag väckte mr A, gick på toaletten och sedan mysde jag ner i sängen. Vips så utvilad man kan känna sig idag! Idag kanske jag kan få något gjort... äntligen.

Det är ett speckat schema på min agenda idag: Bada lillfisen, tvätta några maskiner, vara barnvakt till Ebba och Amanda, få besök av en kär gammal vän, uppvakta pappas fruga och allt detta är innan middagstid. Det gäller att ligga i!


Upp och hoppa som en loppa!!!

Shopping shopping

Vaknade flera gånger i natt av mardrömmar och när jag väl somnade så ville lilla fröken fräken äta... total lycka... NOT.
När jag väl somnade om igen och sov som skönast, så var det dags för mat igen. När jag stiger upp med henne så smyger jag ut ur sovrummet för att inte väcka mr A, när han stiger upp så lägger han henne i sängen medans han går och värmer mat, går på toaletten och har inte bråttom alls... där ligger jag vaken igen med Minnah. Gissa hur mitt humör var! Jag var i explotionsrisk. I morgonbitti skall han få stiga upp den första svängen så att jag får ligga och tryna så som han har fått göra under dessa två månader!!!

I dag var vi och köpte en kanonsnygg lampa till det nya vardagsrummet. Den är såååå snygg! Den ligger i kartong så jag kan tyvärr inte fota den.
Jag har även hittat jättesnygga tallrikar som jag jätte gärna vill ha... Mitt vill-ha-begär på dessa är stort, kanske kommer jag hemglidande med en tung kasse om någon dag. Här är det en bild på djuptallriken.


Som de flesta vet ärjag väldigt svag för Carolina Gynnings konst. Hennes olika glas säljs på cervera och dessa kommer att bli så fina i vårt vitrinskåp så småningom! Gud vad jag vill ha!!


Det är så mycket jag vill ha! Synd bara att man inte blir speciellt fet i plånboken av att vara föräldraledig. Min tanke var att jag kunde jobba lite extra på jobbet någon helg i bland under min ledighet, men nu har dom bytt system och haft utbildningar där jag inte har fått förfrågan att delta så nu struntar jag i det.
 
Nä nu trycker man väl ner huvudet i en kartong och packar lite. Vi skulle göra det igår men latmasken kom krympande så idag skall jag packa minst en kartong. (större än en skokartong)

Minnah hon bara sover och myser. Idag har hon lekt med lite leksaker som hon har fått av sin moster.

Höstväder är fasen inge skoj i augusti

Nä fy. Grått och trist ute, sommaren försvann fort i år. Den enda solstråle i närheten är lilla Minnah som sitter i babysittern och pratar med Ellen som visas på tv just nu. Hon verkar vara helnöjd idag.

Idag blir det ett snabbesök på mataffären och sedan lite packning i hemmet. Mr A börjar jobba om 2 veckor så då finns det inte lika mycket tid längre. Om precis en månad idag så får vi tillgång till huset, tiden går så fort och det är massor att packa, beställa, planera och hålla reda på.

I morse började jag att fundera över julen också, hur man skall pyssla ihop för att få träffa alla nära och kära... det är faktiskt bara 3 månader kvar.




Nä nu är det dags att packa lite...

Oh my gud!

Dra mig baklänges vad jag inte är van att vara partypingla! Hasade ur sängen för att få något i magen i hopp om att må lite bättre... sedan blev det ryggläge igen... Fy vilken jobbig förmiddag det var. Jag har verkligen inte saknat att vara bakis...

Festen igår var riktigt trevlig. Bra folk, bra underhållning och bra mat... Jag var glad över att min syster och hennes man var med, det var länge sedan vi gjorde något skoj tillsammans. Det är lite ovanligt att de hade skaffat både barnvakt och chaffis, dom stannade till 02 så jag fick umgås mycket med henne. Inte illa! Födelsedagskvinnan Pia som hade festen verkade väldigt nöjd hela kvällen. Jag hoppas att hon tycker att kvällen blev lyckad!
Det var en liten bumbibjörn som hade en powernap i ett hörn, det var en ovanlig men rolig syn.



















Ikväll blir det inte många knop... ryggläge i soffan med Minnah och mr A väntar.

Så här söt var Minnah när hon åkte till farmor och farfar igår.


Det är skönt att ha mitt lilla hjärta hemma igen. Hon har haft det bra hos farmor och farfar. Hon får 100% uppmärksamhet när hon är där. Inte fy skam att bli behandlad som en prinsessa.
Nu ligger hon i mr A:s famn och äter... vår underbara dotter.


It´s party time!

Nu väntar jag på att min lilla goding skall vakna. Hon skall bada och göra sig fin inför kvällens bravader. Klädkod: En rosa klänning med en kanin på som hon fick av mormor i början av veckan. Dryck för kvällen: Ersättning i rosa flaska. Tid och plats: Farmors famn ifrån klockan 15:00. Medtages: Ett stort leende och en sprakande bakdel. Det bjuds på underhållning i form av farmor och farfar!



Nä nu är det dags att piffa till lilla dottern för att sedan kunna måla naglar och göra mig partyklar... Poff poff


Familjemys

I morse när jag och Minnah var vaken så trodde jag inte mina ögon, det var endast  +5 grader ute. Det är ju bara mitten av augusti och man skall redan frysa häcken av sig! Fyyy vad tråkigt det är att hösten kommer rusande med ett högt tempo. Jag hatar verkligen hösten... bara mörker. Men kanske blir det lite bättre i år nu när lilla Minnah finns plus att vi är mitt i en flytt då.

Idag tog vi en promenad ner till stan. Hobbe fick följa med en bit sedan avvek han till mr A:s morfar. Dom kompar väldigt bra ihop. Det märks att Åke gillar djur, det verkligen lyste om honom när han fick rå om Hobbe själv ett tag. Hobbe trivs som fisken i vattnet eftersom han får så mycket godsaker där. På hans meny idag var det först potatis, köttbullar och sås, sedan blev det en halv korv och till efterrätt fick han en bulle... Nu ligger han här hemma och vila lillmagen.

Jo jag fick ju med mig två påsar hem idag också. Jag verkligen gillar att shoppa!
I morgon skall vi på 50års fest. Jag hade en plan på vad jag skulle ha på mig men nu när vädret är som det är så fick jag planera om. Min egentliga plan var en beige sommarklänning men den känns för kall nu. Jag hittade en fin tunika så om det är kyligt så skall jag ha den och ett par linnebyxor. Men jag gillar inte att ha byxor på fest.. så om det är lite bättre väder så blir det en svart klänning och mina nya skor! Det känns bra att ha lite valmöjligheter :-)

När vi kom hem idag så såg jag en röd kork bakom mr A:s öl i kylen... det låg en liten överraskning där... Jo jag känner igen en kork på dooleys... mmm mumma!! Nu har jag sippat i mig ett glas dooleys med mjölk, nu blir det fortsatt fredagsmys! (med lite nagelmålning och förberedning för morgondagen)










Besök

Idag har jag inte hunnit med det jag har tänkt göra. Jag tänkte komma ut en sväng ensam så att jag fick lite egentid, men det slutade med att tvätta, plocka, diska,  fixa med Minnah och vara barnvakt en snabbis åt dockebarnen Ebba och Amanda. Ebba är ju så söt, hon följde med mig och hjälpte till med tvätten.
I bland kan jag känna mig som ett hembiträde...


Ebba vill alltid hålla i Minnah

Vackra Amanda

Min livlina Anneli


Världens vackraste.. sover så sött på min kudde

Minnah funderar vart alla tog vägen...

Nu skall jag passa på att duscha medans lillfisen sover, sedan är det dags att förbereda maten...

Min älskade Minnah

Ville ha dig innan jag visste att du var på väg. Älskade dig innan du var född. ...Älskade dig ännu mer när jag såg dig. Såg ditt ansikte och blev förälskad. Jag skulle ge mitt liv för din skull.

                                 

Jag hittade denna text på facebook och den stämmer så bra om min dotter.

Jaha, ännu en dag sprang förbi

I bland går dagarna så otroligt fort. Tvätta, städa, restaurangbesök, allsång på skansen och lite mys med familjen var det som vi hann med idag.
Minnah har varit vaken mest hela dagen, hon ville verkligen inte sova. Nu tvärslocknade hon helt utslagen... lilla gogumman.

Det är dags för mig att hopp i säng för liten peng också. I morgon är det shopping på schemat med mamma, moster, syster, syskonbarn och lilla Minnah. Det skall bli så mysigt! Undra om mamma tycker det? Hennes plan var att shoppa lite ensam på hennes enda lediga dag den här veckan. Vips så fick hon sex stycken bihang som drogs som flugor till henne! Haha det kostar att ligga på topp!!

Jag har trott mig veta hur det är att älska någon. För jag älskar mr A mycket. En kär kollega på mitt jobb sa till mig när jag var gravid, att när jag blir mamma så skulle jag få en ny erfarenhet av att älska någon väldigt mycket... "Inte utan min dotter" brukar hon tillägga. Hon hade så jäkla rätt den dära frökenfräken. Att älska någon är stort, men fasen, att se sin egen dotter, att hålla henne nära, att möta hennes blick, se hennes leende.. ja att känna hennes närhet... Att älska henne av hela mitt hjärta och lite till, det är fan stort. Jag älskar henne villkorslöst och det kommer jag alltid att göra. Hon är mitt allt och lite mer därtill.

                                                            



Heja heja heja... eh?

Nä, en match känns lite som att den är en halvlek för lång... Men vi kom ju ut och gjorde någonting iallafall.


Lite Henke Larsson...

... och lite fotboll

Nu skall jag ladda för lite shopping med syrran och mamma på onsdag... på med springafortskorna om man skall orka med mamsens shoppingtempo!



Jag har körkort igen!!

Det är så skönt! Jag glömde att förnya mitt körkort så jag har inte vågat köra något på snart en månad. Idag hämtade jag ut det nya så nu är det bara tuta och köra igen! Äntligen!! Jag har insett att man blir oerhört låst av att måsta be om skjuts hela tiden. Med tanke på att vi bor i en liten lägenhet och både jag och mr A är ledig så blir det automatiskt att lägenheten känns lika luftig som en skokartong. Han kommer ändå ut på sina träningar men det känns som att jag bara går här hemma och harvar omkring som en byfåne.

Nu har jag kommit på att till hösten skall jag börja att träna två gånger i veckan, dels för att få komma ut och få lite tid för mig själv men också för att få ordning på barbapappa-kroppen. Japp, denna gång skall jag lyckas, jag skall intala mig själv att jag måste ta mig i kragen och bli lite svettig... Jag måste bli en hottie innan nästa sommar. (på ett år måste jag fasen lyckas)

I kväll vankas det fotboll. Japp, det står helt rätt, och NEJ jag är inte intresserad av fotboll... Så här ligger det till... Henke Larsson är ingen ful figur, han tränar Landskrona och dom kommer hit och kastar lite boll med Giffarna och då tyckte jag att det helt plötsligt blev rogivande att sitta på en pisshård läktare med skrikande människor runt mig som gillar att stirra på en gräsmatta med vita streck där svettiga pojkar springer omkring och vill ha samma boll... I 90 MINUTER!!!

                                                   

Hoppsan!

Nu var det några dagar sedan som jag bloggade igen... Fasen, det har varit full fart så tiden och orken har lyst med sin frånvaro.

I förrgår var det dags för läkarundersökning för lilla Minnah. Hon väger nu 5190 och är 60 cm lång. Tiden går så fort, hon har vuxit 8cm på 7 veckor.
Efter läkarundersökningen så åkte vi och hälsade på min kära moster, tänk att vi jämt skrattar så mycket när vi ses. Det är så härligt!

Igår var vi och beställde köksmöbler. Det blev ett bord, 6 stolar och ett vitrinskåp. Vi tog hemkörning så när vi får tillgång till vårt nya hem så kommer de nya möblerna också. Så smidigt. På kvällen var vi till mr A:s vänner en bit utanför stan. Det blev grillat, rosévin och en väldigt trevlig kväll.

Idag känns det som att jag inte hann så mycket. Anneli och hennes dockebarn kom och hälsade på. Det var så mysigt för det är en evighet sedan som vi träffades. Ebba som blir 5 år snart är så barnkär äves fast hon är ett barn själv. Hon ville ha Minnah i sitt knä hela tiden, hjälpa till med nappen och mysa med henne...
Nu har vi ätit tacos och kikat på postkodkampen. Just nu rensar mr A gamla kartonger och jag dumglor på datorn... Och myser med lillburriton så klart.


Utslagen prinsessa



Jag har hunnit med att göra mina naglar lite sommarfina också!

Rosie

Jag ammar inte längre så till min kycklingsallad blev det ett litet glas rosévin... Mitt lilla glas är i vanliga fall ett ölglas men om man tänker på alla månader som jag inte har druckit så är detta glas litet... och kanske blir det påfyllning! Guuud vad jag njuter nu...



... bredvid mig ligger världens mysigaste barn och sover så sött. Livet kan kännas ganska enkelt ibland.

Sjusovare

Många tror att bara för att man är småbarnsförälder så är man uppe med tuppen. Så är icke fallet här. Minnah somnade 24 i går och sov till 07 i morse. Hon fick mat och somnade sedan om i några timmar så när mamma ringde någongång vid 09 så sov vi, när jag ringde upp henne lite senare så hörde jag bara " meeen herre guuud, ni sover ju bort hela dagarna" hehe... vi sover ju bara bort halva! Men vad gör det, vi är ju ledig hela sommaren plus att vi har hela livet framför oss, så jag lider inte!

När vi väl pallrade oss ur sängen och startade några tvättmaskiner så gick vi på en entimmes promenad. Vi passade på att säga hej till Kerstin (min mosters vän) så att Hobbe fick dricka lite vatten och så att Minnah fick säga hej. Hon är alltid lika trevlig att träffa och alltid lika glad.
Medans tvätten torkade satt vi ute på innergården och solade småmagarna. Solen den tog så nu är man lite sommarrandig också...

Nu väntar jag på att mr A skall vara klar med sin innebandyträning så att jag få inbundiga en smarrig kycklingsallad. Japp, man är ju nyttig också :-)


Min dag

Igår undrade jag vad man skulle hitta på... Så här såg det ut lite senare när jag kikade in i vardagsrummet... Två stycken som sov.



Idag hoppade jag på mr A:s cyckel och gled (vingligt) ner till frissan på stan. När jag var färdig så mötte jag upp mr A och Minnah för lite lunch och shopping. Som tur var hittade både jag och Minnah nya kläder så nu klarar vi oss ett tag till!

Idag känner jag mig trött och orkeslös, jag orkar inget samtidigt som jag vill göra något... men det blir nog en lugn hemmakväll. Minnah sitter och pratar med tv:n, hon verkar vara nöjd med det efter en tur på stan...

RSS 2.0