Lördag

Vilken lång dag på jobbet jag har haft. Att jobba tio timmar ensam, utan någon kollega att prata med gör att tiden går fruktansvärt långsamt. Tidningar hinner att lusläsas, naglarna målas och klockan är snart sönderstirrad.

Jag har varit otroligt trött hela veckan och jag har inte hunnit att sova de timmar jag behöver för att vara en pigg människa. I går somnade jag efter att två stycken hade sjungt på idol... jag känner mig otroligt tråkig.
I kväll ska jag ut och äta och ha trevligt så jag hoppas att jag kan hålla mig vaken. Ikväll är det Dilevas tur att få höra sina låtar av andra i programet "så mycket bättre", lovely. Jag hoppas att vi hinner hem för att se det. Jag har alltid gillat Dileva mycket, han är en härlig människa. För några år sedan släpade jag med mig syrran på en av hans konserter... och vad gör människan?... Jo hon somnar... Toka!

I morgon är jag ledig! Fyyyy vad skönt det skall bli att vakna när jag själv vill, sitta i lugn och ro vid frukostbordet, slippa stressen och bara njuta...
Det är ingen mening att någon ringer mig i morgonbitti... jag är inte anträffbar för jag gristrynar i sängen då...


Segt var det här

Jag har varit för trött för att blogga lite nu. Jobbar jag inte så umgås jag med någon men för det mesta så blir jag tråkig och somnar.
Ja, jag har träffat en kille. Så nu blommar en nygammal romans upp igen och det känns väldigt bra måste jag säga. Visst har vi lite att bearbeta och jobba på men det går nog bra. Med tanke på att jag aldrig har älskat någon så mycket i mitt liv så kan det vara värt att kämpa.

20 november är ett viktigt datum!!! Då kommer nämligen BRYNÄS till eon arena och ska spöa Timrå IK i lite hockey. Jag laddar för fullt!!!! Jag undrade om jag skulle hinna att skicka efter en brynäströja men då fick jag veta att isåfall skulle jag få sitta själv... Mä! Tänk att inte alla har förstått att brynäs is the shit!


Morgonstund...

Även fast jag steg upp klockan 04:00, är trött och bara längtar till sängen igen så fick jag en liten minut där jag kunde njuta.... Brolle var på tv alldeles nyss... bara han och gitarren... soft musik med en liten pudding så här på morgonkvisten...

Kan det vara dags att byta till vinterdäck nu? Jag åkte som bambi på hal is i morse med mina sommardäck.

Synd bara att inte alla förstår att det går med snigelfart när vägunderlaget är halt.

Hem ljuva hem

Det var riktigt härligt att komma hem igen. Jo det var trevligt i Åre också men hemma är alltid bäst.
I helgen var vädret lite kallt men det var mysigt att gå på knarrande snö, göra snöbollar, köra på vinterväg och se en vit natur. Snälla vintern, kom nu!!
Det var mycket jobb i helgen men vi hann med goda middagar och trevliga kvällar. När jag kom hem så blev det myskväll med tacos :-)









Härliga bilder ifrån Åre

Jag pratade med Anneli nyss. Hon svängade in på dagiset och skulle hämta sina barn. Då ser hon hur Ebba ligger på frosten och gör en snöängel..... lillgumman vill ha snö nu.

Förmiddag med familjen

Efter lite frukost och packning så styrde jag bilen (med sommardäck fortfarande :-() till syrran.
Som vanligt har alla mycket att prata om så det blir ett ständigt kacklande med mycket skratt. Det var länge sedan vi träffades och syrran hade hunnit köpa ny soffa och gjort en helt ny frisyr. Både soffan och hon var så fin.
Nu har jag lämnat Hobbe hos "mormor" för jag ska på budgetkonferens i Åre. Det har blivit mycket resande nu på slutet men jag ser ljuset i tunneln... snart är det lugnt igen och då skall jag bara njuta av trevligt sällskap och framtidsdrömmar. Jag är lite i min egna lilla värld just nu men jag känner på mig att allt blir bra i slutänden... Eller hur lilla äcklet i från kadaverspecksta???? :-)

Här kommer det lite bilder ifrån förmiddagens bravader.

En febrig liten Signe


Men hon är lika nöjd iallafall


Någon har gömt sig... undra vem det är?


Nämen det var ju glada Sara såklart!


Helt ärligt så vet jag inte vilken lek min moster leker nu.... :-)


Syrran, mina syskonbarn och lilla mamma

Nä nu bär det av till Åre så det kommer att vara glest med inlägg här några dagar...

Ständigt trött

Jag har blivit kvällstrött, morgontrött och lite trött där imellan... När jag börjar jobba tidigt är jag som en zombie på morgonen och när jag är ledig så vaknar jag tidigt. När klockan passerar 21 så är jag också som en zombie.

Mina blåmärken på tatueringen har börjat försvinna nu men jag är fortfarande röd på vissa ställen så jag väljer långärmade toppar ett tag till.

I morgon åker jag till Åre på budgetkonferens och jag har ännu inte fått klart med hundvakt så jag känner mig väldigt stressad. Det är otroligt jobbigt att vara själv med hund ibland, att känna att jag är beroende av andra.

Nu är det dags att vila lite...

Varierande dag

Idag har det varit en dag med mycket variation inom jobbet. Först startade min dag med att jobba fackligt, sedan var det dags att ta siesta med lilla Hobbe i någon timme. Någon timme senare satt jag på mitt ordinarie jobb i växeln. När det fattas taxi till kunder så kan det vara ganska bra att någon har parkerat utanför så att jag kan låna bilen, logga in och köra kunder! Så det blev en dag med tre olika yrken...

Nu blir det myskväll med mig själv... Hobbe har redan lagt sig för natten.

Måndag igen

En helt vanlig måndag. Min dag började med ett möte i Härnösand. Givande möte måste jag säga.
Nu är jag hemma med min favoritvovve och lyssnar på musik.



Den här gruppen har blivit en av mina nya favoriter och den här låten är ju bara så underbar.

Hemma igen

Nu är jag less på att åka bil. Det känns som jag har varit borta lite för mycket nu på slutet. När jag kom hem igår så fick jag en sån här känsla att jag aldrig ville åka hemifrån något mera, men jag vet att det är bara att packa om tills på torsdag för en arbetstripp till Åre. Imorgon skall jag till Härnösand också....

I Borlänge var det kallare än här hemma, lite skumt med tanke på att det borde vara tvärtom, ju längre norrut desto kallare. Det kanske är dags att ta på vinterdäcken eftersom det är minusgrader och jag kör kors och tvärs.
Nu har Anneli gjort en jätte fin tatuering och jag har fyllt ut min på armen lite till med skuggor. Tyvärr så lägger jag inte ut någon bild på min för den är inte fin nu innan den har läkt. Det blir långärmat en vecka. Jag blödde mycket och nu ser det mest ut som blåmärken. Ju mindre nålar man tatuerar med, desto ondra skall det tydligen göra. Jag brukar bli tatuerad med 7 nålar men i går blev det skuggning med 15 stycken och jag måste erkänna att det kändes som att Oba karvade lite i mig. Men vill man vara fin får man lida pin. Och den smärta jag känner när jag blir tatuerad är en skön smärta på något sätt.

Att sitta i bilen med det lilla äcklet några timmar är en upplevelse... hon pratar oavbrutet, låter, äter och skrattar. När hon blir uttråkad så tar hon fram första-hjälpen-påsen och sprättar en cider.... hm vad kul att köra :-)
Varje gång vi är någonstans så lägger jag märke till hur omtänksam hennes sambo är. Han ringer och frågar hur det går, säger god natt och visar att han bryr sig. Kanske borde han leja ut praktikplatser till andra killar så att dom lär sig vad omtänksamhet är för något. För det är inte för intet som dom har varit tillsammans i 12 år.

Jag har börjat att inse att ensam är starkast för min del. Jag har lyckats att rida ut stormar själv många gånger på grund av att jag har varit tillsammans med nå propphuvuden och det har gjort mig stark innombords och jag har en "jag-klarar-det-själv-känsla" idet mesta. Jag och min moster är väldigt lika när det gäller det... Varför skall man ödsla energi på att bli nertryckt och känna sig värdelös på grund av att någon annan är bitter eller har dålig självkänsla? Själv så vet jag att jag är förbannat bra och jag försöker att se positivt i mitt liv...


Mitt nya fynd ifrån dollar store i Borlänge! Mycket myyyys


Oba, som är min favorit tatuerare sitter och målar på Anneli


Min vän Anders och hans döttrar


katten som heter Hello Kitty :-)

Lättviktare

Tidígare idag när jag pratade med min vän lite västerut så berättade hon vad hon hittade på gräsmattan i morse när hon kikade ut.. En halväten liten hund... FYYYYYYY vad hemskt! Käken var borta och vovven var bara i slamsor. Tur att den inte levde. Men hua vad det lilla livet måste ha plågats av något monster till rovdjur.
det har setts både björn och varg runt krokarna så snart har Hobbe utegångsförbud! Det får inte hända lillhjärtat något.

I morse när det var dags för den dagliga morgonpromenaden så blåsde det nått så otroligt mycket. Både jag och Hobbe kände oss som riktiga lättviktare när vi gick i medvind :-)

Idag jobbar jag fackligt men om en stund blir det lunch med sällskap och sedan bär det iväg till en gammal vän som har fått barn. Det blir en snabbtripp till världens bästa mamma på väg hem för att se hur renoveringen går. Kanske kan jag fynda med mig nått hem?!

I morgon åker jag och Anneli till Borlänge. Det ska bli mysigt att få umgås med Anneli i två dagar, det var ett tag sedan. Som pricken över i:et så kommer vi att bli sååååå fin och det får vi nog tacka herr Oba för eftersom han skall sätta nålarna i oss.


Goda och onda?

När det händer saker i ens liv som man inte riktigt kan kontrollera över, när man inte vet på vilket ben man skall stå, det är då det visar sig vilka människor som är sina sanna nära och kära. De som finns vid ens sida vilket ben man än väljer att stå på. De som stöttar och är förstående.
Ibland kan jag känna att jag har sån otrolig tur som har min familj (med Anneli inräknad) som är just såna personer. För oftast så känns det naturligt att vi ställer upp för varandra även fast vissa beslut kan kännas lite tokiga. Men vi finns alltid där för varandra och det är en stor gåva.

De som försvinner tillsammans med sin egoism och inte tänker på andra... hur fasen fungerar det? Kan man ha det på sitt samvete att man trampar hårt på folk för att sedan vrida till med klacken så att den andra blir helt utsmetad?


Ingen ork

Jag har varit i Stockholm på konferens i tre dagar. Det blev långa dagar med mycket fakta inför den kommande avtalsrörelsen. Jag hoppas att det kommer att gå bra när det är dags att förhandla...

Det har varit mycket de sista dagarna och jag är helt orkeslös och tom. Nu blir det mys med Hobbe för hela slanten.

Kanonmiddag

Igår började vi med att hämta Blenda på dagis. Smidigt för min del eftersom Blendas dagis är nära mitt jobb så jag passade på att hämta min kvarglömda dator där.
När vi kom hem till Malins lägenhet så blev jag genast kär. Vilken härlig planlösning, rumstorlek och vem gillar inte klädkammare? För första gången på några år så fick jag känslan att jag skulle vilja bo i lägenhet. Tänk vad smidigt det skulle vara... men jag vet inte om jag skulle vilja bo i en hyres.
Medans Malin lagade middag så målade jag Blendas naglar. Med myror i brallan så var det väldigt svårt för henne att sitta still. Efter en liten stund försvann hon och kom tillbaka efter några minuter... "Nu är naglarna torra för jag har torkat dom" Malin kikade upp ifrån bänken "Med vad" Blenda tittade nöjt på oss " Jag torkade dom på handduken i badrummet så nu är dom helt torr" "På den nytvättade handduken?" " Ja" sa Blenda och såg stolt ut. Malin såg inte riktigt lika nöjd ut kan jag tillägga.
Det är alltid lika roligt att studera barn!
Det visade sig att Malin är en kanonkock! Vilken otroligt god middag jag fick! Det blev kött, potatis, sallad och en hemmagjord sås... Köttet var riktigt perfekt tillagat och gott kryddat.
Efterrätten bestod av en god björnbärskaka och grädde... jag behöver kanske inte tillägga att jag inte bantade igår :-)

Idag är det bara att sätta igång att tvätta och förbereda inför Stockholmsresan på söndag. I morgon blir det nämligen dubbla skift...

Små dockorna

Det är ju så härligt att leka och umgås med barn. Allt är bekymmerfritt, enkelt och ganska självklart. Där sitter vi på golvet med barbie och är i en egen bubbla där det bara finns lek och skratt. Jag måste erkänna att det känns lite krystat ifrån min sida att vara barbiemamman, att gå in i leken och ge dockan en egen röst, låtsas laga mat, köra bil och prata med de andra dockorna. Där sitter jag och gör ett ärligt försök att leka, då hör jag Amanda "mamma får jag gå till mitt rum?" hmmm " Ja det får du". Senare hör jag Ebba... "Vart är min människa?" Då inser jag hur stor nivåskillnaden är, för hon menar nämligen dockan...
Senare sitter vi och målar, då hör jag Ebba "Du ser konstig ut i dag med luggen" Hon har inte sett mig sedan jag klippte mig, men hon tyckte att jag var fin.
Vi hade det så mysigt, tände ljus och släckte lamporna, en riktigt myskväll.
De små liven är så härlig så jag blir alldeles rörd. Idag får jag träffa lilla Blenda också, så det lär bli mer lek är jag rädd för. sedan är det bara de små lintottarna i Lucksta kvar att träffa så är skaran fylld. Kanske kan jag träffa Signe och Sara i helgen innan jag åker till Stockholm.

Nu är första hundvakten löst. söndag till tisdag får Hobbe vara hos Pelle. Hobbe blir nog glad med tanke på att dom inte träffas så mycket längre.
Nu är det bara två perioder kvar att lösa...

Trött som en...

... gnu lyckades jag att hasa mig upp ur sängen en halvtimme innan jag började mitt arbete, jag var otroligt snabb med tanke på att jag bara kom 3 minuter för sent. Men om jag säger så här... jag fluffade inte direkt till luggen idag, det blev diedem...
Idag till frukost blev det en smoothe gjord på frysta hallon, banan och yoghurt. Nyttigt och gott!

Jag längtar som en tok tills i kväll!! Jag ska vara barnvakt åt två av mina gudbarn. Det var så länge sedan jag träffade småtrollen. Undra om dom tycker om min nya frisyr? Jag får även middag i form av en smarrig lasagne som Anneli skulle göra. Hur mycket tur har inte jag idag??!

Makeover

Idag var det jobb som vanligt men en efterlängtad sovmorgon. Jag behövde inte stiga upp förrän klockan 07:00 och det var så härligt. I morgon börjar mina okristligt tidiga mornar igen. Klockan 04:00 piper larmet och det är lika hemskt varenda gång.

Idag fick jag ett oväntat men trevligt samtal. På onsdag är jag bjuden på middag hos min styvsyter och hennes familj. Det ska bli skoj att träffa hennes dotter för det är långt mellan gångerna.

Veckorna framöver är milt sagt fullspäckad i min kalender. Det är jobb på taxi, jobb på facket, jobb i Stockholm, en tripp med lilla äcklet till Borlänge,jobb i Härnösand, jobb i Åre... plus att jag borde klämma in ett socialt liv där någonstans också... ja just det, nån slags kickoff med taxi plus en hemlig resa med ABF där jag sitter i styrelsen. Så av förståliga skäl så kanske jag inte kommer att synas så mycket framöver. Men jag ser det lite så här.. Man växer av kunskaper, man måste jobba för att få den inkomst man vill ha och så länge jag inte har en familj att ta hänsyn till så är det bara köra! Samtidigt så får jag lite skuldkänslor för lilla Hobbe, men jag har berättat för honom att det bara är tillfälligt. Han har varit vid min sida i 10 år och älskar mig för den jag är, han sviker aldrig så jag tror att han förstår...

Min makeover fortsätter. Idag tog jag upp träningen på stepmaskinen.... Fasen vad jobbigt... sedan fortsatte jag med magtränaren. Nu skall kroppen trimmas för jag tänkte nämligen bli en "hottie" innan årets slut :-) För att jag skall bli nöjd med mig själv så måste jag gå ner i vikt och ta bort magen som jag har. Jag tror att jag kommer att trivas betydligt bättre med livet och få en bättre självkänsla om jag inte skämms för min kropp.
Även datorn skall få en makeover, han åker till Pelle imorgon för att renovera sitt inre lite... Just nu är han seg som f**n och mår helt enkelt obra.

Hon

Hon känner med hjärtat
Hon lyssnar med själen
Hon hoppas med hoppet
Hon kommer ihåg sveket, för såret är fortfarande öppet
Hon kommer ihåg all värme som fylls inombords, för hon älskade
Hon är tudelad

Hon vill känna tryggheten och kärlek igen


Jobb & jobb

Det känns som att jag snart bor på jobbet. Det har blivit mycket av både ordinarie och fackligt jobb nu ett tag. Men jag skall inte klaga för det är inte alla som har ett arbete att gå till.

Om två helger bär det av till Borlänge med Anneli. Vilken tur att C2 tippsade om att Dollar store är bra där. Med tanke på att Anneli inte är svårövertalad till shopping så kanske vi slinker in och harvar några varv! Tack C2!

Ladies Night skulle inte vara fel att gå på. Brolle är ju så himla.... hm.. duktig. Jag gillar hans stil. Tyvärr så är jag i Åre hela den helgen :-( No Brolle for me...






Äntligen?

Vissa tänker: Yes äntligen helg!!! Inte jag.. jag jobbar hela helgen. Jag har en jobbig liten period på mitt schema nu, 8 dagar i rad som jag börjar klockan 05:00 och 06:00. Jag säger som min lilla systerdotter sa när hon ramlade ner i toaletten "Det är inte lolit"



Signe förgyller mina dagar när hon ibland gör sina utlägg så att jag håller på att ramla av stolen. Härlig tjej, lilla pussgurkan! Det var länge sedan som jag träffade någon av mina fyra favorittjejer så det är snart dags att göra lite besök. Kanske kan jag ha tur så att jag kommer lämpligt i middagstid till syrran när det står en lite älgstek på bordet?! Och lika lämpligt hos Anneli där det gärna får stå en lasagne på bordet.

Igår var jag en liten sväng på dollar store i Härnösand, jag måste säga att det var den sämsta dollar store som jag har varit på. Mycket utplockat och lite saker rent generellt. Nä hittills är Sveg den bästa!

Ja men vad händer i helgen då? Joooo förutom arbetet så blir det mys i soffan och det ser jag framemot :-)


RSS 2.0