Hoppsan!

Vad länge sedan det var som jag bloggade. Jag har haft fullt upp med roligheter på min semester!

I lördags var det dags för en möhippa till syrran. Det blev en heldag och kväll med mycket skratt! Hon var med sin familj i Östersund, där blev hon hämtad lagom till hotellfrukosten, sedan bar det av hemöver. När dom kom till stöde så fick hon inte åka längre för där stod det en okänd mc-kille och väntade på henne. När de väl kom fram till hembygdsgården i Lucksta så var hon helt säker på att hon hade åkt med min vän Anton... Tji fick hon... När föraren tog av sig hjälmen så var det hennes blivande mans bror (som hon aldrig skulle åka med) Han fick en liten glad smäll på axeln men hon tyckte att det var jätte skoj!




Sedan fick hon byta om till en mer "hottad" klädsel... haha! Hon blev inte helt nöjd...


Min gulliga syrra!
efter lunch så väntade fler festligheter som dans, frågesport mmmm
När middagen var intagen så var det dags för åter en överraskning... helt ärligt så trodde jag att min mage skulle lossna för jag skrattade såååå mycket!
Det var dags för fem manliga strippor att ge en oförglömmlig show...




Dessa män kunde bjuda på sig själv och var sååå suverän! Herre gud vad skoj det var!
Min kväll slutade vid 21:00 tiden men de andra höll igång till mitt i natten.

På söndagen var vi först på morsdagsfika hos mr A:s mamma sedan fick vi ta en tripp till syrran för att hämta henne och barnen och åka på morsdagsmiddag hos min älskade mamma. Jag har den stora äran att ha en underbar mamma plus att jag fick en svärmor som också är underbar!



Lilla Sara gillar att vara med på bild

Mina två grabbar var ju självklart med!



Igår var det dags för husvisning... fortsättning följer....

... nu ringer skalmanklockan, det är dags att inta en liten melonbit...

Humöret vissnar

... lite här idag. Det är fint väder så jag skulle vilja vara ute och bara strosa och pyssla idag. Jag har ingen ork till att åka upp och lägga mig på gräset hos mamma och jag bor i en fyrkant utan ballkong. Jaha, vad gör jag nu? Inte går jag ut och sätter mig i parken där alla rastar sina hundar, skolans elever springer mm iallafall. Jag orkar inte att gå längre promenader med Hobbe för det gör så ont, så det får väl bli en kort promenad med min bästis på fyra ben som så snällt accepterar att allt går med snigelfart och sedan gå in och småsura....igen. Japp så ser det ut här hos mig idag, förutom några snabba ärenden....



Jag skulle vilja somna om och vakna en annan dag som är lite bättre... med spöregn så att jag slipper få ångest över det fina vädret


Härliga ledighet

Dagen började med en liten tripp till frissan. Nu har jag en mer sommarfrisyr, lite ljusare som passar inför soliga dagar då det kommer att blekas lite.
Sedan blev det lite shopping så att jag var tvungen att åka hem för en liten powernap.
En middag med Anneli stod på tur för att sedan vara barnvakt till hennes busfrön.
Det första Ebba sa när jag kom var "Varför har du rakt hår Jessica?" Hon är van att se mig med lockigt hår. Sedan lärde hon mig att om det är flera träd som står på samma ställe så är det en skog. Hon är ju för härlig...
När Anneli åkte på föräldramötet så ville båda visa mig hur duktiga det är att cyckla, båda har lärt sig att inte ramla utan stödhjul. Gud vad tiden går fort, dom blir ju stor!




Dom visade mig även vad Annelis rabarber växer... hm det har jag helt missat! Undra om jag blir bjuden på rabarberkräm någon solig dag ute på altanen?


Dom klänger som småapor...


Mystisdag

I morse åkte jag och Hobbe till mamma. Lagomt till frukost gled vi in! Det var mysigt att vara där några timmar. Hobbe är en riktig social innehund. Han vill inte alls ligga ute på gräset själv, han står istället och piper efter oss... konstig liten man det där ibland. Varför inte slappna av och njuta utomhus när han får chansen?
Sedan var det dags för barnmorskan, i vanlig ordning så var det provtagningar, mätningar av magen och lyssna på hjärtljud. Hjärtljuden är så mysiga att lyssna på. Det låter ungefär som en galopperande häst i magen. Alla provtagningar var bra, magen växer precis som den ska och helt otroligt men jag har bara gått upp 13 kg under hela graviditeten. Det känns som att det vore mer men det är nog för att jag har blivit så vätskefylld.
Efter branmorskan har det blivit en liten tradition att åka ut och shoppa lite på birsta city, det är ju inte så ofta jag får med mig mr A på shoppingrunda. Det slutade med lite shopping till mig och mini mee...

Nu är det dags för att skära upp melonen och mysa lite!

Måndag= ledig!

Japp då var dagen D här. Första dagen på en lång ledighet. Jag och Hobbe firade med en lång sovmorgon, jordgubbar och mjölk, lite småpyssel och sedan åkte jag på ett litet fackmöte... Ja helt ledig på engång går ju inte.

Nu har jag utfodrat mr A med lite mat. Kyckling, ris och curry stod på menyn.
Just nu sitter han och skriver på ett tränings schema, jag blir trött bara jag lyssnar på honom. Han skall börja spela innebandy igen så nu måste han komma i form... Man får väl lägga gomaten åt sidan och börja laga lite nyttigt ett tag då. Bye bye Big Boy!! :-( Han började prata om soppa i dag... inte min melodi!

I morgon om det är fint så blir det en tripp till mamma så att jag kan lägga mig och sola lillkroppen lite, sedan blir det en tripp till barnmorskan på eftermiddagen. Fullspeckad dag med andra ord. Livet är bra mysigt ibland....

Min favorit just nu

En härlig sommarlåt som verkligen får mig på bra humör!

Man kanske skall satsa på att få en liknande kropp som henne... eller? Välkommen till verkligheten Jessie och dröm vidare!


Ops!

Igår var det dags för den årliga vårfesten med mitt arbete. Vi åkte med m/s Medvind, riktigt mysigt att åka båt och äta skärgårdsbuffé. Det som är bra är att vi nästan alltid får ta med oss våra respektive. Även fast jag är gravid så har jag fortfarande inga problem att vara med när det vankas trevligheter så när vi kom iland så följde jag och mrA med några kollegor på casinot. Sist vi var där gick både jag och mr A på minus men den här gången kom vi hem med plus i plånboken bägge två. Det blev en gratiskväll för oss bägge plus lite extra slant som var välkommen!



Det som var mindre härligt var att sova drygt 3 timmar innan det var dags att hasa ur sängen för att åka och jobba. När jag låg där och hörde hur mr A andades tungt och sov skönt så tänkte jag att det här går aldrig... men då kom jag att tänka på att det är mitt sista skift innan jag går på semetser/föräldraledighet. Vips var jag uppe ur sängen och stod i duschen! Nu har jag bara 5 timmar kvar att jobba! Det är en otroligt härlig känsla att veta att jag skall vara ledig i allafall ett år.


Många säger "vaddå ledig? Du kommer att ha så mycket att göra med barnet, du kommer inte att få sova, du kommer att vara så trött, du kommer att längta tillbaka till jobbet, mm mm" Då tänker jag så här: Att få vara ledig med sitt nyfödda barn, ta hand om sin lilla skatt, få ha tid att se sitt barn växa mm, hur kan det vara en sån belastning? Eller försöker vissa bara att skrämmas lite? Eller är dom lite avis kanske? Jag brukar svara att vi är ju faktiskt två. Mr A kommer att vara hemma hela sommaren och det är jag tacksam för.

Vissa synpunkter och råd tycker jag är bra att få, iallafall av mina nära och kära som känner mig och mrA, men när folk kommer fram och ger råd som inte ens känner oss då tänker jag i mitt lilla huvud på ett citat ifrån en vän "Meen skaffa ett eget barn"

I morgon är min första lediga dag och guuuud vad jag skall njuta!!



Jag tror att det här året kommer bli helt underbart! Jag lever med mannen i mitt liv, väntar barn med honom, Hobbe, min ängel är frisk och mina nära och kära mår bra. Vad mer kan man begära??? (utom att hitta ett större boende)

Småskor

Mr A:s mamma är en fena på att virka. Nu har hon gjort två par converse till lilla mini mee. Dom blev otroligt söta!




Nu har jag bara två skift kvar på mitt jobb. Gud vad skönt!!! Då är det dags att vila upp sig så att jag är någorlunda uppvilad införförlossningen.

Om kärlek

Jag var in på Magnus Betnérs hemsida och kikade runt lite. Då hittade jag etts tycke om kärlek som jag var tvungen att citera...

"Jag gillar alla och jag bryr mig inte om de som säger att kärlek är dumt.
Alla älskar någon eller något och de som säger att kärlek är dumt kanske är rädda eller bara skäms att berätta att man gillar någon.
Jag gillar alla goda människor och de som är onda tycker jag synd om för att jag vet att de gillar eller älskar någon och vågar inte erkänna det.
Jag älskar min familj för att de finns alltid där för en.
Man kan älska vad som helst även om det är nåt fånigt.
Du kan känna andras kärlek och man vet och ser när någon är kär"



... så sant...

Mindre bra

var min start på dagen idag. Ibland kan jag inte ens tänka tanken att ha saker planerade. Idag var det en sån dag. Jag tänkte uppvakta min moster idag som fyller år i morgon, men det var bara att lägga ner. Jag stod återigen i duschen när jag började känna mig svagare. Jag blir helt svimfärdig och det ända som hjälper är att lägga sig och kurrera tills det går över.
Jag får åka till min moster i veckan i stället eftersom jag åker till Bispgården i helgen med facket. Fasen vad skönt det skall bli att slippa helgjobb i allafall ett år framöver.

Även fast jag jobbar mitt sista skift nästa söndag så känns det väldigt långt borta. Jag har knappt någon ork att göra något och jag vill bara sova och ta igen mig. Idag mejlade jag in till kontoret om att om någon ville ha mina skift så var det bara att ge bort dom så kan jag ta semester. Jag hoppas att det är någon som har gjort en liten intresseanmälan så att jag åtminstone får bort ett... Jag har insett att jag inte är nån stålmänniska som mamma verkar vara. Jag klarar inte att jobba sex dagar i veckan längre.

Meeen guuud vad jag klagar! Ja, det är en sån dag i dag...

Oj!

Oj vad länge sedan det var som jag bloggade! Jag har liksom haft fullt upp i några dagar.
I lördags var det fackligt arbete och sedan bar det iväg till Anneli och hennes familj på middag. Lika gott och trevligt som vanligt. Vi blev kvar länge... ja länge för att vara mig numera, vi kom hem vid midnatt.
Söndagen var det dags för lilla Saras ettårs uppvaktande. Guuud vad tiden går fort. Hon har börjat gå nu helt själv och hon ser så söt ut med sina stappliga små steg. Det blev en heldag hos syrran. Först tårta och efter några timmar vankades det middag.... Vilken tur vi har!

På måndagen hade jag en riktigt mysig dag med mamma. Vi handlade barnsäng med alla tillbehör, lite mera till mini mee, en mysig lunch och lite annat smått och gott. Det var så mysigt att få rå om mamma helt själv en dag även om fötterna och benen blev som stockar.

På tisdagen blev det en snabbträff med syrran och Elin på stan... På kvällen hade jag om mr A en myskväll. Vi började med god mat på restaurang och sedan gick vi på casinot en sväng. Ingen vinst för någon av oss förutom en trevlig kväll tillsammans.. och det är värt mer.

Nu har jag 7 skift kvar att arbeta, gissa hur skönt det känns!!! 34 dagar kvar till beräknat nedsläpp!!! Nervöst men OJ vad tiden har gått fort!

Mysiga killen!

Som de flesta som känner mig vet att jag oroar mig ganska mycket inför förlossningen, ja det belv ju inte direkt bättre nu när läget är som det är.
Jag är den lite hispiga i förhållandet och Mr A är den lugna... Hans lugn brukar får mig att varva ner men det gör det inte i den här frågan... tyvärr. Många säger att jag inte skall tänka så mycket på situationen, men en fråga.. Hur jäkla enkelt är det när man redan innan sjukhusets kaos var nervös?

Hursomhelst, när jag kom hem idag så väntade en present. En "före förlossningen present" av min kära sambo!
Som de flesta också vet är Efva Attling min stora favorit som smyckesdesigner....






Inte illa... inte illa!

Halsbandet är en ny design ifrån Attling som jag kommer att ha på syrrans bröllop! Armbandet har jag redan på mig.
Han är ju så go!

När jag förde över bilder ifrån kameran så la jag märke till att jag inte hade gjort det på ett tag... 

Lilla familjen på väg mot lite shopping!

Arg och nervös som fan!!

Jaha! Tjejen med tur det är inte jag iallfall! Jag beräknas att föda omkring 14 juni. Jamen vad händer? Jo det kan bli så att jag får åka till Hudiksvall för på Sundsvalls sjukhus har dom ingen personal! "verksamheten är begränsad mellan v23 och v34" jag beräknas v24... Alltså har jag aldrig någon tur??
Jag hoppas att dom prioriterar första föderskor (förlåt alla andra, jag vet att jag låter ego) eftersom jag gruvar mig så jäkla mycket redan nu inför förlossningen. hur blir det då om man skall åka nästan 10 mil? ÄR DETTA NÅGOT JÄVLA SKÄMT???
Jag skriver inte lilla ramsan som jag har i mitt huvud nu... för den är inte vacker!

Kvinnokliniken stänger inte i sommar

SUNDSVALL

Kvinnokliniken vid Sundsvalls sjukhus kommer inte att stänga i sommar.Det meddelades på en presskonferens i dag. Verksamheten kommer att vara begränsad under vecka 23 till vecka 34.

Under juni månad beräknar man ha 135 förlossningar och under juli och augusti totalt 150 i upptagningsområdet. Hur många av dem som kommer att hänvisas till andra sjukhus vet man i dag inte. Däremot kommer det bli en del begränsningar i verksamheten under några veckor i sommar. Det innebär bland annat att blivande föräldrar kan komma att bli hänvisade till andra sjukhus när förlossningen sätter igång.

- Vi bedömer att vi har patientsäker vård och det kommer vi att ha även i sommar, sa sjukhusdirektören Karin Rapp under presskonferensen.

Att verksamheten måste minskas under sommaren beror på att flera barnmorskor sagt upp sig tidigare. Dessutom innebar förra årets neddragningar att personalstyrkan minskade med en fjärdedel.

- Dessutom är det betydligt svårare att få sommarvikarier nu, säger Karin Rapp.

 Detta är ett utklipp i från Sundsvalls tidning... vad säger man? 

Nu ska jag ta mitt arga humör och avreagera mig i telefonen med syrran... 

 

 


RSS 2.0