Suck...

... vad jag ogillar höst... Höst är likamed sjuk för mig. Förra veckan fick jag en släng av magsjuka, inte så nice. I går kände jag mig mer och mer hängig, först tänkte jag att jag var lite bakis men senare på kvällen kände jag mig inte alls pigg. I natt vaknade jag av riktig feberfrossa och nu har jag huvudvärk, halsont och feber. Guuud vad less jag blir...


Hemma i lugnet igen

Efter två dagar i Bräcke var det riktigt skönt att komma hem till familjen igen.
I gårkväll var vi på en show som liknade Wallmans salonger fast i miniatyr.. nja dom var väl inte lika bra... När speakern presenterade en av artisterna så sa han Malin Monroe... eh... Marilyn har då jag lärt mig att hon heter..
När dom kom in på scenen så såg det lite väl amatörmässigt ut. Paljettkavajerna på killarna såg för stora ut mm. Men efter en stund ändrade jag min uppfattning. Alla var jätteduktiga på att sjunga och dansa.

I kväll blir det tokmys med min lilla ängel som jag har saknat så otroligt mycket.

Min älskade...

... underbara älskling!





Nu skall jag packa väskan inför en tripp till Bräcke i helgen

Se där ja...

... nu i två dagar har min mage varit helt upp och ner. Jag har inte mått nå bra alls. Igår tyckte jag att jag var någolunda kry så jag åkte till syrran för att hälsa på. Allt känndes jätte bra, hela dagen... tills jag åt middag för då fick jag jätte ont i magen igen och var spyfärdig. Jag vet inte om det är en släng av magsjuka eller om det är min magkatarr som gör sig påmind. Det har ju blivit mycket skräpmat den sista tiden eftersom vi inte har haft tillgång till att laga mat hemma. Så jag tror att det är lilla magkatarren. Dålig mat och mycket stress inombord gör nog sitt.

Idag skall vi åka och rensa lägenheten på de sista prylarna. Urstädningen börjar 14:00 idag och då skall det vara tomt. Guuud så skönt att kunna lämna lägenheten bakom sig!!!

Bara jag är ifrån Minnah några timmar nu så saknar jag henne så mycket. Jag verkligen tokälskar henne och är nog beroende av hennes närhet. Jag är noga med att berätta varje dag hur mycket jag älskar henne och att jag alltid kommer att finnas för henne. Lite töntigt kanske eftersom hon bara är drygt fyra månader men jag kan inte låta bli. Jag vill verkligen att hon skall veta det. Man kan inte säga hur mycket man älskar en person för mycket, snarare för lite.

Mamma har alltid varit noga med att både jag och syrran känner oss älskad. Jag är evigt tacksam för det  eftersom att det är skönt att veta att hon alltid finns där. Min moster är likadan.... och jag vill att Minnah skall känna så om mig.

Yes!

Nu är äntligen vatten, ismaskin och diskmaskinen inkopplad! Nu fungerar allt i köket och det var sååå skönt i gårkväll att ställi in disk i maskinen plus att kunna spola vatten i köket... När man har allt är det lätt att glömma bort vad man har. Det märktes väldigt tydligt när inte köket var komplett.

Det var länge sedan jag och Minnah var ute på Birsta city eller i stan och flanera. Jag skulle vilja åka och kika på Dollar store också men det får vänta tills hysterin ha lagt sig lite. Just nu känns det som att jag är tillfredsställd med att vara i det nya hemmet och poa på lite.

Mammas äppelkaka....

vart är du?????????????? Jag blev paniksugen på mammas äppelkaka! Den är så god och skulle sitta som en fläskläpp nu. Hon skulle kanske komma förbi någon kväll i veckan så om jag har tur kanske hon tar med sig en bit....

Idag har det varit en städdag... en tråkig dag med andra ord. Jag är fortfarande lite bitter över att gardinerna inte finns längre, men det är väl lika bra att köpa nya ( Å vad glad mr A blir) haha!

Undra om jag och Minnah får med oss syrran till birsta någon dag? IKEA har frukostbuffé för 29kr som är som en hotellfrukost. Varför äta en smörgås och en kopp té på Charm för en hundring när man kan få en hel buffé med äggröra, prinskorv, ägg och mycket annat för så lite pengar!

I helgen lånade jag syrrans bil en sväng. Jag måste säga att jag blev helt frälst. Nu funderar vi på att byta!


Undra när mr A blir gråhårig på grund av mina påhitt?

Snart kommer min kära svärmor med en bananpaj... dags att piffa till luggen!

Det var helgen det.

Nu var det återigen ett tag sedan jag skrev... I´m so sorry.

I fredags fick jag trevligt besök av Sandra och hennes härliga barn. Åh vilka underbara ögon den minsta har! Det märks att Minnah är nyfiken på andra barn... hon riktigt stirrar ibland. Elize är bara 3 månader äldre än Minnah, så det såg roligt ut när småfröknarna satt i stolarna bredvid varandra. Minnah fick smaka majskrokar och hon gillar dessa mycket så nu har vi köpt en egen påse.
Det var riktigt trevligt och jag hoppas att vi gör om det snart. Tack sandra för dina jättegoda kakor!!

I helgen blev det mest sysslor här hemma. Klippning av gräs och häck, åkte med renoveringsskräp till tippen, städning, installering av häll och andra måsten.

Idag har jag jobbat på förmiddagen och det känns ganska skoj att få komma ut och vara lite social. Sedan tog jag upp min halvsyster och hennes sambo på stan för att ge dem lift hem.
Det kliar lite i mina shoppingnerver så vi åkte ut en sväng på IKEA och köpte lite nödvändigheter där. Jag har sökt med ljus och lykta efter två längder öljettgardiner till köket... vi har fyra längder men behöver två till, men dom finns inte längre... fan vad less jag blev. Jag vet inte hur jag skall lösa problemet nu. Kanske stjäla mammas???

Här kommer lite Minnahbilder!


Hon har blivit stark i nacken nu på slutet

Så här ser det ut när man inte vill ligga på rygg!

Man kan bli lite lätt trött om man får sitta vid bordet när familjen äter middag.

Ljuset slocknade lite

Allt verkade helt okej igår... tills jag fick veta att en elektriker måste koppla in hällen. Om man inte kan det här med el så kan den gå sönder om man kopplar fel.... Jahapp... blev inge matlagning än. Vi kan få hjälp på söndag tidigast så det är bara att hålla humöret på topp. I morgon kommer mr A:s dotter och vi tänkte äta tacos så jag får åka till någon för att bryna köttfärsen.
Alltid är det något liksom.

I kväll blir det kämpigt för mig... Det är robinson, criminal minds och hockey samtidigt... snacka om zappilizappa fjärrkontrollen så att den glöder. Hockeyn går ju inte att missa med tanke på att brynäs möter luleå. Criminal minds är det säsongsstart på och robinson gillar jag.

Idag när mr A slutar så skall vi packa Svennes släpvagn full och åka till tippen. Sedan är det mycket annat som skall göras också.


Minnah sitter med sin moster och sina kusiner


Minnah sitter i Signes knä


Jag och Signe leker lite


Hoppsan! Där flög Sara förbi!


Dessa vackra blommor fick vi av Pia. Tack så mycket!!


Mr A har zoomat in fikat


Min underbara moster


Min mamma och morbror tycker att det är intressant att se kaffekopparna fyllas! Haha!!


Jag började att skratta när jag insåg hur många kokböcker jag har. Jag borde vara som en klippa i köket med tanke på antalet... annars har jag fått dom av de jag har bjudit på middag!


Finn ett fel! Men Hobbe verka gilla att ligga i Minnahs babygym


Minnah lyckas att få nappen in i munnen själv nu! I bland blir det en liten missbedömning men ibland sitter den där den ska.

Nu jäklar rasslar det till!

Det känns lite som att det mesta har suttit i klister när det gäller hantverkare... Seg som sjutton på att göra färdigt, bilen rasade och telefonen la av! Välkommen till min värld!

I går ringde allas våran bästa bilmekaniker och berättade att min bil är färdig. Jag kan varmt rekomendera Medskogs bil när det är dags att laga bilen. Tomas är kanonduktig och ärlig. Många försöker att suga ur varenda slant de kan men sån är inte han!

Jag och Anneli var och fixade lite saker till våra hem och då började hon att fladdra med sin iphone som hon köpte tidigare den dagen... då åkte vi och köpte en till mig också. Jag var nog den enda i Sundsvall som inte hade internet på telefonen, till och med mamma hade det före mig! Nu är jag en nöjd iphone ägare!

Just nu sitter jag hemma och lyssnar på när byggkillarna fixar färdigt vårat kök. Det skall bli så skönt att kunna laga mat igen!

Poff poff så rasslar det till och jag ser en ljusning!

Hobbe har funnit sig tillrätta här i huset... han ligger mest och slappar lite överallt. Han har revirat in hela bostadsområdet så han tycker att han är chef nu.

Minnah är fortfarande snäll och helt underbar! Barnmorskan sa att hon var ett riktigt A-barn... otroligt snäll och ser ut som en docka! Jag kan inte annat än att hålla med.
Nu har hon kommit underfund med att det sitter fötter på hennes ben... så fort hon ligger på rygg mellan rullningarna så är en fot i munnen.... Gud så enkelt det är att byta blöjor nu!! NOT


Det var länge sedan!

Man känner sig väldigt naken när inte internet har fungerat sedan i torsdags... Men nu är jag med i matchen igen!

Nu bor vi i vårat hus och det är jätte skönt. Idag var mamma, moster, morbror och syrran med barn här och hjälpte mig att komma i ordning i kök och lite annat! Det var väldigt uppskattat och behövligt. Nu är allt som det skall i kökslådoroch gardiner och stänger är uppsatta!

Jag orkar inte att ladda ner några bilder, det får bli i morgon kanske.

Nu är det dags att gömma sig bakom kudden och kika på criminal minds. Även fast jag är mörkrädd och lättskrämd kan jag inte låta bli att kika för det är så spännande nu.

 

Eko!

Det börjar bli glest mellan allt i lägenheten nu. Blommor och gardiner börjar bli nedplockad och nu har känslan kommit att det fasen inte är långt kvar tills jag slipper att vara stadsbo. de sista dagarna som jag hör grannens hälar, grannens hund som slänger sina ben i golvet, hunden som skäller i trappen, hon som har fest ofta, folket som går förbi utanför fönstren, folket som sitter utanför vardagsfönstret, de som inte städar i tvättstugan... ja visst låter jag som en gnällkärring?! Jepp jepp det beror på att jag längtar efter fåglarnas kvitter, känna den ljuvliga lantluften, känna lugnet... och bara vara!

Det skall bli skönt när detta är över. Det har varit otroligt stressiga dagar och jag vill bara sitta ner och känna lugnet.


Hoppsan!

Nu var det länge sedan som jag var här och lallade på igen! Ilördags var det dags för Brynäs att inta eon arena! Det var inte helt otippat att dessa tog hem segern... Mr A såg surare och surare ut för varje mål dom gjorde. Visst hade de domaren på sin sida men Timrå missade några bra mållägen. Jag var glad och medans jag firade i puben så tröstade sig nog mr A med sina öl.


Som vanligt sjöng Karro nationalsången med glans!


Vinnarposition!


Mr Järnkrok in action!

Efter Hockeyn åkte vi på Memento för att hälsa på en kär bekant som jobbar som ordningsvakt där. Sedan styrde vi mot casinot en sväng. Klockan 01 höll jag på att somna så då åkte vi hem och sov... Ooops vilken partypingla jag har blivit!

I söndags var det lite flytt i slowmotion sedan middag hos svärföräldrarna.

Nu har byggmänniskorna börjat snickra upp köket. Så igår bar det av till IKEA för att inhandla lite gardinstänger och andra viktigheter. Minnah fick välkommen till världen pengar av Mr A:s morfar och min morbror så hon köpte lite möbler, lampa, blommor och krukor till sitt rum. Hon köpte också en stol som hon kan ha vid köksbordet så att hon inte missar något. Hon kommer att få ett sånt fint rum min lilla prinsessa!!! Jag skall dit sedan och bygga ihop hennes möbler och börja fixa! Tack Åke och Stefan för möblerna till rummet!

I går kom vitvarorna. Jag måste säga att vi anlitade det bästa företaget som håller på med detta. Dom heter KEHAB och har otroligt bra service och trevlig personal. Jag kan varmt rekomendera dom till alla.


Nu när vi har i stort sett gjort om en hel nedervåning så har jag insett att bra service är A och O när man lejer olika hantverkare.

Nu ligger lill dockebarnet och myser med katten Jansson och Hobbe ligger utslagen i hallen. Jag tänkte börja packa kläder som jag inte behöver nu på några dagar, men vad händer? Jo jag kommer inte ihåg koden på min resväska! Såååå typiskt. Kan någon min kod, hör gärna av dig!

Jag har inte träffat min moster på länge.. jag känner mig så där konstigt tom när jag inte har haft min mostertid. Jag har heller inte träffat Anneli på länge. Fan, börjar jag att tänka efter så har jag inte träffat varken Anneli, min moster, syrran eller mamma på länge. Inte så konstigt att jag känner mig halvnere, dom är ju min stöttepelare i livet. JAG SAKNAR ER!!!!

Gooos

Minnah vänder på sig mest hela tiden nu, och hon ser lika förvånad ut varje gång. Hon är så underbar min lilla ängel. Vad skulle jag göra utan henne i mitt liv?



Förut  somnade jag, Minnah och Hobbe på golvet. Vi hade en riktig mysstund...



Hobbe är en riktig myskille


Nu ligger Minnah sovande i soffan med sin favoritkanin och sin gos. Minnah tackar Mia så mycket för kaninen. Den blev hennes favorit på engång.

Det händer grejer!

I går kom våra köksmöbler ifrån Mio möbler, det är helt okej med hemkörning! Idag kom köket, det också med hemkörning. Man behöver bara öppna dörren så hamnar varorna där det skall vara. På måndag skall en firma komma och montera kök och sedan är det fullt beboligt! Guud vad jag vill flytta nu!
I helgen skall vi flytta det mesta utom det som måste vara kvar för att underlätta vardagen. Jag hoppas på en riktig flytt i mitten av nästa vecka.

I kväll blir det myskväll med familjen. Tacos och idol.
I morgon efter lite flytt så skall Minnah vara hos sin farmor för jag och Mr A skall på hockey. Brynäs kommer hit och visar TIK vart skåpet skall stå. Vi kanske firar Brynäs seger med en sväng på casinot när vi ändå är barnledig... (fasen vad jag kommer att bli retad om brynäs förlorar)

I morgon när vi kör saker så får Hobbe följa med. Han börjar bli lite orolig när han ser mig packa kartonger. Han kanske mår bättre av att följa med och nosa in sitt nya hem. Så i min bil finns det inte mycket att packa i. Minnah, Hobbe och barnvagn... vips så blev det fullt. Tur att vi får låna Svennes combo.

O boy vilket vackert väder!

Det ser ut att bli lika fint idag som det var igår. Jag packar väl ner Burre i barnvagnen och bogserar runt henne och Hobbe lite för att tillslut sätta mig på baksidan och läsa en god bok... Jag håller på att läser Mia Skäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst". Den kan jag rekomendera. Ibland tycker jag att jag gör saker först och tänker sedan... Så jag log för mig själv när jag läste ett stycke ur boken, för den stämmer så bra.
 "Det går inte att tänka igenom allt alla gånger. Jag vet folk som tänker igenom livet istället för att leva och när de väl har tänkt färdigt så är alt försent. Det blev inga barn. Inga resor. Inga fester. Men allt blev oerhört genomtänkt. Som en stor jönssonligeplan. Utritat och planerat in i minsta detalj. Men förberedelsen gjorde att livet körde om. Förbi. Bort i 200 kilometer och kom aldrig tillbaka. Man har ju typ en chanspå sig och ingen repris på nätet (om man inte tror på reinkarniation och tröstar sig med att man minsann ska våga lite mer i nästa liv"

Kärt barn har många namn stämmer bra på Minnah. När hon föddes blev hon kallad för Burriton, det gör hon fortfarande, Burre är en förkortning. Hon kallas även för Minnahnanas (som min systerdotter tycker är knepigt) och min väns fd sambo gjorde då forkortningen ananasen.

En nyvaken Minnah ute i solen
En nyvaken Minnah i solen


Lillkungen


Ljuvliga lilla dockebarnet


Minnahs kvällsmål med hennes pappa



Ny vecka, nya tabbar!

Jag höll på att glömma berätta vad jag lyckades med i går. Som sagt, alltid är det nått tok!
I går när vi var och kikade i huset så gick jag mot sovrummet för att kika... tills mr A sa åt mig att stanna... för jag gick där golvgrabbarna hade flytspacklat golvet, och det var inte torrt! Jaha, tänkte jag, att jag aldrig lär mig! I morse när Johan ifrån golvettan ringde sa han "jag såg att ni hade varit i huset igår".... hm undra om det var mitt fotavtryck han såg? Opps


Jag ser ljuset!

Nu känns det nära! Tapetkillen är färdig med kontor, sovrum och Minnahs rum. Golvkillen ringde i morse och väckte mig 7:30... Golvet i vardagsrummet svicktade så mycket så att dom tog bort allt ner till betongen.. men dom skulle bli färdiga med allt tills i morgon. På torsdag kommer köksmöblerna som är beställda ifrån Mio. Köket kommer på fredag och blir monterat på måndag, Vitvarorna beställdes i morse och jag hoppas att det inte är allt för lång väntetid.
Äntligen kan vi se ljuset i tunneln. Jag tror att jag citerar Måns Möller igen.... "Asså shiiit"

I helgen skall vi flytta allt det vi inte behöver ha i lägenheten. guuuud vad jag längtar tills vi kan flytta! Jag ser till och med framemot att packa upp alla miljoner kartonger!




Jag kan varmt rekomendera Golv Ettan. Snabbt och proffsigt. Ena dagen var en kille och kikade på golvet, dagen efter fick vi en offert. Några dagar efter det så började arbetet. Allt medräknat så tog det inte ens två veckor. Golvet som skall läggas är 95kvm med ojämnt golv under. Dom fick flytspackla i stort sett hela våningen. Vi är jätte nöjda med servicen och skall vi lägga mer golv så vet vi vilka vi ringer!

När jag ändå är i detta stim så kan jag passa på att tacka min otroligt underbara mamma och styvpappa Svenne som har hjälpt oss så mycket! Svenne har varit med ifrån start... hjälpt till att riva, kommit med idéer, lånat ut bil och släpvagn, hjälpt oss med tapetsering, hjälpt oss med färg. Mamma som inte förstår hur värdefull hon är ibland... när vi säger tack för hjälpen säger hon "Äh det var väl inget".... Då tänker jag "pucko".... Jag och mamma har samma intresse, inredning... inte nog med det för vi har samma smak också. Vilket kan vara en nackdel ibland eftersom att vi väljer samma saker till våra hem! Men det är skönt att kunna bolla idéer med någon som tänker lika.

Vi är otroligt tacksamma för att Minnah har en underbar mormor och en underbar farmor som ställer upp att vara barnvakt så att vi kan renovera. Tack för att ni finns!

Äntligen!

Nu har vi fixat nytt internet, det gör att jag åter är vid min dator och mina bilder. Förut så har jag haft mrA:sdator och den är segare än allt.

Igår blev det flyttning av mycket som skall till övervåningen. Jag tyckte att min soffa blev lite för stor för rummet och när jag påpekade att vi kan sälja den och köpa en ny så suckade mr A.... undra om han tycker att jag har mycket idéer? Men men, sån är jag!

Det händer inte så mycket här på min front. Så nu kommer lite bilder som jag har tänkt lägga upp ett tag men inte haft tillgång till..


Alla dessa kläder shoppade jag och Minnah när vi fick presentkort av mina kollegor!


Mamma och jag


Vinkväll... det kanske syns!


Min moster verkar ha något spännande att berätta!


Idag lyckades Minnah att ta ut nappen ur munnen och sätta i den på rätt plats igen! Hon lär sig nya saker hela tiden och jag riktigt känner hur fort tiden går. Jag skulle vilja trycka på paus ett tag och få njuta ännu mera av tiden. Nu ligger hon här bredvid och är nybadad och glad.


Tänk vad dessa små fötter kommer att vandra långt.... och bli mycket större! 

RSS 2.0