En grön första advent?

Kikar ut genom fönstret, sol och inte en snöflinga så långt ögat når. I går var det +10 grader och idag +3. Det är första advent på söndag och det ser ut som att snön lyser med sin frånvaro även då.
 
Min kära dotter är väl medveten om tomten detta år. Hon pratar redan om att han kommer med paket på julafton om man är snäll. Shit tänker jag.... Hur lätt är det att få någon som är tomte på självaste julafton??
På dagis har dom pratat om att man dansar runt julgranen för det pratar hon mycket om. Jaja då vet jag vad jag ska göra så fort granen kommer på plats, man lär ju få ta en sväng om eller två!
 
Jag har alltid gillat julen med allt vad den tillför. Nu när mini mee börjar att förstå så är det mycket roligare.
 
 
                                              
 
 
 
 
         
 

Kalas!

Idag är det inte vilken dag som helst, idag är det syrrans födelsedag! Grattis Blondie! Efter jobbet kommer jag med familj och paket!
 
Nu vill jag att det ska bli snö i massor så att det blir riktigt mysigt till första advent. Det ser ut att vara ganska långt bort än så länge... +1 grad, solsken och typiskt höstväder. Vad hände??
 
Egentligen skulle jag ha jobbat 17-03 idag men fick byta skift till dagtid, inte mig emot. I kväll blir det så mycket bättre på tv:n eftersom det är min favorits dag, Ulf Dageby. Vem är han tänker många... Han var med i nationalteatern och det var mina favoriter när jag var yngre så i kväll sitter jag fastklistrad och nynnar förhoppningsvis på gamla godingar! Jag hoppas att någon sjunger "men bara om min älskade väntar" eller "barn av vår tid". Visst, han börjar bli lite gammal men han sopar fortfarande golvet med många.
 

 
 

Hemmadag

Det blev en heldag hemma utan måsten och det var precis vad jag behövde. Det är mycket i huvudet på mig nu och jag kände att jag behövde tänka på något helt annat. Det blev en dag som bestod av måla, leka och massor med skratt.

I kväll chockade Minnah med att lägga sig själv i sängen. Utan mys och sällskap... Bara god natt, jag älskar dig.. Sedan fick jag gå! Hon skulle sova själv.
Mammas stortjej


Ordningen återställd

Det blev en heldag med syrran och hennes barn, riktigt härligt.
Det var precis en sån här dag jag behövde för att tänka på annat just nu.
Minnah gillar sina kusiner och hon myser i deras sällskap. Höjdpunkten för henne var nog discot dom hade innan bi åkte, hon gillar verkligen att dansa.



Borta bra men hemma bäst

Det är helt underbart att komma hem och öppna dörren. Ett glädjetjut och små snabba steg hörs, där kommer min underbara dotter och kastar sig i famnen på mig med en bamsekram. Finns det något bättre? Näää

Det har varit en bra vecka där jag har träffat massor med trevligt folk. Det är alltid med blandade känslor som man avslutar med. Många kanske man träffar igen men några kanske man inte träffar mer. 

I helgen ska jag bara njuta av ledighet och vila upp mig.

Kan inte...

... riktigt somna. Jag saknar min lilla gullhöna så mycket... Tre dagar kvar innan vi träffas igen och det känns som en evighet.





Tröttkeps

Det är väldigt intressanta men långa dagar. Dagarna bara rinner i väg och vipps så är det dags att göra en djupdykning i sängen.

I dag har det varit dimma hela dagen och i morse såg det jätte läckert ut när jag kikade ut över Sollefteå och ser att jag är ovanför dimman som ligger som ett band ovanför dalen..



Det är så mysigt med snö på backen!!

Igår var det kvällsarbete för att förbereda grupparbeten... Till det blev det ett gott glas... Dr pepper :-)



Kurs och utsikt

Första dagen är avklarad och mitt huvud är helt slut.
Att vara kursledare är alltid nervöst före kursstarten men när man väl har stått och pratat inför 26 förväntansfulla deltagare så släpper det ganska mycket. Visst kan det kännas skrämmande att det är bl.a. Jag som ska lära dessa det som förväntas under veckan men sen inser man att det jag pratar om är det som jag jobbar nästan dagligen med.
Här på hallstaberget i Sollefteå är det en slående utsikt över stan/byn... Helt fantastiskt!





Snart så!

Att klockan tjuter och det är dags att stiga upp kan vara jobbigt, men när klockan är 04:00 och försöka att få tårna utanför täcket är inte lätt.
Minnah kunde inte sova igår så hon fick mysa ner under mitt täcke, så när jag skulle stiga upp ifrån hennes andetag och hennes arm mot min rygg var inte lätt. Jag älskar att få vakna i hennes närhet, jag skulle kunna sova med henne tätt intill mig varje natt.
 
Jaja, jag får tänka positivt...  Jag slutar tidigt... Jaha vad gör det? Jag ska vara på företagshälsovården två timmar senare så det är ingen mening att åka hem emellan...
 
Men snart så!! Snart så slutar jag... det är bara några timmar kvar...
 
I helgen blir det kalas och mys... Både min bästa vän och min styvfar fyller år. Mys i massor blir det med Minnah eftersom jag åker till Sollefteå på söndag och blir borta nästan en vecka. Separations ångesten kommer vandrande som vanligt.
Jag ska vara kursledare i en facklig kurs, jag trivs verkligen att jobba fackligt och efter nyår har jag fått min fackliga tid utökad med ytterligare en dag i veckan. Jag är så nöjd!!

Bästa tiden...

... Är den som jag myser ner i sängen med min underbara dotter. Innan hon somnar så ligger vi alltid och pratar hur dagen har varit och om hon har haft det bra. Jag avslutar alltid med att säga att jag älskar henne och pussar henne på pannan eller armen.. Det är som att hon väntar på det, för sedan vänder hon sig om och somnar sött. Jag ligger alltid kvar en stund och reflekterar hur min dag har varit.

Min älskade och underbara dotter

Äntligen

Äntligen är arbetshelgen över! Det har varit en jobbig helg med eftermiddags skift fredag, lördag och idag... Med andra ord så har jag bara träffat min dotter under förmiddagarna och det suger verkligen. Jag kan helt ärligt och utan att tveka säga att jag avskyr att jobba eftermiddagar och nätter.  Det är väl inte heller en hemlighet att jag håller ögonen öppen för ett nytt jobb.
Jaja... I morgon är det en ny vecka med nya utmaningar, det är bara att ladda och försöka hitta ny energi. Det har varit dåligt med det den sista veckan.. Det blev istället mycket funderingar och tankar, velningar fram och tillbaka och ännu mer funderingar. Vilken fot ska man stå på? Den som står kvar på backen eller den som kliver framåt?

RSS 2.0