Slö semester

Dagarna bara rusar iväg känns det som. Jag har inte hittat på så mycket, utan bara har kopplat av och varit ledig. Förutom några undantagstimmar på facket. Även fast jag inte har varit så aktiv så är jag ganska nöjd med sommaren. Visst har jag några tankar om olika saker, men vem har inte det??
Jag har haft många trevliga kvällar med film och surr, jag har känt mig avslappnad i min väns sällskap och jag hoppas att det kommer flera såna tillfällen.
Jag har funderat på att avsäga mig mina fackliga uppdrag pga vissa saker, ja vi kan kalla dom för personliga skäl. Jag trivs med att jobba facklig och jag står för det fackliga löftet. Det är ju inte så svårt och det borde flera göra.  
         
" Vi lovar att aldrig sälja vårt arbete till lägre pris och sämre villkor än det vi lovat varandra. Vi lovar varandra detta i den djupa insikten, att om vi håller detta löfte så måste arbetsgivaren betala"

För vem vill ha flera olika jobb för att överleva?? Jag skulle kunna diskutera vad facket står för i evigheter. Vem vet vad sveriges lägsta lagliga lön är?? Jo det är 0:-. Tack vare att vi förhandlar om våra avtal och värnar om kollektivavtalet så har vi den lön vi har idag, vi kämpar vidare för att få den bättre men flera borde tycka att det är viktigt. Om man inte är villig att kämpa för sina rättigheter och ha en bra arbetsplats... varför ska man då klaga??? Många gör det och då brukar jag fråga vad dom gör för att få det bättre... då blir det tyst.

Nä nu ska jag fortsätta att njuta av semestern...

Härliga sol tittade fram till slut!

Det var helt ljuvligt att vakna och märka att det var kanonväder ute. förmiddagen tillbringade jag på facket för att få undan lite stök. Det var väldigt lugnt och trevligt där.... bara jag jobbade. man får mycket gjort när det inte kommer folk som vill surra.
Väl hemma igen så blev det ligga på gräsmattan, jag fattar inte men jag har alltid en förmåga att somna när jag lägger mig ute. Otroligt skönt och det var tur att jag inte brännde hela ryggen. I morgon hoppas jag på fint väder för att kunna sola framsidan så att jag får en jämn bränna. Jag lyckades även att somna på soffan när jag gick in... jag blir lite för slö när jag har semester. Men när jag vaknade så blev det en trevlig konversation på chatten.... en tanke är fortfarande kvar i huvudet....
Jag blev bjuden på middag av min lilla gulliga moster. Jätte trevligt eftersom att min kusin var där också. Mycket surr och skratt och jag häpnas varje gång jag ser den lilla tarmen äta såååå mycket mat. Helt otroligt.

Idag bokade vi Furuviksresan, det blev 10-11augusti. Det ska bli mysigt (men jobbigt) att umgås med alla mina tre gudbarn under två dagar, plus att det är skoj att kika på alla djuren.
Jag och min lilla vän bestämde även att vi ska försöka att komma iväg på drakbåtsrodden nästa lördag. Håll i hatten, nu är vi på gång igen!!! Den här gången blir det förhoppningsvis ingen boxning, utan bara ha det trevligt och må gott. I like that.

Nä nu skall jag krypa ner i sängen. Imorgon väntas det mera fackligt arbete.


Bortgången och hemkommen

Det var några dagar sedan jag skrev eftersom att jag har varit borta plus att jag har varit så otroligt trött och seg.
Helgen har varit trevlig med mycket härligt folk. Jag glömde tyvärr min kabel i armsjön så jag kan inte föra över några bilder ifrån kameran. Jag bestämde mig för att åka hem en dag tidigare än bestämt av olika anledningar, men i överlag så har jag mått gott.
Jag kom hem ganska sent på lördagkväll så söndagen gick åt till att tvätta, slöa och äta kinamat. Det var Hobbes födelsedag så hans frukost bestod av kalvsylta och kvällsgodis blev ett stort ben. Han mådde så gott min lilla rackare.
Idag har jag haft det riktigt trevligt. Dagen började med en lunch och lite shopping med min lilla vän. Det var länge sedan vi gick på stan utan hennes småtroll så det kändes lite tomt men samtidigt skönt att bara få umgås med henne utan barn. Det blir lite mer umgås då.
När jag kom hem satt jag mig vid datorn, jag började chatta med en vän som hade förslaget att komma förbi och kika på film. Sagt och gjort, en timme senare kom det trevliga besöket och vi kikade på två filmer som var bra. Egentligen så känner vi inte varandra så väl men jag trivs i sällskapet eftersom allt är så lättsamt och man kan vara sig själv. Det känns som att vi har mycket lika funderingar och lika tankesätt så det är trevligt att bara sitta och surra.

Det känns som att dagen inte kunde bli så mycket bättre. En slapp dag med trevliga sällskap. Precis vad jag behövde, jag känner mig på gott humör. Tack trevliga människor för att ni finns i mitt liv.

Första dagen i Armsjön

Grått, trist och regnigt... Men vad gör det? När bär det av till Pelles stuga i armsjön. När vi väl kom fram så hade vi tur att det var uppehåll. Vi packade in vår enorma packning, den tog upp hela baksätet, fast det kanske är dumt att anklaga Pelle eftersom att han hade en väska med sig och resten var mitt.
Det första som man alltid känner när man kommer hit är ett härligt avkopplande lugn, att bara vara och inte har några måsten. Hobbe trivs eftersom att han är lös hela tiden och går mest och myser... lillkroppen... det har börjat märkas ganska väl att han är gammal, han orkar inte så mycket längre plus att han börjar att bli stel. Ibland får jag en klump av oror i magen om att han kanske inte har så långt kvar. Fy vad hemskt, hur ska jag klara mig igenom det?
Igår tog vi en sväng med båten, det var riktigt skönt. Vi åkte en sväng till en jättefin strand för att hämta sand till ett ljusarrangemang, som Pelle sedan silade ur en gammal tratt så att det bara blev det allra finaste sanden kvar.
Vi åt en god tacopaj med tillhörande rosévin.. mmm vad gott!
Senare på kvällen var det dags att spöa Pelle i Sundsvallsspelet! Jag vann tre av fyra gånger och det kommer han nog att få höra ganska länge!
Nä nu ska jag mysa vidare och se vad den här dagen har att ge. Idag kommer några till så det lär bli mera rosévin, dooleys och avkoppling.


Här är vårat hem dom kommande dagarna

Hobbe åker båt

Det är ju klart att Hobbe ska sitta bredvid matte.

En härlig strand, synd att inte vädret var bättre så att man kunde steka fläsket :-)

Sexualundervisning?!

Igår var det dags för syrrans sambo Niclas att bli gammal, han fyllde 36 så jag var där och firade honom. Jag blev kvar i fyra timmar så jag hann med både fika och middag. Bra planerat tyckte jag! Plus att jag fick umgås lite med min systerdotter. Sedan var jag hem och packade lite för en övernattning hos lilla familjen eftersom att jag skulle vara barnvakt på morgonen. Det var trevligt att komma dit, det började med en promenad med hundarna, Hobbes kompis Quattro var också där. Sedan blev det chips, dipp, jordnötsringar och cider! Lovley! Vi insåg ganska snabbt att båda var trött så vi lade oss i skaplig tid.
När jag vaknade var det bara jag, två hundar och två småtroll. vi passade på att mysa i sängen innan det var dags för frukost. När jag höll på att plocka av bordet som kom det några frågor... " Jessica, har vi sugit på dina nissar? " sa Ebba... " Nä, ni sög ju på mammas tissar när ni var små" blev svaret, efter ett tag kom nästa... " Jessica, har alla pojkar snopp?"..." Ja,Amanda, alla pojkar har snopp" svarade jag "Har du snopp?" ... " Nä jag är ju en tjej"  " Pappa har en snopp" sa Ebba, "ja, han har en snopp" sa jag och tänkte, det är ju därför ni finns, men det sa jag inte högt för förklaringen till det kunde jag absolut inte förklara för en tjej på snart 3år och en på 4år. Det började bli svettigt men som tur var så fortsatte dom att knåda med gubblera. När jag gick och duschade så hörde jag helt plötsligt: " Jessica, jag är klar nu"  Jag kände hur paniken steg, där stog jag med balsam i håret och Amanda satt på toaletten och hade gjort sitt stora behov! " Räkna till tio Amanda, jag är snart klar!" jag höll på att slå ihjäl mig där i badkaret medans jag hörde gullungen räkna snällt till tio. Senare hörde jag Ebba " Det är bajs på min matta"  Då hade Quattro gjort sina behov där...  Dom är ju så underbara och jag gillar att vara barnvakt men jag blir otroligt trött... nu har jag legat i soffan i flera timmar och är orkeslös. Jag är van lugnet hemma med en hund som bara ligger och dräller runt på golvet.


Födelsedagsgrabben


Signe, min systerdotter


Syrran och Signe


Hobbes nya kompis Quattro. ett energiknippe


Anneli och Ebba kokar lingonsylt


Amanda


Stolt gudmorsa


Gubblera är bra att ta till när man inte vill svara på frågor :-)


Grått ute men trevligt sällskap

Regnet öser ner och det är grått. De obligatoriska promenaderna är mindre trevliga när det står som spön i backen. Efter att ha bestämt med en av mina vänner att luncha tillsammans så ringde nästa och ville ha sällskap till ikea.... kul tänkte jag, för där lär ju hela stan vara när det inte går att vara ute men det är bara att bita ihop och följa med. Det slutade med att vi åkte ut alla tre (fem med Annelis döttrar). Och JA jag hade rätt, det var packat med bilar på parkeringen men det är tur att det är så stort så man märker inte av allt folk inomhus. Vi shoppade lite småplock och sedan bar det av hem. Jag har varit lite sällskapsjuk idag så jag bjöd in en vän på en slapp kväll med varma mackor. Mmm vad gott det var!

Förut idag kom jag att tänka på en sak som min moster sa i fredags... lite salongsberusad och hon kanske inte tänkte på formuleringen " Fatta hur mycket låtar man kan, men inte fatta att man kan..."  sedan sjöng hon vidare. Detta stämmer ganska bra, inte bara när det gäller låtar, man har nog mer kapacitet än man själv anar och man är starkare än vad man tror.... vissa saker tror man inte att man ska lyckas att ta sig igenom men på något sätt går det iallafall och ett plus är att man har blivit en erfarenhet rikare på kuppen.

Grilla, skoj.... fläskläpp och utslängd...

Dagens början bestod av en riktig avslappnande förmiddag liggandes på gräsmattan i solen. Så ljuvligt och så skönt.
Sedan bar det av till östermalm för grillning med min mamma, moster och tre av deras vänner. Ja, medelåldern var ganska hög men det var riktigt trevligt med mycket skratt, allsång och god mat. Det är inte bara män som kan grilla, Ann var en suverän kock! Vi satt i nästan åtta timmar men det kändes mycket kortare, tiden rinner i väg när det är så trevligt.
Senare blev det en tripp till en av stadens pub, Daltons, ja jag brukar inte gå dit eftersom att det inte är mitt favorithak... ja senare skulle jag få detta bekräftat. Det var mycket folk men vi stog där och kikade på alla som sjöng karaoke, efter en stund så blev det ett bord ledigt så vi satt oss och surrade, sjöng och bara hade det trevligt.... jo men vad händer... Mitt i ett samtal med mamma så kom en medelålders kvinna och sa att jag skulle flytta på mig. Nä sa jag eftersom att man kan inte bara be folk flytta på sig för att hon satt där för flera timmar sedan. Tydligen så blev människan arg på mig så hon slog till mig med en hård handflata rakt över munnen. Mitt humör blev snabbt lite sämre och det var första gången som jag sa kärringjävel till någon under hela mitt liv. Det var många som blev förbannad på kvinnan och till slut gick hon i allafall. Senare så träffade jag två vänner som jag inte sett på ca tio år. När vi stog och surrade så fick jag helt plötsligt ett knytnävsslag i bakhuvudet! Det var kvinnans dotter och jag blev galen. Jag gick efter och var kanske lite för elak för när jag var på väg på henne så kom plötsligt vakten och bar ut mig, jag försökte att bryta mig loss (och det är ju nödvändigt... inte). Men när han fick förklaringen så blev dom andra utsläng och jag fick komma in igen. Det pinsamma var att många, typ alla såg när jag blev utburen och skitförbannad så dom måste ha trott att jag var galen. jaja, nu trodde jag att det var lugnt... men... när dom stängde och vi gick ut så stog mor och dotter och väntade. Det blev en diskussion och min morbrors sambo försökte att prata med dom eftersom att nästan alla i min släkt känner den sliskiga lilla damen, men det gick inte och dottern spottar henne i ansiktet. Inte så moget... efter några sekunder kommer dotterns vän fram och berättar att hon har hepatit c. Hur f**n kan man spotta någon i ansiktet då??? Efter en stund var det dags att gå hem och sova med en fläskläpp och ömmande bakhuvud. Lovley pub det där! Jag lär ju inte bli stamkund iallafall....


min mamma och moster




Pelle kom förbi en sväng.....och min mosters lillhuvud



Ann & Pia


mamma gör något slags partytrick


Seg dag

Varför blir man otroligt trött när man går på semester? Är det inte då man ska känna sig avkopplad och bara njuta? Jag har gått som en zombi i två dagar och jäspat. Idag lade jag mig ute på gräset för att vila, det blev inte långvarit eftersom att det började åska och blixtra som bara den.
Senare åkte jag till min vän för att vara barnvakt några timmar. Jag fick dom två trollen att hjälpa mig att städa deras rum och göra fint tills mamma kom hem. Hon blev tacksam och glad. Kan jag underlätta för henne så gör jag alltid det.
När jag väl kom hem så var jag utmattad, när man inte har barn själv och sitter barvakt i 4 timmar så är tankeverksamheten slutkörd så jag somnade ganska fort på soffan.

När jag och Hobbe tog vår kvällspromenad så var jag tvungen att gå in och hämta min trogna vän... kameran. Det var ett så härligt sken ute över sjön, vattnet var helt rosa. Det blev inte ett helt bra foto men det syns lite.


Början på något vackert

Jag blir sakta smekt över mitt ansikte, det känns ljuvligt. Jag känner värmen inom mig sakta växer. En vindpust tar bort  håret ifrån mitt ansikte och jag känner hur stark längtan är. Kläderna faller av och jag uppfylls av värme mot min kropp och jag mår som en liten prinsessa. Kan det vara så här underbart tänker jag i min tysthet och ler lite blygt. Det finns fortfarande något som skymmer den rätta känslan men det går att ignorera tillsvidare. Kan det vara början på något vackert som kommer att hålla i sig ett tag?Jag ligger och bara njuter av situationen och hör någon som flåsar bakom mig.
Hobbe gillar inte solen lika mycket som jag gör.. Men jag hoppas att molnen försvinner och att det blir ljuvligt soligt resten av sommaren.

Idag hittade jag ett klipp ifrån YouTube på en av minna vänners blogg. Helt fantastiskt  och mäktigt så jag måste lägga upp den här oxå.


Bor jag mitt i ett zoo?

Jag har bott här i snart två år och under det första så hade jag och Hobbe en promenadkompis väldigt ofta av en frisk och fin räv. Den gick ofta med på hela promenaderna fast med ett avstånd.Det hände en gång att han låg på gräsmattan och väntade. Det var ju smågulligt tills det blev smårävar... då blev jag lite rädd för vad räven skulle göra. Nu på slutet har jag inte sett den, men då istället har jag sett en och annan grävling och dom är ju inte alls hippa. Igår när jag var på väg till jobbet så råkade jag att köra över en.... en krake mindre... för ungefär en månad sedan så var jag och Hobbe på en promenad igen... vad ser jag då längre fram på vägen... min stora skräck! En orm! Fy vad äckligt.. nu vågar jag knappt att gå den vägen men jag försöker att inte tänka på den. Jaja Men det har även setts en björn här i skogarna och det känns som att möta den är lite läskigare än en orm som åker över vägen. Och inte nog med det, idag när jag pratade med min hyresvärd så berättade hon att två stycken grannar har sett en varg här. så nu går jag mina promenader som en hispig människa som flyger en halvmeter i luften bara det prasslar till lite i buskarna. Herre gud!!
Jag mitt i naturen är ingen lyckträff ibland, speciellt inte när alla vilda djur är inpå knuten.

Bor jag mitt i ett zoo eller är det bara jag som få panik för sånt som man skall ta för givet när man bor en mil utanför staden?


Söndag...

Att jobba hela dagen och sedan gå på fest är inte alltid så lyckat. När klockan var vid 21:00 så kom nämligen mina första jäspningar, och det blev inte bättre. När jag är trött så känner jag mig fruktansvärt tråkig plus att jag tycker att allt är tråkigt. Det var ett bra beslut att åka hem redan vid 01 och jag tyckte att det var lite synd att jag inte kom på idén tidigare.
Ibland känns det som att jag inte gillar riktigt samma saker som mina vänner. Visst är det härligt när folk är duktiga på att spela gitarr och sjönga, men inte en hel kväll. Jag gillar hellre att sitta och äta gott, mysa,surra och ha lite bakgrundsmusik och bara må gott. Av det gäng som jag brukar vara ute med så verkar det bara vara jag som är så vilket är lite tråkigt. Visst är det skoj med allsång, gitarr och sånt men inte hela fester och jämt..... gud vad jag känner mig tråkig...
Jag skulle ha varit ledig idag men det fattas folk på mitt jobb så min arbetstid i dag är 22-06. phu hur ska det gå? Jag som inte har arbetat nattskift på evigheter. Jag har förberett en liten picknickpåse att ta med som består av melon, jordgubbar och körsbär... och en leverpastejsmörgås! Just nu känns det som att det ska bli ganska mysigt att krypa ner i arbetsstolen och ta på mig filten och ta fram frukten...

Idag har jag känt mig avslappnad och lugn... kanske är det tanken på att semestern är väldigt nära eller så är det att jag försöker att intala mig själv på att jag inte behöver göra allt på samma gång och att jag sätta mig själv först och inte andra. Det är ju iallafall mitt liv så då borde väll jag vara huvudpersonen??


Blandade känslor

Ska man ha dåligt samvete för att man går den väg som är bäst för sig själv? Igår gjorde jag en människa kanske lite ledsen och besviken. Jag avslutade en dejtning som har varat ett tag. Jag kände att jag tyckte att det var för komplicerat och att det analyserades för mycket. En stor del till att det blev så här är också är att jag inte har kommit över han med det underbara leendet än. Han finns fortfarande i mina tankar och det gör att jag inte kan ge någon annan en ärlig chans. Jag har funderat mycket på om jag vill släppa han ur mina tankar? Hoppas jag fortfarande? Jag vet faktiskt inte. Men det jag vet är att jag var otroligt kär i honom och det försvinner inte bara på någon månad. Jag fastnade för honom första gången jag såg han och det var många år sedan så att glömma och gå vidare tar nog en stund.
Nu ska jag vara singel i sommar och bara njuta och må gott. Ta dagen som den kommer...

Idag jobbar jag 6-16 och sedan är det dags att åka till en vän som fyller år. Det skulle bli grillparty men som vädret ser så blev det beslutat att det bara blir party och det fungerar kanon det med. Jag tror att det blir en trevlig kväll som det alltid har en förmåga att bli!

Vill både äta kakan och ha den kvar.

Tanken var att jag skulle åka in på facket och göra lite småpyssel men tyvärr så var det så skönt i sängen att jag somnade om. Min vän ringde innan lunch så vi beslutade att åka och shoppa, luncha och umgås istället. Det var riktigt trevligt. Hennes barn, helst den yngsta hade mycket myror i brallan så det var inte en lugn stund. Men dom är underbara iallfall så det gjorde inte så mycket förutom att jag blev utmattad.
Eftersom att jag ska upp tidigt för att jobba så blev det en mysig hemmakväll med hunden.
Jag läser en kanonbok som är den sista i fem delar. Jag kan knappt vara utan den men jag vill inte läsa slut på den heller eftersom att jag vet att det inte finns någon fortsättning. Taskigt läge... Lotta Thell är verkligen bra.




Jag beslutade mig för att äta upp kladdkakan och ha boken kvar ett tag till....


Regnet öser ner...

... och det är så himla tråkigt att sitta inne och inte kunna gå ut i friska luften utan att känna sig som en nerdränkt människa. Hobbe är som bekant långhårig så dammsugaren går varm här hemma. Annars så hade jag haft en sandstrand inne vid det här laget.
Mitt humör och tänkande har inte varit på topp nu på slutet och det blir ju inte bättre av det här vädret. Som tur är så började jag att chatta med en bekant, vi känner inte varandra så väl men på något sätt så får den här människan mig på bra humör. Det känns jätte bra och jag är glad över att lära känna denna trevliga människa. Ett litet samtal kan göra så mycket ibland.
Det har inte hänt så mycket i min för tillfälliga tråkiga vardag så det finns inte så mycket att skriva om. Jo, jag kan berätta att jag är helt inne i ett spel på facebook, farmville, jag fattar inte men jag är helt besatt av att så olika saker och skörda. Så nu förstår alla hur uttråkad jag är!!
Lilla familjen är i furuvik och det känns tomt när dom inte är i närheten. På något sett så ger dom mig trygghet.
Jag börjar att längta mer och mer efter den dag som jag kan bilda familj. Det börjar att kännas som att bäst före datumet är nära nu.. i min planering som jag gjorde när jag var runt 20 så skulle jag vara gift och ha barn nu, det känns som att den planeringen sprack för några år sedan.

Nu sitter jag och väntar på att konstapel Larsson ska komma hit och äta tacos.... börjar att bli hungrig...

Visa respekt!

Att man kan skämta med sina vänner om varandra har jag absolut ingenting emot, men att skämta om någon som har gått bort är väldigt respektlöst. Plus att skämten ibland saknar grund. Michael Jackson var inte min idol men han var en stor musikalisk talang och han är värd respekt. Jag förstår inte hur man kan vidarebefodra sms som förnedrar någon som inte äns har blivit gravd. Så sluta att skicka dom till mig! Eller vissa kanske tycker att det är helt okej att dra usla skämt när dom själv har gått bort??
Jag kikade en stund på tv 4och på deras avskedsgala. Det var mäktigt att se hur många som verkligen hyllade honom.Mest rörd blev jag när hans dotter steg fram och sa med gråten i halsen " Du är den bästa pappa man kan ha" . Det var första gången som jag riktigt såg hur hon ser ut eftersom att barnen brukar vara ganska gömda.





Annars har dagen varit seg, jobbade 6-15 och sedan var det bara slappa som gällde. Att jobba 9 timmar och sitta själv så att man inte kan ta lunch, göra sina behov eller ta en avkopplande rök tar på krafterna. Plus att som jag skrev förut... jag har kommit i en period då det känns tungt. Men jag hoppas att det blir bättre när semestern knackar på min dörr. Jag tänker mycket på en person som går igenom en betydligt jobbigare period än mig nu. Jag är lite orolig....

Igår var det min namnsdag så jag passar på att tacka alla som skickade gratulationer! Som vanligt så hann min moster först, varför blir jag inte förvånad. Tack alla underbara människor

Några dagars summering

I lördags blev det  ganska lugnt och jag hade tur att min mamma och hennes man kom hem i lämplig tid så att Hobbe kunde vara med dom och att jag kunde slappna av riktigt. Jag har lite dåligt samvete för att det blev ett snabbt besök på Amandas stor dag, men jag får ta igen det med en heldag för bara henne och mig. Min lilla prinsessa...
Senare var det dags för en grillning i skönsberg som blev riktigt trevlig. Men vädret var inte med oss till hundra procent så det blev kyligt att sitta ute på kvällen. Efter det så var det dags för gatufesten. Nu har jag konstaterat att det var den sista jag gick på. Jag kände mig nämligen väldigt gammal eftersom att medelåldern måste ha legat på max 25år. Men vi hann lagomt dit för att se Hammerfall, och JA dom var kononbra!  Kvällen var trevlig i största allmänhet men inte mer än så....
Söndagen bestod av slappa och jobba. Jag orkade nämligen inget annat..
Måndag var i vanlig ordning arbete... och slappa....

Semestern börjar att närma sig och den är väldigt efterlängtad. Jag känner att jag behöver vara ledig. Jag har kommit in i en period när mycket känns grått och trist och jag får ingen rätsida på något. Jag känner mest att jag går omkring och yrar på samma ställe och det känns inte bra. Jag känner mig vilsen, tom och bortkommen men jag hoppas att jag kommer på rätt spår igen.




Gammal....

Igår var det en lugn dag som bestog av sova och jobba. Jag tror att jag fortfarande var lite dålig efter mitt och Annelis lilla äventyr.... Men snälla nån!! Jag orkar inte med sånt längre... jag har blivit gammal. Det ska ju inte ta två dagar att räta till sig och bli människa.
Idag blir det i stort sett samma sak.... slappa och jobba. Det är ganska jobbigt att jobba inom taxi när det är gatufest i stan. Många vill åka och gärna alla på samma gång.... lugn i stormen... jag tror nog att alla kommer hem så småningom! Men jag jobbar med några härliga kollegor så det blir nog bra iallafall.
I morgon fyller mitt äldsta gudbarn 4år. Tiden går otroligt fort och när jag frågar vad hon önskar sig så säger hon bara smink.... hennes mamma skulle inte bli glad om jag skulle ge henne det eftersom att det lär bli smink överallt. Men jag är lite ororad över att hon inte förstår vad hon får av mig förrän hon verkligen utnyttjar det och väl sitter där och känner sig som en stor tjej. Tyvärr kan jag inte avslöja vad hon ska få eftersom att hennes mamma är så nyfiken av sig. Gullebarnet börjar bli en stor flicka. Efter Amandas kalas så blir det grillfest för en senare resa ner till gatufesten. Jag tänkte ta det lugnare än vad jag gjorde i tisdags.... hoppas jag...
Men jag har ett problem. Jag hoppades på att mamma skulle komma hem ifrån semestern så att Hobbe lillkropp kunde vara med henne, men tji fick jag, nu har jag ingen hundvakt..... men det borde lösa sig på något sätt.

Jag har funderat och grubblat på mycket nu efter midsommar.... det känns jobbigt att vara klyven....


Kanontisdag och segonsdag

Att sitta hos min underbara hårfrisörska är så härligt, jag känner mig alltid ompysslad och fin när jag går därifrån. Sedan var det dags att åka till min vän som fyllde 30år. Det känns skönt att det är en till som har gått över 30 strecket.
därefter var det dags för att fixa ordning sig för att bege sig till gatufesten. Vi kom ner vid 18 tiden och det var härligt att hitta ett bord i skuggan. Det blev mat, dryck och trevligt sällskap. Det var länge sedan som jag umgicks med det lilla äcklet, min moster och hennes väninna. Det härliga var att jag träffade många som jag kände. Jag blev lite förvånad över att det var så mycket folk på en tisdag. Efter några timmar så var det dags för karaoketävling och uppträdande. Karro och Micke var med i tävlingen och båda var riktigt duktiga. Båda kom till final men tyvärr vet jag inte vilken som vann. Jag hoppas nog på båda.
Göran och hans vänner kom in med båten så när gatufesten stängde så blev det en båtfärd, först till tjuvholmen och sedan hem till Göran. Det känndes bra att träffa honom eftersom att vi inte har setts efter att det tog slut. Vi pratade igenom mycket och jag tror att han blev lite förvånad över att jag pratade om mycket känslor och jag öppnade mig mycket för honom. Jag vet inte hur jag bar mig åt men det bara flöt på. Kanske för att jag kände mig så avslappnad.
Det blev en väldigt lång dag/kväll/natt, jag kom nämligen hem vid tio på förmiddagen och var inte alls pigg. Jag somnade med det samma. Men det var den trevligaste kvällen jag haft på länge....

    
 
Några av oss som var med.

 
Karro och Micke som tävlade i karaoke

  
En båttur i natten

Onsdagen blev en väldigt seg dag som jag sov bort mycket av. Men på eftermiddagen bar det av mot petersvik för en grillning. Jag mådde inte riktigt bra så det blev isvatten för mig.

   

Det blev mycket bilder, men mer kommer att läggas upp på facebook.


RSS 2.0