Mellanlandning

Då är vi hemma igen... i några dagar sedan drar jag och mr A till Stockholm på en liten semester utan barn.
 
Veckan i Lysekil med omnejd var riktigt avslappnande och det var härligt att åka på semester med Anneli. Det måste vi verkligen göra om!
 
Det blev väldigt mycket fotande som vanligt... så här kommer ett utval.
 
 
 
 

Sista dagen

Igår lånade vi båtarna och tog en tripp här i skärgården. Det är så otroligt vackert så man tror att man åker i en film.
Vi lade till båtarna vid en klippa och tog fram vår lunch sim bestod av baguetter och frukt, så mysigt att se ut över alla öar, båtar som seglar förbi, solsken och upprymda barn. En riktigt mysig dag där vi fick känna på en riktig livskvalite.
Anneli med familj åkte hem i gårkväll och det blev lite tomt.

Idag har vi bara varit vid stugan. Packat och varit seg, jag vill inte riktigt åka härifrån, det är som en lugn oas som åker igenom kroppen här... Man blir lugn och fridfull.

I morgon blir det uppstigning i ottan så att vi kommer hem i vettig tid...


Oj vilken dag!

Så fort vi var färdig efter morgonens bestyr så var det dags att bege sig till Liseberg. Efter de 11 milen i bil var det dags för en heldag med massa karuseller. Det visade sig att Minnah är galen i att åka allt som hon kan.
Alla barnen sprang omkring med stora förväntansfulla ögon.

Efter några timmar så fick jag för mig att jag ska utmana mig själv. Sagt och gjort... Där stod jag i kön till lisebergsbanan (bergochdalbana xl) jag som är höjdrädd som f**n!!! Väl sittande uppför backen med vagnens läte mot rälsen dodong dodong så insåg ja att det här går inte... Jag kramphöll, blundade och såg döden i vitögat! Ibland lyckades jag att tjuvkika med ena ögat och vid några få tillfällen med båda. Handsvetten spurtade och knogarna var vita, men jag lyckades att åka.
Inte nog med det, varför bara utmana mig en gång? Varför inte ta lisebergshjulet när jag ändå är i farten? Sagt och gjort... Jaha då satt jag med sprutande handsvett, paniken i ögonen och darrande ben i en jäkla korg som smågungade högt som fan. Tre varv... TRE varv! Shit!
Ja, jag överlevde och jag känner mig jäkligt stolt över min prestige.

Det blev en lång dag och fötterna värker. Alla deckade så fort vi kom hem förutom Minnah som somnade redan i parkeringshuset innan vi åkte.

Nu är det dags att göra som resten av min stora familj... Sova


Ljuvlig dag igen

Idag började vi med ett besök på Nordens ark, en ganska mysig djurpark någon mil ifrån Lysekil. Lite jobbigt med backar och barnvagn men fina djur. När vi kom halvvägs bland djuren så började det regna så det var tur att de flesta vägar var under träd.

Våra planer var att åka till Smögen men blev tveksam med tanke på vädret, det ligger bara dryga milen ifrån djurparken.
Vi beslöt oss för att åka och det gjorde vi helt rätt i för där var det kanonväder och helt underbart vackert. Det måste vara ett av Sveriges mysigaste ställen... Helt klart.
Efter en middag där så kom även regnet dit. Upp med paraplyer och överdrag på Minnahs vagn för att bege oss till bilen. Tur att regnet kom när vi tänkte åka hem.

Nu har vi haft en myskväll hemma i stugan. Det blixtrar och dundrar mest hela tiden. Medans Tova, Ebba och Amanda var i inomhuspoolen så blev det strömavbrott, de blev lite rädda men gick över i fnitter.

Tända ljus mullrande ute med infall av att himlen lyser upp, ja det är ganska mysigt.

I morgon blir det ett besök till Göteborg och Liseberg.


Vackra Lysekil

Det är fantastiskt vackert här i Lysekil. Alla verkar trivas bra.
Det är jag som har vaknat tidigast varje morgon och det är vid 8:30.

I måndags var vi bara hemma vid stugan och njöt i det underbara vädret. Igår tog vi en tripp in till Lysekil där vi strosade omkring samt besökte havets hus. På förmiddagen gick vi till en liten strand där utsikten var helt fantastiskt. Tjejerna tycker att det är skoj att kika på sjöstjärnor och krabbor.
Minnah springer omkring, pratar oavbrutet och verkar verkligen må som fisken i vattnet!

Idag bär det av till Smögen!

Vi har haft kanonväder hela veckan, jättevarmt på dagarna och så pass varmt på kvällarna att vi har suttit ute till 23-24 varje kväll.

Internet är inte det bästa här så att ladda upp många bilder är inte ens att fundera på.


Då är vi på gång!

Första dagen på vår lilla tripp tillbringade vi i Örebro, här besökte vi ett ställe som bjöd på 7000 kvadratmeter lek. Det slutade med att även vi vuxna hade full gas därinne.
Minnah trivdes som fisken i vattnet med alla kanor, studsmattor, klättergrejor, bollhav och mycket annat.
Här är det kanonväder och helt fantastiskt!
Ikväll besökte vi jensens för att få i oss lite gomat.
Nu sover Minnah så sött bredvid mig i hotellsängen.


Ligger och drar mig...

På semestern, inte illa. Burre har sovit till 8:30 mest hela veckan. Det är bara jag vaken och det är ganska skönt att få ligga och koppla av lite själv i bland.

Jag kikar ut mellan springorna till persiennen och det verkar vara sol menblåsigt. Ja nu är jag less på att det är kyligt, så välkommen solen.

Semestern närmar sig med stormsteg och idag är det packning och planering som gäller.

Ska det vara så svårt att hitta en vit takbox att låna? Och varför är det så jäkla konstigt om jag vill låna en vit i första hand eftersom att bilen är vit? Ja det är ju inte nån Einstein grej precis. Ibland är det så viktigt med att det ska matcha... Trosor och bh, gardiner och dukar, toppar och byxor, nagellack och kläder, blommor och krukor, möbler och väggar, vardagen och livet... Men när jag vill matcha bil och takbox då jäklar skakar folk på huvudet... Vad är problemet????
Nu har jag inte fått tag i en vit så nu tänkte jag låna en svart. Jag har inte fått svar än och vi ska packa idag så nu är jag stressad över det eftersom att vi har fullt upp hela dagen med packning, besök, serva bil och gå allt färdigt.


Orkanos!!

Förmiddagsvecka på jobbet, precis det jag gillar. Nog för att det är svårt att hasa sig ur sängen på morgonen men när man väl sitter i bilen så är man pigg igen. Det stora pluset är att jag hinner att vara med Minnah längre än när jag jobbar eftermiddag.
 
Jag är i början av tredje veckan med den så kallade 5:2 dieten. Den går ut på att man äter som vanligt fem dagar i veckan och de övriga två får jag bara äta 500kalorier per dag.
Första veckan skulle jag kunna gå över eld och vatten för att få mat på dessa två dagar, men nu har det liksom lagt sig. Visst, jag känner att jag är hungrig, men mer än så är det inte.
På två veckor har jag gått ner två kilo och jag sover bättre på nätterna plus att jag känner mig allmänt pigg.
Jag har läst om olika dieter men ingen har lockat mig speciellt mycket, men den här gången känns det som att jag har valt rätt för mig.
Fortsättning följer...
 
snart är det dags för en semestertripp och nu börjar planeringen på hög nivå. Listor på vad som ska med, inköpslista på vad som ska handlas, tvätta så att det som ska med är rent, jaga takbox, jaga luftmadrass, se över så att allt är påfyllt i bilen... ja listan kan göras lång. Det ska bli skönt att komma iväg och koppla av lite. Det är andra gången som jag semestrar med Anneli och bara det är skoj! Helt sjukt att vi inte har semestrat mer med tanke på att vi är uppvuxen tillsammans och är min närmsta och bästa vän, hon är min livlina helt enkelt.
 
5 timmar kvar på dagens skift och här händer det inte mycket. Det är såna här dagar som jag skulle tycka att det var skönt om man fick hjälpa till med lite kontorsarbete för att underlätta för mina kollegor där inne.
Snart ett skift kvar till semester!!!
 
Jag drömmer mig bort en stund...
 
                                                       
                                            

Ojoj vad det gick undan!

Imorse sov vi till 9, riktigt skönt att få vakna av sig själv men ändå tomt utan min Goa dotter.
När jag vaknade så kom mr A med frukost på en bricka och slog på tv:n i sovrummet. Riktigt mysigt!
Efter mysmorgon var det dags att göra lite nytta. Fram med spadar, spätt, såg mm och började med operation "bort med skiten"
Trädgårdslandet är ett minne blott samt en jättestor barrbuske som det växte lite av varje i. Vi fyllde Svennes släpvagn som det även finns höga galler på. Fasen vad jobbigt det var denna stekheta dag. Jag trodde aldrig att vi skulle bli färdig, några bromsbett, svettpärlor och timmar senare drog vi i väg till tippen (10 min innan stängning) ja då skulle ju skiten av också.
Senare när jag stod i duschen så var mina fötter så smutsig att jag fick fila bort det som var ingrodd.

Rena och tillpiffade åkte vi till svärföräldrarna för att äntligen träffa Minnah men också för att plocka upp dom och åka ner på stan. Vi blev nämligen bjudna på restaurangbesök av svärfar. Inte helt otippat blev det tapas och öl... Hur gott som helst :-)
Vi fick även med oss två olika rabarberpajer, biffstroganoff och hemgjorda köttbullar, ja dom skämmer bort oss och det är så mysigt! Tack snälla!!!

Minnah sover sött och jag får stå ut med tjejfotboll på tv:n. Jag tror att jag ramlar in till sängen istället och känner mig nöjd över dagens kämpande och en avslappnande middag.


En helt vanlig fredag..?

Jag sov till 12 efter nattens arbete, när jag steg upp insåg jag att det var kanonväder. Äntligen hade sommaren kommit tillbaka!
I natt sover min kära dotter hos farmor och farfar eftersom att dom ville mysa med henne. Hon packade väska själv med leksaker och var så glad. Min underbara dotter, Gud vad jag älskar henne.
Jag och mr A passade på att handla lite och köpte med oss hämtmat hem.. På väg hem så doftade det så gott i bilen och vi längtade tills vi skulle mysa ner oss i soffan och äta. (Ja man måste ju passa på när man är barnledig)
Vi kom halvvägs hem då vi fick punktering... Fan! Inget reservdäck.. Då ringde jag till lillebror som kom med ett däck och bytte. Han är så otroligt snäll, och fort gick det oxå. Väl hemma var det bara att kasta maten i mickron och äta.
Fredagsmys med en bra film stod på schemat... Eftersom det bara är skit på tv:n så slog vi på en nedladdad film. Förväntansfullt goade jag ner mig i soffan, men det visade sig att det var en ganska mörk och tråkig film :-(

Jaja, det var ganska skönt att bara få tänka på sig själv och slappa lite ändå även om det inte riktigt blev som vi tänkte.


Joråsåatt

Jag hade bara hunnit att publicera inlägget igår så hände det.
Där satt jag i mörkret i min ensamhet... Plötsligt så smäller det flera gånger väldigt högt i väggen, det lät som att det var någon som körde in med en bil. Helt ärligt så höll jag fasen på att ramla ur stolen! Efter flera smällar så bad jag en kollega komma hit och kika vad det var.. Hm ett gäng killar som höll på med något vid väggen. Som tur var så stack dom när min kollega körde dit.
Gissa vem som inte vågade att gå ut och röka eller gå på toaletten.... Det är verkligen inte roligt att vara mörkrädd..
 
Det märks att jag inte har sovit tillräckligt mycket för jag är sjukt trött och det är verkligen inget att göra på jobbet. Klockan är inte mycket och jag håller redan på att somna... What to do what to do?
 
 

Håll ut Jessica, håll ut

det är mörkt, det är natt... De flesta sover som en stock. Huvudet är tungt och ögonen svider... Kan inte slappna av, kan inte slappna av, gå runt ett varv, sätter mig, vill inte titta ut, hmm jag är ju löjligt mörkrädd...Inser hur värdefullt det var när jag hade Hobbe med mig på nätterna på den tiden jag jobbade mycket nätter.
Kikar upp på tv:n... kikar ner lika fort igen när jag inser att det handlar om mord. Tittar på dataskärmen och inser att det är inte någon som har trollat dit några nya jobb... Det svider i ögonen... kan inte slappna av.Det är 4,5 timmar innan jag avslutar mitt skift.
 
                           
 
 
 
Jaja jag ska inte klaga nå mer.... men vafan, prova att vara vaken, sitta rätt upp och ner och inte ha en kollega som kan hålla en vaken.
 
Nä nu tar jag fram min privata dator så att jag kan kika på gårdagens avsnitt av hart of Dixie...

Tröttkeps

Jag har verkligen tajmat in de dåliga dagarna då jag jobbar, känns hur bra som helst. Nu har jag gjort halvtid i min ångestladdande vecka med två förmiddagar och två nätter. Nu är det bara nätterna kvar och det är som att se döden i vitögat. Jag har inte jobbat en helnatt på flera år och då är det ju givetvis att jag får detta nu. Ja jag ska väl inte klaga eftersom att jag har kommit undan så länge men jag som blir trött vid 22 numera... undra när jag slår pannan i tangentbordet :-)
 
 
                                                           
 
Att fundera på om man trivs med livet gör nog alla. Man kommer till en punkt då man får känslan "Är det så här jag vill leva det enda liv jag har?" Eller "Kommer jag att utvecklas som människa något mera när det gäller mitt arbete?" Mmm jag har lite såna funderingar och jag inser ganska snart att jag inte riktigt är på den plats jag vill i livet. Det kanske är hög tid att göra någonting åt det.
Men vad vill jag arbeta med??? Fotografering har alltid varit en sak som jag gillar. Jag trivs väldigt bra med att arbeta fackligt.
Hm jag funderar vidare...
 
                                                  
 
 
 

Seg

Min dator är seg, det är segt att ladda upp bilder via mobilen på bloggen och jag är seg för att det ar en arbetsvecka med kvällar och nätter på schemat...

Dagarna rusar iväg och vipps så är det snart dags för en härlig semestervecka med det lilla äcklet och hennes familj.

I helgen åkte vi in på gatufesten och Minnah tyckte att det var roligt med karuseller och att kika på uppträdanden.


Regn och rusk

Att få sitta i frisörstolen och bli uppassad är så skönt. Att få bry sig om sig själv och njuta av lite egentid. Jag har gått till samma salong sedan -97 och är helnöjd...

Hmm det såg ut som jag hade hallonkräm i håret först, men resultatet blev bra.

Idag har jag gått in extra och jobbat istället för en kollega. Hon ställer alltid upp om jag vill byta skift så att ställa upp för henne är en självklarhet, och att jobba när det regnar känns helt okej :-)


Besök

Fasen vad skönt det är med semester!!!
Idag blev det en dag hemma utan måsten. Solsken mest hela dagen.
Efter lunch följde mr A:s morfar med hit efter att ha fått hjälp med lite ärenden.


En kär tillbakablick

Jag saknar redan vår lilla shoppingtripp...

Shoppingpåsar och solnedgång över Gränna


Mys i skuggan

Idag har det varit en grymt varm dag så mestadels av tiden spenderades i skuggan.
Efter lunch åkte jag och Minnah in till stan eftersom hon hade tid hos frissan.

Hemma igen så myste hon till det i sin hammock


RSS 2.0