Packar

Väskan som jag fick inför resan såg ganska stor ut, den är dubbelt så stor som min väska som jag brukar ha när jag åker på kurs.... men likt förbannat är den för liten när jag packar.... suck. Det är svårt att packa när man inte vet vart det bär av.... 3 par byxor, 2 kjolar, 3klänningar, 5 toppar, 3 par skor, 2 jackor, badhandduk och allt smått och gott. 4 Dagar på okänt ställe= jobbig packning.
Jag måste snabba mig att stänga väskan innan mr A kommer för då tror han att jag skall åka bort på obestämd tid :-)

Om jag hinner så blir det en blixtvisit till Mediamarkt för en inhandling av en minidator, isåfall tar jg med mig den och då bloggar jag på tåget i morgon när jag har fått veta vart jag skall åka.


Mina funderingar idag: Det är ganska imponerande hur kroppen fungerar. Hur den säger ifrån när det är något som den inte gillar, eller ändrar sig för att den gillar något... flummigt kanske, men sån är jag.


På återseende!


Snö!

Massor av snö! Äntligen är det riktig vinter.

Snart är det lördag och jag åker nånstans, jag vet inte vart men det ska bli spännande. Synd bara att inte långdrul är med, det känns lite konstigt att åka utomlands utan pojkvännen. Men å andra sidan är det bara i fyra dagar.

Idag är det arbete som står på schemat. Hur skall jag orka att jobba till 23? Jag är ju helt slut klockan 21 numera. Tur att jag skall sova i stan i natt så att det är nära hem....

Jag är inte bitter!

Inte alls! Hur kan någon tro det? Inte alls bitter över att Timrå vann över brynäs! Hmpf.... men dom vann på straffar så kanonbra var dom ju inte i allafall! Brynäs tar dom nästa gång.

Jag har haft fulllrulle på dagarna, proppfull agenda med viktiga saker att göra. Söndag: Vilodag! Iallafall om man skall tro på bibeln. Men vi tog en liten sväng till Birsta för lite shopping, svängade in hos mamma på en fika och hem till soffan igen. Stressigt. Måndag: Möte på facket, fika hos syrran som fyller år (idag) men jag var där igår så jag kunde träffa mamma, moster och Pia på samma gång. Hem en sväng, Till Anneli på middag (Det vankades kålpudding). Idag: Sovmorgon, hasade upp för frukost och promenad med dogge, soffan, kört tre tvättmaskiner och en diskmaskin, bäddat rent i sängen, damsugit, soffan igen... Fasen vad stressigt det har varit! hihi

I morgon är det åter till arbetet... hur skall jag orka??

Lite hockeybilder:




Karro sjöng nationalsången. Lika kanonbra som vanligt


Mina underbara små ljus i tillvaron...
Signe

Sara

Ebba

Amanda

Och lilla mamma!

Brynäs tar vinsten!

Jag har en damphund och en damppojkvän. Helt otroligt, här försöker jag att ha en lugn och fridfull förmiddag. Tji fick jag.... Full fart hela tiden och min vilopaus blev som bortblåst. Jag inser att mina lediga dagar mitt i veckan är guld värd när jag kan slappa i min ensamhet. Visst är det mysigt att vakna i närheten av mrA och bara känslan av att han är här... men det heter väl "morgonstund har guld i mun"?

Ikväll vankas det hockey! Om jag står upp och jublar när Brynäs gör mål så kommer mr A att skämmas så jag skall sitta snällt bredvid men jublar innombords med ett stort leende!

" Visst är Norskar duktiga på att åka skidor?"
" Ja, dom är duktiga på allt, dom har ju olja!"


Likheten mellan en stressig mamma och...

... en matglad hund är ganska enkel. När Hobbe ser en korvskiva eller en köttbulle så börjar han flåsa, när mamma stressar omkring som en orkan så låter hon likadant. Min mamma har en förmåga att stressa lite förmycket. Hon har inte förstått principen att man tar det i den takt det kommer och man blir färdig iallafall... utan att stressa. Jag funderar på om vi kanske skall ta och binda fast denna orkan snart så att hon kan sitta stilla en sekund... Ja mamma! Det är dig jag menar!! Du måste tänka på hjärtat..

I dag är mitt humör lite bättre men jag är oerhört trött, frusen och seg. Jag har ingen ork alls.

Appropå hemliga resan... I går fick jag ett mejl om att vi skall träffas på centralstationen för avgång med tåget 08:08. Vid 09:00 samma dag får vi veta vart vi skall åka. Jag är så nyfiken. Lite orolig är jag också för jag har inte fått bort alla skiften ifrån jobbet :-(

Appropå jobb. Fasen vad jag skulle vilja ha ett nytt jobb. Jag är otroligt less på att berörda alltid får veta förändringar sist, aldrig få information, aldrig att vi får höra hur duktig vi är på att klara av jobbet utan de redskap vi behöver, mötas av sura miner, inte ha känslan av att man gör något bra och aldrig känna att man utvecklas som person. Det enda positiva är mina arbetskamrater, dom är underbara!

Appropå facklig jobb. Där har jag utvecklats mycket som person genom att få resa mycket själv och träffat nya bekantskaper, folk har trott på mig som person och det har resulterat i att jag har fått mer arbetsuppgifter och provat mina vingar själv. När jag blev vald till studieorganisatör så trodde jag aldrig att jag skulle kunna bli kursledare eller åka på en resa med okända personer för den delen. Innan jag jobbade fackligt så sa jag heller aldrig mina åsikter och stod för dem, det gör jag utan problem idag. Jag trodde heller inte att min röst någonsin skulle bli hörd inom större sammanhang, idag sitter jag i avtalsdeligationen och ser det som en utmaning att försöka få ett bättre avtal till mina kollegor runt om i landet.

Det som är synd är att många inte förstår hur viktigt facket är. Det är vi arbetare som ÄR facket och det är VI som förhandlar fram våra löner mm. För som alla bör veta är sveriges lägsta lagliga lön 0:-. Vi alla borde värna om våra kollektivavtal.

Jaja nu har jag tagit lite luft här... jag bäddar återigen ner mig i soffan..

Suck

-12 grader ute, humöret är fortfarande inte på topp, känner mig febrig och hängig.

Det känns som jag har ett jätte hormonrace i kroppen. Ena sekunden är jag elak, andra är jag ledsen, tredje försöker jag att vara glad.

Som vanligt så är det Anneli som jag delar upplevelser och annat med och det lär bli ett sådant samtal ikväll. På något sätt är hon min respektive som frågar saker, delar saker och upplever saker med mig. Min underbara vän, hon får stå ut med mycket och hon klagar aldrig. Det älskar jag henne för.


Trött som en...

... gnu. Den senaste tiden har jag varit otroligt trött och min ork är som bortblåst. Det går inte att sova på nätterna så på dagarna går jag som en zombie.

Ibland tryter mitt humör kraftigt... som nu... jag får åt nerverna snart!

Nog om klagande...

... idag fick jag ett erbjudande som jag kommer att ha svårt att inte vara nyfiken på. Jag vill inte avslöja något förrän det är klart i hur jag skall göra, men det handlar om mer pengar i plånboken plus att det kan vara skoj att prova något som jag inte har gjort framöver.

Ikväll blir det en myskväll med Hobbe om jag inte somnar så blir det säkert lika mysigt som vanligt.


Myyys

Igår blev det myskväll på hög nivå. Pojkvän, hund, tacos, glögg och idol... Kan det bli bättre?
Även fast jag har trevligt när jag är borta på jobb eller kurser så längtar jag hem till min trygghet och min vardag. Så blev det även denna gång och idag blev det en rundåkning till bekanta. Att vakna i mr A:s famn är alltid mysigt, sedan åkte jag, syrran och hennes barn till min styvfar och grattade honom i efterskott. Vi tog med honom till morfar där även mamma och moster var och när jag senare skulle vidare så mötte jag min morbror i korridoren. Efter en dejt med mr A och hans dotter på birsta city med tillhörande fika så for jag viadre hem, jag hann vara hemma en timme sedan hoppade jag ikläderna igen och åt middag med Anneli och hennes familj. Nu har jag och Hobbe en myskväll hemma med lite pyssel och givetvis "så mycket bättre".


Min tillvaro just nu känns harmonisk och trivsam. Att känna lugnet innombords är en härlig känsla.

Min kabel till datorn var inte med i höga kusten....



Mitt hotellrum...
 

Hemsö fästning var en udda upplevelse som jag är glad att få upplevt men sängen var inte helt bekväm...


En trött kursledare...



Appropå den här hemliga resan... Jag handlade lite på ica när jag var på väg hem så jag tänkte att det var likabra att hämta ut lilla paketet... Det visade sig att det inte var så litet...


Innehållet....

En stor resväska! Det låg en lapp i den men det går inte att lista ut vart jag skall åka.

När Mr A kom till mig i gårkväll så hade han med sig en present. Jag blev sååå glad när jag öppnade den! Han vet att jag gillar överraskningar och vad jag vill ha... Jag är lyckligt lottad.

Min välkommen hem present var Laila Bagges parfym som har en underbar doft!

4:e dagen är kommen

och jag får åka hem till Bill och Bull i morgon. Töntig som jag är så saknar jag min hund mycket... Jo men vad gör fröken Höglin? Jo när jag pratade med mr A idag så slog han på högtalartelefonen så att jag fick prata med Hobbe! Så nu saknar jag både mera...

Idag har det varit en seg dag och jag känner mig frusen och nysig.

I morgon är det 5:e och sista dagen. Det skulle tydligen bli snöstorm så jag hoppas att vi hinner hem innan dess.

I slutet av november så är jag bjuden på en hemlig resa av ett ställe där jag sitter som styrelseledamot, idag fick jag sms att jag skall hämta ett paket som kom med DHL. Alltså fasen vad jag är nyfiken vart jag skall. Jag vet bara att jag måste ha ett giltigt pass och att jag måste ta Hepatitspruta... I morgon när jag har hämtat paketet så får jag kanske en till ledtråd....

3:e dagen...

... är kommen och jag är trött som en gnu. Det tar på krafterna att hela tiden ha hjärnan på högvarv, men jag trivs med att vara kursledare plus att jag lär känna nytt folk som är väldigt lättsamma. Visst saknar jag mrA och Hobbe men med daglig telefonkontakt och sms så går det bättre.
Idag hade jag en liten telefontid med mr A, syrran, mamma och Svenne så nu klarar jag mig en stund till.... men det var länge sedan jag pratade med min moster...

Igår var jag på en upplevelse som jag aldrig har varit på tidigare och jag trodde nog aldrig att jag skulle... Vi var på en rundtur och övernattning på Hemsö fästning! Över 30 meter under marken, gemensam toalett och dusch, sova i hårda militärvåningssängar, kallt och utan mottagning på telefonen. Det är verkligen inte en Jessicagrej eftersom att jag föredrar hotellstandard. Jag måste erkänna att jag var skeptisk i början men det avtog och jag tyckte att det var en intressant grej som jag aldrig skulle göra privat.
Jag vaknar på nätterna av att jag är kissnödig, samma sak hände där oxå. Grejen var att alla var vaken och där kom jag hasande i mitt hello kitty nattlinne och sovbulor i håret, jag hoppas att inte många såg mig svepa förbi.
När jag vaknade så trodde jag att min kropp hade gått av under natten... jag hade ont i rygg, nacke och axlar. När vi väl kom upp ur hålet igen så blev jag chockad över all snö för det fanns ju inga fönster.
Nu i efterhand så är jag glad att jag har varit där.

Igår fyllde det lilla äcklet och hennes sambo år... Grattis på er!! Vi syns vid smörgåstårtan :-)
Idag fyller mammas man år. Grattis Svenne!!!

Nu är det hopp i säng för liten peng så att jag är pigg i morgon.

1:a dagen

Hur sammanfattar jag detta... Jo... Helt slut i kupan efter den första dagen som kursledare. Första dagen är alltid värst innan man har fått kläm på allt. Hoppas att alla kommit fram, fått rummen, inget strul med maten, är alla nöjda?, vad är förväntningar på kursen? Hur är jag som kursledare?.... Pust.... den dagen är över, john blund var hos mig redan vid 18 tiden... men jag kämpar vidare en stund till. Jag hoppas att jag har skött mig bra idag... I morgon är det en ny dag med nya utmaningar, jag tänkte ladda med lite kvällsläsning om Charles Lindley (Transportarbetareförbundets grundare) och en reäl toksovning.

Jag som har gått omkring och smådeppat för att jag missar Annelis smörgåstårta i morgon. Gissa hur glad jag blev när jag pratade med henne förut och hon berättade att det blir smörgåstårta på söndag!!!! Å vad gott!!!!

Jag pratade även med mr A förut... två lata grabbar låg därhemma och mysde. Hobbe är gammal och lat så han trivs i lugnet.. kikade upp lite på mr A som tydligen pratade för högt med mig och gick iväg för att sova i ett annat rum.

Givetvis glömde jag kabeln till datorn så jag kan inte ladda ner några bilder så det får vänta tills jag kommer hem.

Fasen vad jag fryser.. borde ha tagit med mig tofflorna...

Vad hände??

Det sa bara pang så var helgen över i ett nafs... vad hände?
Jag har jobbat till 22 hela helgen och när jag kommit hem till skogen så ligger helan och halvan i soffan och myser... Hobbe är väl mer ute efter något gott som är på bordet.
Det är mysigt att öppna dörren, se brasan,  ostkrokarna och bara koppla av...

Idag blev det Birsta city en sväng, shoppingnerverna kunde inte motstå längre... Jag var tvungen att handla lite varmare kläder.

Nu sitter jag och väntar på att min kollega skall hämta mig för en färd till hotell höga kusten där jag skall tillbringa min tid fram till fredag. Jag skall vara kursledare inom facket. Skoj men nervöst.

Äntligen

Idag fick jag mina efterlängtade vinterdäck på min bil. Nu kan man känna sig lite mer stabil i trafiken.

Dum som jag är... så ställer jag upp i olika utmaningar bara för att bevisa att jag inte är svagare eller mindre kunnig bara för att jag är tjej. Pelle trodde inte på att jag kan byta däck, "då förstör du ju naglarna... fniss fniss" fick jag höra. Då kommer det fram... min kämparanda som gör att jag sa ja till att byta däck på hans Audi TT nästa helg! Nu ska jag få tyst på han. Till däckbytet i all ära så skall jag måla naglarna i någon extra fin färg, bara för att retas....
Jag lovar att det kommer bildbevis på Pelles förvånande ansiktsuttryck och mitt däckbyte.

Nu är det dags att putsa till sig för att åka och jobba.

Nöjd

Jag måste säga att jag är nöjd med min tillvaro. Visst... ibland kommer det funderingar om vissa saker men jag försöker att se framåt. Jag tror att jag har en underbar tid framför mig med mycket kärlek, glada stunder, gemensama framtidsplaner men även hårt arbete och nya erfarenheter.
Innombords rusar en lycka och längtan.
Jag är tillsammans med mannen i mitt liv. Visst har vi haft motgångar men vi kämpar oss fram och jag tror att vi kommer att lyckas.
visst har vi båda smutskastat varandra. Men jag är fortfarande av den natur att man skall alltid stå för det man har gjort och man skall inte försöka att gömma när man gjort fel. Vissa tycker att jag har hängt ut lite för mycket, men det får dom tycka utan att jag bryr mig. Om någon tycker att jag skriver för mycket här... så är det upp till dessa att inte läsa. Bra va?! Alla har olika val i livet. Om någon väljer att såra mig så får man stå för det. Jag tar inte bara emot, sitter hemma och deppar. Jag ventilerar!
Nu har jag tagit tillbaka mr A för att jag inte vill leva utan honom. Visst har vi pratat och bestämt olika saker på hur vi skall gå vidare tillsammans. Det är inte lätt alla gånger, men finns viljan så vinner kärleken.
Vissa förstår inte hur jag kan ta tillbaka honom men jag följer mitt hjärta och min familj stöttar mig. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig har älskat någon så mycket och då är det värt ett till försök.
Alla gör vi fel här i livet, vissa gör större än andra. Visar man att man har ånger och verkligen kämpar för att visa att viljan finns, då kan det vara värt allt.

Som min härliga mamma sa: " Jag förstod att ni skulle bli tillsammans igen med tanke på hur mycket du tyckte om honom. Nu lämnar vi det som har varit bakom oss och går vidare. Alla kan bättra sig."

Jag har världens underbaraste familj som stöttar och förstår.

Mer kan jag inte begära! Jo.... ett bättre jobb isåfall.

Tråkigt

I tisdags var jag på Mary Kay party. Lysande produkter måste jag säga. Mina händer och mitt ansikte känns som en babystjärt! Jo visst blev det shopping... men jag var inte värst. En av mina vänninor shoppade så mycket att jag fick vänta på några av mina saker :-)

Annars har det inte hänt så mycket... jobb, mys och toksova....

Idag är det personalmöte med tillhörande middag med jobbet. Trevligt.

I helgen skall jag få hjälp att byta till vinterdäck, det känns som att det är behövligt så här i november

Dagens ordspråk

Ett av mina favorit "ordspråk" nu är så klockrent bra och stämmer!

" Vissa kniper åt arselet så mycket att allt skit kommer genom käften"

Ja, så kan man tolka skitsnack :-)

Mys

Igår var det min efterlängtade lediga dag. Den började med en promenad med Hobbe och sedan en frukost gjord av äggröra och prinskorv! Ååååh vad gott. Den blev inte lika god som mammas man brukar göra men den var helt klart mycket godkänd. Sedan somnade vi en stund igen... steg upp efter några timmar.... åkte och köpte mat och fortsatte att lata oss. Det var välbehövligt men jag känner mig inte mer utvilad nu ändå.

I kväll vankas det jobb till 23... suck...

RSS 2.0