Förbannat tråkigt

Suck... Jag känner mig i vanliga fall numera trött, osmidig och tjock. Det är jobbigt att ta på sig strumporna på morgonen och ännu jobbigare att ta sig ur sängen på ett smidigt sätt. Samtidigt så går det lättare att göra dessa saker när jag tänker på vad som skall komma om några månader. Det är både ljuvligt och skrämmande på samma gång. Jag har nog inte fattat riktigt än vad som väntar runt hörnet.

Jaja, det som är förbannat tråkigt är att jag ligger hemma och är sjuk. Halsont, snuvig, febrig och huvudvärk. Så här går jag omkring i mitt snobben-nattlinne, tjocksockar, röd alkisnäsa, barn nezeril och pappersrullen i högsta beredskap. Igår sa mr A två kommentarer som gjorde att jag insåg att jag inte är så hott när jag är sjuk... " du ser ut som katten Gustav, du har bara halva ögon" Sedan kom nästa när jag kröp ner i sängen för att mysa lite "Har du Babben Larssons trosor på dig?" Haha!! När jag är sjuk så vill jag att alla kläder sitter löst på mig för jag får ont i skinnet, så jag tog på mig mina mindre sexiga underkläder...

Nu sitter jag och kikar ut på ett helt underbart väder, riktigt vårväder som jag älskar. Jag vill vara ute och vara pigg, men jag får nog vänta någon dag innan dess.

Jag älskar våren!!!

Till min älskade sambo


Att träffa dig var ödet.
Att bli din vän var ett val.
Att bli förälskad i dig
var utom min kontroll.


Modell och besök

Igårkväll hade jag och Anneli en liten kväll för oss själva. Först var vi och besökte modell för en dag där vi blev sminkad och sedan fotad. När det var färdigt så tog vi några steg in till en pub i stan. Första gången som jag är helt nykter, dricker en cola med is, jäspar vid 21:00 och är hemma vid 23:00. Jag klagar inte iallafall för det var länge sedan jag och Anneli umgicks utan barn och gubbar så vi hann med lite tjejsnack.








Jag lömde ju att berätta... igår när jag kom hem så fanns det paket till mig i vardagsrummet. Jag fyller år i morgon och mr A vet att jag gillar paket. Jag satt mig ner på soffan och läste kortet och kikade på de vackra blommorna. Efter ett tag insåg jag att det var ett nytt vardagsrumsbord på plats, det bord som jag har velat haft i mer än en månad! Han är ju för go långdrulen.


Idag kom syrran, hennes barn, Anneli, Ebba och en liten filippa som Anneli var barvakt till. Det är jätte mysigt att få besök av mina småfavoriter men fasen vad trött man blir! Fyra smårackare som är överallt hela tiden. Men dom är ljuvliga. Synd bara att inte lilla Amanda var med.



Ebba myser med mr A


Passa näsan när lilla Sara är på hugget!


Signe är glad


Hobbe ville fika och Ebba ville mysa

Bebisrapport!

Idag var det en föreläsare på utbildningen. Charina heter hon och är en kollega till mig. Jag måste säga att hon var jättebra. Hon är RSO (Regionalt skyddsombud) och verkligen duktig på att prata. Jag var bara med till strax efter lunch för sedan var det dags att åka till barnmorskan. I vanliga fall brukar jag inte avvika när jag är kursledare men med henne i rummet var det stabilt.
Mini mee mår bra i min mage och följer kurvan perfekt. Hjärtljudet ligger på 144 och det är tydligen också bra. Att lyssna på hjärtljud är otroligt läckert även fast det låter som att jag har en galopperande häst i min mage. För mig känns det fortfarande overkligt att jag har en liten bebis som inneboende.
Barnmorskan frågade om vi hade några funderingar... jag kom bara på några få och jag sa på väg hem till Mr A att det var ju konstigt eftersom jag jämt har massa saker i mitt huvud. När jag satt i bilen på väg till höga kusten igen så kom jag på varför... Jag frågar Anneli så mycket och jag får alltid bra svar. Hon är så van mina konstiga frågor och skrattar inte bort dom, hon svarar istället lugnt och ärligt, utifrån sin egen erfarenhet. Hon gör mig lugnare inför förlossningen och det är jag väldigt tacksam för. Tack Anneli för att du är världens bästa vän. Vad skulle jag göra utan mitt lilla äckel!
Jag vägdes och vi mätte min mage. Jag ligger också helt perfekt i den där kurvan. Jag frågade om jag har gått upp förmycket och äter förmycket och det gör jag inte. YES! tänkte jag.

På lördag kommer Anneli med sina barn och Syrran med sina för att gratta mig. Jag längtar efter mina fyra småtroll och jag längtar till att Signe ska tvinga alla att sjunga för mig! Jag önskar mig en massa kramar av mina småprinsessor.
På kvällen skall jag och Mr A ut och äta, det skall bli så mysigt att bara rå om varandra lite... vi har ju knappt träffats den här veckan.

Men vilket väder

Efter en dag som kursledare med huvudet på skaft var det dags att avrunda dagen.
Jo men vad händer... Det blåser upp till storm och regn. Inte nog med det, det blir strömavbrott också! Men tanken på att få slappna av gör att det inte känns så farligt iallafall.




Efter ett tag slutade det att regna och solen börjar nu att kika fram... men blåsten är kvar och det är ganska skönt att inte behöva gå ut med Hobbe nu. Fast jag saknar mitt lilla hjärta. Han ville inte äta igår, han saknar sin matte.



Det är en väldigt fin utsikt ifrån mitt hotellfönster...

Så fin


Med den här låten bäddar jag ner mig under täcket och tänker på min långdrul medans jag somnar...

Höga kusten!

Helgen har till mesta del bestått av renovering och städning. Nu är det bara lite kvar inna allt är färdigt. Mr A och hans hjälpsamma vän åkte med ett lass skrot till tippen medans jag shoppade lite nytt, precis som det skall vara!

Å vilket ljuvligt väder det var idag. Vi hade planer på att rensa lite hemma och städa undan, men det blev en promenad till Mr A:s hjälpsamma vän istället. Mr A sa att han hade med sig två tjockisar, en som drog i kopplet och en som hasade efter... Hm... Det börjar att bli lite segt att gå uppför med denna underbara mage. Men med tanke på att jag visste att det skulle bjudas på fika så höll jag hoppet om att komma fram uppe.

Efter min vanliga dos av serier som jag alltid ser på söndagar, lite tacopaj och packning så var det bara att sätta sig i bilen och köra upp till höga kusten. Här stannar jag tills på fredag. Jag skall vara kursledare. Jag gillar att vara kursledare och jag gillar att jobba fackligt, men det börjar bli jobbigt att vara hemifrån. Jag saknar min lilla familj.

Nu skall jag bädda ner mig på mitt hotellrum för i morgon vankas det hotellfrukost!

Vårväder

Idag är det riktigt skönt ute. Att bara stå och kisa mot solen och känna värmen är en underbar känsla. Snart är våren äntligen här på riktigt!

Innehållet i Mr A:s vinst, fruktkorgen, bara minskar och minskar... Till slut är det bara mandarinerna kvar för dom var sur...
Så här såg dagens fruktsallad ut


Idag fick jag ett otroligt sug efter jordgubbsmuffins. Åh vad gott det är. Jag var tvungen att ringa Anneli för att fråga om hon kunde baka lite åt mig, men hon hade inte tid... men vi bestämde att vi skulle baka tillsammans framöver. Det kanske är på tiden att jag blir lite mer huslig nu när det väntas en mini mee...
Om lite mer än en vecka fyller jag år... Jag önskar mig jordgubbsmuffins och mammas kålpudding!
Jag längtar tills jag fyller år för Anneli har lovat att göra en smörgåstårta!

Här är min bästis i världen. När det gäller mat och mys är han som en scout... Alltid redo!

Jag orkar inte...

... att blogga så mycket idag.
Jag har nedräkning istället... 9 veckor kvar innan jag går på semester och sedan föräldraledighet. Det innebär att jag bara har 7 veckor kvar på mitt ordinarie arbete, 32 arbetsdagar. 2 veckor skall jag jobba helt fackligt, så med dessa är det 42 dagar kvar. Men jag räknar inte fackliga dagarna riktigt. Jag skall vara kursledare och det trivs jag med så det är både jobb och personlig utveckling samtidigt.
32 skift...32 skift...känns overkligt...

Det som känns ännu mera overkligt är att om tre månader blir jag och mrA föräldrar!


Helgens bravader

Vilken tur jag hade när jag jobbade igår. Brynäs match visades på fyran och det var lungt med jobb så jag kunde avnjuta en seger ifrån mitt favoritlag. Synd blev det om Calle Järnkrok som blev skadad. Han blir tydligen borta resten av säsongen. Han är min favorit i Brynäs. En liten kille på 19 år som riktigt ger allt på matcherna. Krya på dig Calle!

Senare var det dags för final i melodifestivalen. Jag hade inte samma tur med vinst till favoriten där. Brolle, min Brolle... fan vad tragiskt att han kom sist. Hans låt var bra, hans röst var gudomlig som vanligt... Ja, jag kan sammanfatta Brolle med ett citat ifrån min moster " Hans röst är så snygg" (har jag för mig att hon sa)

Mr A slutade spela innebandy för ganska länge sedan och jag måste erkänna att när han spelade var jag aldrig och kikade på någon av hans matcher. Det var alltid någonting som kom i vägen.
Idag var det dags för honom att spela i en företagscup. Självklart tog jag tillfället i akt och var där i fyra av åtta matcher. Jag missade tyvärr finalerna men mr A och hans arbete tog hem segern. När jag hade åkt så lyckades mr A att göra turneringens snyggaste mål (som jag missade) men jag blev jätte glad för han vann en stor korg med frukt och godis! Massor av kiwi, äpple, melon, mandariner och papaya. I morgon blir det fruktsallad!!!
Jag är lite töntig för även fast jag inte är intresserad av sport så speciellt mycket så blir jag nervös när han spelar för jag vill att han skall vinna.
Nu har han kommit hem och fått lite mat i sig. Han ser lite rolig ut, han är ju inte purung längre så han fick lite krämper efter dagens bravader. Han hasar omkring här, stel som en pinne :-)


Där sitter mr A och vilar lillkroppen

Dagens vinster...


Här kommer bilden på min tavla som nu hänger så fint på väggen...


Äntligen fredag?

Nja, det innebär jobbarhelg för mig. Fredag och lördag tillbringar jag på mitt arbete. Söndagens skift gav jag bort för jag tänker kika på när mrA spelar innebandy. Jag har varit lat med det, har inte varit på en enda match som han har varit med på men nu blir det ändring.

Idag var det mysigt att vara ute och ta en promenad med Hobbe. Vi bara myste i solen, stannade vid varje gula fläck på snön, skällde ut en liten hund som mer liknade en råtta, och sedan fortsatte vi att mysa.

En otroligt vis vän ifrån Grums har en förmåga att alltid skriva bra saker på sin facebook sida... Härrom dagen skrev hon:

" Kasta ditt hjärta före... och spring efter"


Ordspråket fastnade i mitt huvud. Det kan betyda olika saker men min tolkning är att man skall följa sitt hjärta för att se vart man hamnar.

Ännu mer pluspoäng!

Alltså jag tror att mr A är inne i ett stim nu! Igår när jag skulle hämta honom ifrån jobbet så berättade jag att det fanns jätte fina gardiner som skulle passa perfekt till vardagsrummet men dom var lite dyr. Sagt och gjort, då for vi och shoppade dom! Härligt! Nu sitter dom på plats och det blev riktigt bra!


Det syns lite dåligt kanske...

Idag har jag städat mest hela dagen. Jag blir lite less på mig själv för att jag inte orkar samma tempo längre. Det blev en timmes powernap och sedan drog jag igång igen. Nu blir det mellanmål i form av en apelsin.
Ikväll så skall mr A få hänga upp min älskade tavla som jag fick av honom i julklapp. Jag är riktigt kär iden. Det kommer en bild när den hänger på plats!

En nackdel med att vara gravid... Mina fötter har blivit så varma och de luktar inte hubbabubba direkt. Fotbad ikväll kanske!
En fördel med att vara gravid... Jag känner hur det lever om i magen mest hela tiden. Nu kan man se hur min mage rör på sig och det är jätte mysigt.

Hoppsan vad länge sedan!

Jag har varit riktigt dålig på att blogga nu ett tag, tråkigt men tiden finns inte riktigt ibland.

Jag har inte riktigt känt mig hemma nu när jag har flyttat in hos mr A. Det är fruktansvärt jobbigt att flytta in till någon även fast det bara är en tillfällig lösning tills vi hittar något större. Men jag måste säga att mrA är väldigt snäll... Här kommer man hem en dag och frågar om vi kan göra om vardagsrummet så att det blir mer vi... nästa dag bär det iväg och shoppar. Nu är det i stort sett bara fondväggen kvar att göra. Han verkligen månar om att jag skall trivas. Tack älskade långdrul!
En sak som han inte kan göra är att det känns fruktansvärt tråkigt och ledsamt att jag väntar mitt första barn, har stora förväntningar och bara längtar... men grejen är att jag inte ens har ett rum att pyssla i. Jag som vill bara planera och möblera till den lilla rackaren. Jag vet precis hur det skall se ut med tapeter, gardiner, matta, möbler och krukor, men jag får fantisera i mitt huvud så länge.

Jag är ju inte dirket smidig nu mer så mr A fick hjälpa mig att hänga upp nya gardiner i köket. Han ser betydligt smidigare ut än mig.


I lördags var mr A på hockey med min halvsyrras sambo så jag passade på och åka till mamma och mysa lite. Hon var barnvakt till mina syskonbarn.



Min hund är som vanligt gamig. När han fick följa med ut på lite äventyr så blev han lite trött på kvällskvisten, men det stoppar ju inte att äta lite paj!



Igår var det fettisdagen. Jag var sugen hela dagen på en semla så bilen for nästan automatiskt till ICA.
Ibland får jag höra att jag inte skall äta så mycket eftersom jag skall gå ner allt igen sedan. Men jag gör som vanligt... struntar i det!
Och den var jäkligt god!!!!

Barnvagn-check!

Nu var det någon dag sedan jag bloggade igen. På senaste tiden har det mest varit jobb och jobb. Jag känner mig som en zombie på dagarna eftersom jag inte kan sova på nätterna och på dagarna har jag halsbränna och ständigt hungrig. Samtidigt som det är jobbigt så är det helt underbart.

Igår var jag och Mr A med pappa och hans fru och beställde barnvagn. Jag måste erkänna att det fortfarande känns lite overkligt. Jag kan nog inte fatta helt att i mitten av juni kommer det en liten bebis. Jag kommer säkert inte att vara så förberedd jag vill när dagen kommer men blir säkert bra iallafall. Jag vill att hon skall komma till världen nu!!!! Jag vill inte vänta nå mera nu!


Fika och dr Phil

Idag tog jag och Hobbe en promenad till Pelle. Det var länge sedan vi var där och det var ännu längre sedan som jag och Pelle kunde sitta och surra om allt och inget. Både han och jag har fullt upp i våra liv så vi ses mest på jobbet och då är det mesta jobbrelaterat. Det var riktigt trevligt att bara fika och koppla av. Han har varit en av mina bästa vänner i många år... fasen vad tiden går fort... och jag kan känna att jag saknar den kontakt som vi hade förut.

De senaste dagarna har jag haft mycket funderingar, både kring graviditeten och lite annat. För att få rätsida på mycket så ringde jag min dr Phil... tänk att ha sin moster och psykolog i en människa. Smidigt som fasen. Det som är så skönt är att hon förstår hur jag menar med mycket och kan ge hennes syn på saker. Nu känner jag mig lite bättre.

Imorgon skall jag med syrran för att kika på brudklänning till henne. Åh vad spännande det skall bli!



RSS 2.0