Trevlig dag

Lördagens böjade med att alla mina tre gudbarn kom för en liten picknick på stranden och bad. Det var några mysiga timmar men även utmattande.Jag är inte riktigt van med tre barn plus Hobbe som springer runt och har energi för ett helt fotbollslag. När mitt besök åkte så blev det en härlig tupplur ute i skuggan, jag måste ha somnat på engång och när jag vaknade så var det bara att göra sig iordning för en grill/pokerkväll med grabbarna på östermalm.
Kvällen började med en supergod middag med grillat och alla tillbehör. Efter ett tag fick jag ett samtal av min syster som frågade om jag ville följa med till Ullared på shopping, resan skulle avgå på söndagmorgon och vi skulle komma hem på tisdagen. Det var en tjej som hade hoppat av deras resa i sista sekunden. Men tyvärr kunde jag inte eftersom att jag måste jobba. Så otroligt synd för det skulle ha varit hur kul som helst. Sedan laddade vi upp för tre pokeromgångar. Jag lyckades att vinna två omgångar och det kändes ljuvligt! Jag tror att vi alla fyra blev ganska rund under fötterna. Som jag skrev tidigare så var det ju inte oväntat eftersom att han vi var hos är riktigt duktig på att blanda drinkar. Vi kom på att det skulle bli en liten sväng ner på krogen så ner mot stan det bar av och även fast vi kom ner sent så var det riktigt trevligt.
Idag har det däremot varit en mindre trevlig bakfylla..... Jag sov hos min vän i stan och när jag hade tagit en uppiggande dusch så insåg jag att borsten låg kvar hemma. Min vän som är av det manliga, lite tunnhåriga slaget har ju ingen borste eller kam, så där stog jag och kammade håret med en gaffel!! Det var ljuvligt väder ute men vi orkade inte med solen så vi gick på bio istället. The proposal, kan verkligen rekomendera filmen. Nu lockar sängen och imorgon är det åter dags för en dag med dubbla skift...

... men här sitter jag och är lite smådeppig för att jag inte kunde åka till Ullared..


Mina underbara gudbarn


Jag och Ebba myser i solen


En härlig sommardrink och en dooleys så klart!


Mycket jobb och lite sol

Vissa dagar är lite tråkigare än andra, idag var det en sån dag eftersom att det mesta av dagen gick åt till att jobba. Två jobb på samma dag kan bli trälig och man blir lite okoncentrerad. Men mellan mina jobb så hann jag med att hälsa på en vän i bergafjärden och sedan åka hem så att Hobbe fick bada medans jag satt och solade vid vattnet. Det är en väldigt avslappnande känsla att höra vågornas brus och fåglarnas kvitter. Tiden går otroligt fort när man har det skönt. eftersom att jag är ledig i helgen så planerade jag lite för mig själv att det blir en lugn lördag. Jag tänkte börja med en slapp dag på gräsmattan med sol, melon, mp3, lugnet och bara vara. Sedan åka in till stan för att grilla med två kompisar. Tänk vad mycket fel man kan ha! Lördagen i verkligheten består av att alla mina tre gudbarn kommer och leker med sina mammor i släptåg! Lugnet försvann likt ett höstlöv en stormig dag. Men jag klagar inte över det, jag älskar att vara gudmorsa och jag älskar dom små krypen. Efter att förhoppningsvis ha hunnit att vila lite så bär det iväg in till stan för en kväll med grillning, poker och drinkar med grabbarna. Kanske blir det en sväng ner till en av stans pubar. Men om jag känner mig själv rätt så trivs jag ganska bra dit vi ska. Det brukar sluta med en nostalgitripp vid stereon med rasta hunden, ebba grön mf. Plus att han är grymt duktig på att blanda drinkar så ja, när det är dax att gå så har mina fötter blivit lite rundare än normalt...

Med införskaffade hello kitty glassar så är det bara att ladda för en dag med barn och bus...


Äntligen sommar!!

Solen skiner, luften är härligt varm och man mår gott. Är sommaren här för att stanna den här gången? Jag hoppas verkligen det. Efter att ha slutat jobba kl 15:00 så bar det av hemåt. Jag var trött eftersom att jag steg upp kl 04:30 så det blev en skvallerblaska ute i solen. Hur härligt som helst! När jag blev less på solen, ja jag blev faktiskt det, så väntade lite pyssel och stök inne. Jag var ute och borstade Hobbe ca 19:30 och det var fortfarande hur varmt som helst. Hade jag varit piggare så skulle jag ha låtit lillkroppen badat men det tar så lång tid innan han torkar. Han får ta några dopp i helgen istället, och vem vet, jag kanske gör honom sällskap.
Hobbes nos har läkt riktigt bra och han är snart hel igen, mitt lillhjärta.

Min tankeverksamhet är i full gång och jag har otroligt mycket funderingar på både det ena och det andra. Jag känner att jag måste reda ut lite av dom innan jag lättar mitt lilla hjärta här....  men just nu känns vissa saker lite småjobbiga..



Snart är doggen helt lagad



svullnaden har gått ner bra, bara en liten bula kvar...


Rensning av tankar och plantering av blommor

Att jag alltid ska bli sjukt trött av att jobba förmiddagar, extra jobbigt är det nu på sommaren när vi sitter själv i 9timmar utan en kollega. Bara att få röka en cigg kan bli en hel vetenskap. Efter att jag nästan nickade till i soffan när jag kom hem så tog jag mig själv i kragen för att gå ut och plantera lite blommor. Nackdelen med att bara bo i hyres är att det inte känns så roligt att kosta på så mycket, plus att det inte finns så mycket att göra. Jag som älskar att pyssla och påta på. Med blommor är jag ingen stjärna direkt men tydligen så gick det skapligt iallafall. Jag skulle vilja göra så mycket. Jag som till och med gillar att klippa gräs...det är avkopplande på något sätt. Men jag får väll åka och vara pain in the as hos det lilla äcklet eller Pelle för jag vet att båda har lite att pyssla med. Jag trivs bra här hemma vid sjön, lugnet och naturen, plus att jag har bästa tänkvärda hyresvärdar. Men just nu är viljan att vilja ha något eget stor, att kunna gå ut på gården och pyssla några timmar för att sedan göra en härlig middag.  Jag känner att jag måste ta tag i den detaljen i mitt liv och jag har ju lite planer. Men det jag helst skulle vilja känns långt borta. Men man ska inte sluta att hoppas så jag dagdrömmer en stund till....







Som synes så blev det mycket rosa blommor i år....

Går livet förbi?

Efter att ha konstaterat att det snart är juli så började jag att fundera på vart året har tagit vägen. Låter jag bara livet gå förbi utan att tänka på att det är faktiskt bara är det ända liv jag har? Varför inte ta tillvara på dagarna lite bättre och försöka tänka på vad livet är värt iställe för att gå omkring och yra och fundera. Ibland känns det som att jag bara låter dagarna passera utan att jag egentligen bry mig, men kommer jag att ångra det?
Kanske saknar jag något att bygga på. Känna att det är min framtid och att jag kan skapa något? Går jag bara runt i samma spår och hoppas på något som kanske inte kommer att hända? Men att ta tag i dagarna och få dom bättre kan kännas lite jobbigt ibland. Jag blir trött för att jag börjar att tänka på vissa saker som jag saknar ifrån början av året. Låter jag livet smyga förbi med vilje utan att tänka på det?  Skulle det bli bättre då? Eller blir det bättre om jag greppar tag i allt  och satsar framåt?

Ute slår regnet mot marken, jag kan inte ta tag i mina blommor idag heller.... kanske i morgon.... eller kanske på onsdag... jag har ju bara tre kvar att plantera... kanske i kväll...

Vissa säger att dom blir tappad bakom en vagn någonstans, men ibland kan jag bli orolig för att bli tappad framför vagnen.... det gör nog ont..

Lite bakis men nöjd ändå

Efter mitt arbete igår så bar det iväg till Grönviken för 30-års fest/midsommarfest. I början så hade jag lite svårt att koppla av eftersom att det kändes dumt att lämna bort Hobbe när han var skadad. Men när jag ringde Anneli så blev jag lättad, hon berättade att han busade med 5månaders Quattro som en tok och han verkade inte ha ont. Senare fick jag en bild på två sovande hundar bredvid varandra. Då kunde den oroliga matte som jag var... koppla av och bli partymatte! Det var ett jätte trevligt gäng som jag var med så det var inte alls svårt att bli lite rund under fötterna. Men Annie, vad hon var duktig på att laga mat. Jag saknar hennes mat idag...
Efter snapsvisor, mat och allsång så trivdes jag mycket. Inga skandaler, bara lugn och fin. Men däremot så lyckades Pelle att springa in i ett träd! Men herre gud, hur lyckas man med det?! Tyvärr så  vet jag inte när vi lämnade festen, men en sak vet jag och det är att jag inte har mått bra idag! Det har varit en dag i slow motion och det är snart dags för sängen i hopp om att jag är piggare i morgon.
Men jag har haft en underbar midsommar som värmer i mitt hjärta. Tack mina underbara vänner!


Hobbes ajaj nos. Lillnosen är helt uppsväld och sårig, men som tur är så verkar han inte ha ont.

        
        

Några av oss som var med igår.

        
        

Lite smått och gott!


Nos med blod på...

Gårdagen bestod av en arbetsdag och sedan en massa stress sör att hinna att få klart allt inför midsommarafton. att man kan bli på dåligt humör pga folk som kör som om dom inte skulle ha körkort är inte så svårt när man är ute i trafiken en dag innan midsommar. Efter ett försök att handla blommor gjorde inte saken bättre. Men herre gud! I denna stund saknade jag min underbara mamma som är en klippa på blommor. Men det gick bra till slut i allafall.
Sedan var det bara hem för att göra Hobbe midsommarfin eftersom att han ska fira midsommar med Anneli och hennes familj. Klippa tassar, klippa klor och ett bad med muminschampo gjorde susen. Nu doftar lillkroppen äpple!
Jag åkte till Anneli och lämnade min bil så att hon har något att åka i och efter det så åkte jag till en arbetskompis. Hon var hundvakt så Hobbe och hunden fick träffas, det gick ju bra i några sekunder men sen blev det ett slagsmål och Hobbe gjorde illa lilla nosnäsan. Det såg värre ut än vad det var med tanke på allt blod som kom. Men pjålig som jag är så slutade det med att vi låg skeden hela natten. Men min arbetskompis blev orolig och det lät som hon fick skuldkänslor, men det är ju sånt som kan hända i djurlivet och det blev inte några större skador. Det var nog bara Hobbes stolthet som fick sig en törn. Men som plåster på såret blev det en liten chees på max och sedan mådde han lite bättre. Min lilla guldklimp....

Idag är det midsommarafton och jag sitter på jobbet i vanlig ordning. Jag slutar 16:00 och sedan bär det av till fest med några kompisar på alnö. Det ska bli jätte trevligt. Jag hoppas att det blir bättre väder, men egentligen är det huvudsaken att det inte börjar att regnar. Hobbe ligger här bredvid med uppsväld nos. Jag måste försöka att få tag på någon som kan komma med sårrengöring men det är lättare sagt än gjort. Men jag har en kollega som är jätte duktig med djur så han ska komma och kolla på lillkroppen nu så jag känner mig lugn.

Ha en trevlig midsommar alla!!

Härlig dag med spa

Efter att ha varit hos optikern för att få ett konstaterade att mina linser inte passade, att vänsterlinsen gjorde att jag fick 70% sämre syn på det ögat, kändes det lite skönt för då vet jag vad som är felet. Efter besöket så var det dags att åka hem för att gå en snabbis med Hobbe och packa. Iväg det bar upp till södra berget för några timmars spa. Första tanken var ' hur ska jag kunna hålla alla kroppsdelar på plats?' Att hålla in det som jag inte gillar... Med tanke på att jag hade tänkt att badsäsongen skulle börja lite senare så har jag inte hunnit att försöka gå ner de kilon jag vill. Mitt närmsta mål är 7kilo, men när jag har nått de så sätter jag nya. Men what a fuck tänkte jag sedan... jag är som jag är... det får duga så länge.
Men det var otroligt skönt att bara slappna av och må gott, inte tänka på klockan, sitta i en varm pool, äta melon och surra. Men hallå!! vita badrockar till en liten gris!
Sedan åkte vi till resturang Viktoria och åt god mat. Så, ja det har varit en riktigt avkopplande dag med trevligt sällskap.

Idag kom Göran hem för en semester på 7veckor hemma i Sverige. Jag är lite avis på honom men det ska bli skoj att ses någon dag framöver. Även fast det är slut mellan oss så håller vi kontakten för vi är goda vänner, och jag gillar det för han är en härlig människa som jag inte vill förlora.

En slapp helg



Fånga dagen... jo det gjorde jag i går kväll iform av en middag hos min underbara mamma och hennes man för att sedan åka hem till en myskväll med hunden. Det blev en riktig skön och avslappnad kväll med Hobbe och film. Med tanke på att jag har varit sjuk och jobbat iallafall så kände jag mig sliten. En vän som spelade poker ringde och fyllesurrade lite, han berättade att han har slutat att läsa min blogg pga att han ser inte mig som den svaga tjej han får en bild av på bloggen. Han tycker att det känns fel. Ja, han känner mig väl med  tanke på att vi var sambor i några år och förlovad, men på något sätt blev jag lite brydd på att han kan ha feltolkat lite...För att bena ut problemet och för att ingen
annan ska tro att jag är en svag liten tjej, så förklarar jag här och nu hur jag är. Jag ser mig själv som ganska stark med tanke på att jag har gått igenom mycket men har alltid lyckats att gå igenom mina svårigheter på något sätt. Visst tänker jag på mitt förflutna ibland och känner mig nere, då skriver jag av mig här på bloggen. Visst är jag ledsen innombords även fast jag inte visar det, men jag är glad ofta också. För det mesta är jag nog en glad tjej. Och visst är det väll så att det som inte dödar, det härdar? Det här med känslor är inte mina starka sidor och jag visar dom sällan, men dom finns där. Min självkänsla däremot är väll inte så mycket att hänga i julgranen men jag jobbar på det. Min vän sa att han tyckte att jag ska förså hur vacker jag är och vilken underbar och rolig tjej jag är. Nja det tar nog ett tag innan jag når dit...
En annan vän som jag hörde i bakgrunden var nog inte heller nykter med tanke på hans byxproblem, men jag hörde hur han pratade om mig, om att jag var 'en av grabbarna', först tänkte jag... 'Hallå!! jag är tjej'... men sedan tog jag det som en komplemang. Jag gillar att vara en av grabbarna i det där gänget för dom är så himla trevlig och lättsam. Jag hoppas att det strax blir en pokerkväll som jag kan vara med på.

Imorse när jag vaknade och kikade lite tröttsamt på klockan så fick jag lite panik, 13:10!! fasen vad trött jag måste ha varit!! Bredvid mig så låg Hobbe på rygg och sov djupt, att inte han har väkt mig för att få göra sina behov. Men det är skönt att han är lat så att jag få sova ut riktigt ibland.
Sedan bar det av till lilla familjen i specksta för middag och lite mys.... trodde jag, det blev middag och barn med någon slags konstig överskottsenergi. Men det är iallafall härligt att vara där och få en liten (i det här fallet stor) dos av mina underbara gudbarn. Jo, att träffa Anneli är ju också trevligt. Min underbara vän ska ta hand om Hobbe på midsommarafton så att jag kan umgås med mina vänner. Vad skulle jag göra utan henne i mitt liv, hon är min klippa.
Väl hemma känner jag lugnet, och konstigt nog så är jag trött igen....







En stolt moster.

Efter att ha jobbat 5-13 så var jag och hämtade min systerdotter på dagis. Alltså man blir ju tokigt glad av dom små trollen! Så fort hon ser mig så kommer hon springande för att ge mig en bamsekram så att jag håller på att trilla i backen. Vi plockade blommor hela vägen hem och jag blev glatt överraskad av att hon var så lättsam när hennes mamma inte var med. Det är första gången som hon var med mig och jag blev glad att det gick så lätt. Vi byggde lite lego, åt glass och öppnade presenter som jag hade köpt i Tallin. När syrran kom hem så åt vi och umgicks lite men det blev dags för mig att åka hem. Jag skulle inte få åka utan att ta med henne, jag blir ju så rörd och skulle jag inte ha jobbat inatt så hade jag stannat kvar på en myskväll. Men det var bara att åka hem, göra Signe besviken och hoppa ner i sängen för att vila inför mitt andra pass på en dag. Känns tungt men det är bara att bita ihop. Min underbar vän erbjöd sig att ta Hobbe under natten och morgondagen så att jag får sova ut ordentligt. Vad skulle jag göra utan mina underbara vänner?

Jag är en stolt moster och gudmorsa till tre underbara små prinsessor. Vet inte vad jag skulle göra utan dom.

En tråkig onsdag

Att stiga upp och börja jobba klockan 05:00 och vara sjuk är inget att föreslå. Jag orkade inte med en hel arbetsdag så jag åkte hem klockan 10:00. Efter att ha legat och kurrerat i 4 timmar med en härlig djup sömn så väcktes jag av ett trevligt telefonsamtal.
Efter att ha hasat runt hemma i min flanellpyamas och håret rakt ut så bestämde jag mig för att gå med Hobbe. Tack gode gud för det!! För när jag kom tillbaka hem så hörde jag hur en motorcyckel komma, ja det var tur att jag hann att byta om och sätta upp håret för där kom han.... han som hade köpt blommor för att jag var sjuk. En otroligt underbar överaskning som jag kan leva på länge. Han säger ofta att han tycker att jag är söt och han säger det ofta för då kanske jag tar åt mig någon gång. Ja, han har rätt när han säger att jag inte tar åt mig för jag har lite svårt att förstå hur någon kan tycka att jag är så söt eftersom att jag inte ser mig själv så. Kanske lyckas han att omvända mig i den frågan men än så länge känner jag mig som en ganska tjock tjej som ser alldaglig ut....

Kollade nyss på Gray´s Anatomy.... fan vilken tur att jag var själv för det var ett otroligt sorligt avsnitt så dom stora tårarna åkte ganska fort nerför mina kinder...  Izzie kan ju inte dö!!!!! fan! Och inte Goeorge heller.... fan fan fan det får bara inte hända.



Mina vackra blommor som jag fick ifrån den mysiga mannen...

En trevlig helg i Tallin

I lördags bar det iväg till Tallin och jag och mina sju vänner var laddad för en kanonhelg till havs. Det var en väldigt trevlig kryssning med mycket skratt. På lördagkväll blev det party för alla utom en som sov ganska mycket. Vi var och lyssnade på en trubadur som var otroligt duktig och med tanke på att min vän Johan sjunger som en gud och det gör även min andra vän Micke, så slutade det med att dom stog på scenen och sjung. Helt otroligt vad dom fick mycket applåder!  Men det är dom helt klart värda. Sedan bar det iväg till discot där det var kanonmusik och det slutade med att jag gick till hytten barfota för mina fötter hade dansat för mycket. Men fasen vad skoj det var. På söndagen tror jag inte att någon av oss var speciellt pigg när vi skulle in till Tallin och flanera, Vi gick mest omkring och bara var lite halvseg. Men på kvällen var det dags igen för lite party. Tyvärr så var jag inte så pigg på grund av partykvällen innan så det blev en ganska lugn kväll.... eller det beror på vad man jämför med. Vi var även denna kväll och lyssnade på trubaduren och det slutade med att Micke gick upp och körde en låt, alltså grabben var dyngfull men lyckades iallafall att vara lysande. Efter ett tag så ropade trubaduren upp Johan, lite blygt gick han upp på scenen, sjöng medans trubaduren spelade gitarr och hela puben jublade. Han har en otrolig röst som gör att man nästan får gåshud.
Känslan av att åka iväg och vara ute på havs utan en fungerande telefon är ganska befriande och man känner att man inte har några måsten. Visst saknar man vissa saker som har blivit lite av en vana men det gick bra ändå.
När vi kom till Stockholm igen med båten så hann vi med att åka in till staden för en lunch. Mitt shoppingsug slog till och jag gick (med ett snabbare tempo) i lite affärer medans de andra åt. Jo jag hann med att fynda lite.
Hemfärden körde jag hela vägen och såg mina vänner sova, jag blev lite avundsjuk men det gick bra.
Helgen blev lyckad och jag känner att vi måste dra ihop en resa igen till sensommaren.

Imorse var det dock inte lika trevligt, jag vaknade av att jag hade ont i halsen och kände mig febrig. Det är bara att bita i det sura äpplet eftersom att det var ganska självförvållat eftersom att jag stog ute på däck med en liten klänning.....




En otroligt duktig trubadur



Ja, vad säger man? Dom är sig alltid lik....


Känner ett behov av....

.... hm..... mycket. Men vart tog min ork vägen? Jag har känt mig ganska trött nu på slutet och det ska bli otroligt skönt att komma iväg till Tallin ihelgen med mina härliga vänner. När min äldsta vän i ligan ropar 'Paaarrrttyyyy' då vet man att han är på gång och då blir det inte tråkigt. Det som är synd är att min bästa vän inte kan följa med. Hon var i Spanien förra veckan det lilla äcklet....
I dag träffade jag min mamma, morbror och moster... min ork kom tillbaka och dom måste ha trott att jag hade damp. Ja, det kanske var så.... Men efter att ha varit en ordentlig tjej i en dag så var jag tvungen att ta fram min sida som finns där inne, som är lite gömd innan jag känner personer väl..... väldigt väl. Min familj och mina närmsta vänner är ganska van att jag skenar iväg lite ibland... men jag bara myser... och har jätte skoj! Min familj betyder oerhört mycket för mig och jag slappnar av när jag är med dom. Fanns det ett världens bästa mammapris så skulle min mamma ha fått det, det lilla livet. Hon är den ordentliga av oss och jag ser att hon suckar åt mig och min moster viss gånger. Men ibland kan även hon få till tokiga saker. En bra replik är 'ja, nu är det blåbär i luften'. Hon är ju så härligt yr ibland!

Igår var jag på bio, det kändes som att det var en evighet sedan sist och det var riktigt trevligt. Filmen var lite skum men bra iallafall. Mitt sällskap var mysigt och jag var riktigt nöjd över kvällen. Jag måste ta mig i kragen och börja att komma ut och hitta på något annat än krogen.



Jag börjar att bli sugen på en ny tatuering igen...


Abbraccio


Den lilla flickan...

Skuggan finns alltid där i bakrunden, men den träder fram ibland som en stor saknad, saknad av något som inte finns och när den fanns så var det inte tillräckligt länge. Att sakna något som man inte haft kan låta konstigt men det går. Ibland kan det gå flera veckor utan saknad men ibland kommer den lilla skuggan fram, och den får vara där även fast det kan göra ont och den kommer att finnas där hela livet. Vissa beslut i den lilla flickans liv kanske blev rätt även fast dom blev fel. Då tyckte flickan att det var rätt beslut men i äldre dagar kan hon känna saknaden och lite av skammen.
Den lilla flickan vet att det inte går att ersätta vissa saker men hoppas iallafall på att det kan bli något som är jämlikt. Den lilla skuggan kunde varit underbar, det är något som flickan aldrig får veta och det är något som kommer att sörjas, kanske hela livet. En vis kvinna i den lilla flickans liv sa att det är något som man får bära med sig hela livet, men det går.
Ibland kommer den lilla skuggan fram när flickan umgås med sin extra familj och flickan tror att hennes vän vet det. Den lilla flickan tycker fortfarande att det är svårt att prata ingående om det så därför tar hon aldrig upp det med någon. Det är hennes hemlighet som inte så många i hennes omgivning vet.

Den lilla flickan fäller en tår och känner saknaden av den lilla skuggan men hoppas på att hon får en ny chans en vacker dag.


RSS 2.0