Husvagnssemester

I söndags var det dags. Packa in packning och barn för att dra neröver....
Vi var sammanlagt 12 stycken... 3 familjer i 3 husvagnar. Det har varit en härlig vecka och det har varit mysigt att bo i husvagn.
 
Först blev det en tripp till Kolmårdens djurpark
 
Lite campingmys på Lovsjöbadens camping som ligger 2 mil utanför Jönköping
 
På väg till campingen stannade vi i Gränna för lunch och lite handling av polkagrisar. Jag glömde helt bort att fota där...  Jag blev trött i hjärnan av att köra med husvagnen på de små kullerstensgatorna där det var mötande trafik hela tiden.
 
En dagstripp till High Chaparral stod på schemat
 
Ena dagen åkte alla utom jag, mr A och Minnah till Astrid Lindgrens värld. Vi passade på att utforska Jönköping istället. Jo, inte helt ovanligt, men jag hittade lite fynd att shoppa
 
Vi såg en väldigt annorlunda människa där, han gick runt och sjöng för en krona... han sjöng inte helt okej kan jag berätta
Och jag hann även att leta reda på bästa hamburgerkedjan
 
Minnah har varit en riktig ängel under semester. När vi åkte hem, 75mil i ett svep så var hon inte heller speciellt missnöjd... Mitt vackerbarn
 
Nu är Minnahs första semester avklarad om hon verkade vara en nöjd tjej hela veckan. Jag bara längtar tills nästa gång hon får vara med om något nytt.
 
Det jag saknar mest med semestern- Att sova med Minnah varje natt
Det som var trevligast- Allt men att få umgås mycket med syrran och mina syskonbarn är guld värt
Minnet- Signes uttal om varg "En död varg är en bra varg"
Tuffast- Emma 1.6 år som är som en duracellkanin. När vi trodde att hon ov så stack det plötsligt upp ett huvud under gardinen
 
Nu är mitt batteri slut på datorn... på återseende
 
 

Jag glömde...

att lägga ut en jättehärlig bild!
Förra veckan var vi till mamma och hennes man på middag, när vi skulle åka hem så tyckte Svenne att Minnah skulle provsitta på hans HD
Hård brud
(Svenne håller hennes balans på ett udda sätt, haha)

Jag ligger lite efter...

kan man säga...
Jag har inte haft tid eller ork... igen.
Men jag börjar med förra fredagen. Det var en jättemysig dag på stranden med syrran, Anneli och alla barn.
Det var en riktig trevlig dag och Minnah badade för första gången i en sjö.
 
 
På kvällen blev det middag med Anneli och hennes familj hemma hos oss.
 
Ikväll blev det lite skrivet och mycket bilder...
 
I går kom vi hem efter en veckas husvagnssemester. Det var en jätte trevlig vecka och i morgon bloggar jag om den och lägger upp massor av bilder....
 
Nu ropar sängen!

Mysdag

Idag efter promenaden så bar det av till Lövudden som ligger i Norrhassel. Riktigt trevlig och mysig strand. Vi var 6 vuxna och 7 barn.
Minnah gungade för första gången och det riktigt lyste om henne
Gullefju
Mr A blev också lite leksugen så han gungade gungbräda med Signe
 
På eftermiddagen åkte vi och kikade lite runt i stan... var på södra berget för att kolla in nya vägen mm, då kläckte jag idén om att köpa med oss kinamat hem.
Minnah delade med mig, nasigoreng, och hon gillade det väldigt mycket.
Pappas flicka
 

Ur mitt huvud

Dagarna rinner iväg och ibland känns det som att jag bara irrar omkring och vet inte riktigt vart jag skall börja. Det jag vet är att mina dagar börjar med en timmes promenad runt byn och det tullar jag helst inte på, jag vill verkligen inte missa någon.
 
Det är sju dagar sedan som jag bloggade... sittandes med att försöka klura ut vad jag har gjort den senaste veckan så beslutade jag mig att ta en cigg istället.
I fredags var jag till doktorn angående min mage. Jag fick ta olika blodprover samt att jag fick en remiss till sjukhuset. Jag hoppas att det visar något så att jag får ett svar någongång. För visst skall en 34 årig tjej klara av att ta promenader utan att få så ont att jag inte kan ta ett djupt andetag och måste sakta in på tempot? Jag vägrar att ge upp promenaderna men det är inte skönt att gå med smärta.
 
I lördags var vi på släktträff i Sannan (Östavall) med mr A:s släkt. Alla är så lättsamma och även fast man inte träffa dem så ofta då många bor i Stockholm så känns det som jag har känt dem länge. Vi var 28 stycken och alla med strålande humör.
Vi hade lite otur med vädret eftersom det kom några skurar men det kunde ha varit värre så jag klagar inte.
Min släkt på mammas sida träffas ofta men när jag är i Sannan med lången så tänker jag att det skulle vara skoj om vi hittade på något. Bara träffas, äta lite, spela kubb, brännboll mm... en riktig slappardag med nära och kära...
Det slutar väl i att man får dra hem token hit på nått skoj :-)
Lite vackra vyer i Sannan... och lilla familjen såklart
 
I fredags fick Minnah en docka av sin mormor, hon älskar verkligen den..
 
 

Egentid

Medans mr A skjutsade hans dotter Tova på träningen, åkte till plantagen för att köpa gräsfrö och slutligen hälsa på hans föräldrar så passade jag på att vara hemma helt själv för att fixa lite hemma. Jag må ju säga att man hinner mycket när man är själv... Två tvättmaskiner körda, en diskmanskin, dammsugat, torkat golven och nu står två plåtar med nygräddade kanelbullar och svalnar.... och det doftar så gott! Varför kan jag inte bara sitta och ta det lugnt när jag är själv utan lilla Minnah? Men det är samtidigt skönt att få lite gjort.
 
Nu blir det Allsång på skansen och en ljummen bulle med ett glas mjölk

Det droppade...

.. om mig när jag kom in efter morgonens PW i spöregnet. När jag gick ut så duggade det lätt men när jag hade kommit en kilometer så vräkte det ner. Skam den som ger sig, det var bara att höja volymen i öronen och traska vidare. När jag väl kom in så började mr A att skratta åt mig och sedan fortsatte han "När jag och Minnah låg i sängen så tyckte jag att det dånade mot taket, fasen vad det regnade. Sedan kom jag på att du var ute och gick! Hahahaha" Han är en jäkla retsticka den där. Härromdagen sa han "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" när jag skulle ut.
Jag hoppas verkligen inte att det regnar på morgonkvisten för jag skall ut varje morgon.
 
Jag hittade en fin bild på Signe när vi var på cirkusbesök
 
Idag var jag i trädgårdslandet och plockade lite till middagen. Det är så mysigt att gå ut och plocka istället för åka till affären...
Jag måste säga att jag är lite stolt att jag har lyckats. Det är första gången som jag odlar något.
 
Mamma är riktigt duktig på blommor och på att påta på i trädgården. Jag har alltid trott att jag inte har ärvt den genen... I våras hade jag ingen aning om vad jag skulle göra med mina rosor så jag tog sekatören och klippte ner allt... Nu har dem blivit så vacker, kanske har jag lite gröna fingrar ifrån mamma ändå
 
Till sist... dagens middag satt som en fläskläpp

sockervadd och mys

Jag och Signe hade riktigt mysigt på cirkusen. Vi satt längst fram och såg allt jättebra. Visst, det var inte en så stor cirkus men det räckte för oss två.
Signe fick välja allt hon ville ha i godisväg... Det blev blå sockervadd, en stor hatt med popcorn och coca cola. Hon såg verkligen nöjd ut!
Det fanns kameler, hästar, lamer och illrar... Killen på bilden är 13 år och var jätte duktig. Den lättklädda tjejen var också jätteduktig när hon gjorde allt som inte jag kan göra på marken, i luften!
 
I måndags var jag hos doktorn eftersom jag har mått så dåligt. Proverna visade att det inte är något fel... Konstigt att må så dåligt när man är frisk kan jag tycka. 13 juli skall jag till doktorn igen för att göra en utredning på magen som har krånglat i många år. Vi får se hur det går.
 
Härromdagen var jag, Minnah och mr A på en "liten" shoppingtripp. Förutom massor av kläder på rean så gjorde vi ett riktigt fynd, en parasoll inkl allt för 500kr. Ordinarie pris brukar vara lätt över 1000..
Inte illa!
 
Enkel men mysig middag ute på altanen
I går morse när jag tog min dagliga PW så var det helt vindstilla... så vackert
Minnah gillade grädde till våfflorna idag

Inte helt bra

Även denna dag gick i slowmotion. Det blev vaken och vila skiftandes med besök på damernas mest hela dagen. I morgonbitti blir det ett samtal till vårdcentralen för nu är jag less på att må så här.
 
Mr A fick åka på affären... Han kom hem med lite fotbollsgodis, det märks att han gillar choklad...
Och till detta så blev det...
Jag vet någon som njuter av semestern och fotbollsfinalen. Tyvärr så gick jag med på att kika på fotboll i kväll. Det är ju trots allt final så det är bara att bita ihop.
Italienska målvakten ser fortfarande lustig ut med hårnålar.
 
Idag gick Minnah flera steg mellan mig och Mr A. Det bara släppte för henne och hon är så duktig!
Här kommer lite bilder ifrån den gångna veckan
Burre älskar melon, precis som sin mamma!
Burre har blivit stor tjej nu, hon kan sitta i en stol bredvid mormor och prata. Undra vad hon säger för spännande?!
En vacker sommardag, då passar vi på att utforska cykeln som Minnah fick av sin moster med familj.
 
I morgon spelar det ingen roll hur dålig jag är. Om jag så skall hasa mig fram på armbågarna så skall jag på cirkus med min systerdotter Signe.
Det var så länge sedan som vi umgicks och nu skall vi riktigt mysa på rad ETT!! Bara hon och jag

RSS 2.0